A külügyminisztérium alá tartozik a miniszteri biztos.

A 444 cikke szerint a külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa lesz novembertől Ferencz Orsolya Ildikó , aki az MTA tudományos főmunkatársa és 2010 óta a VIII. kerületben fideszes képviselő.

Nem láttuk jönni: már az űrkutatásnak is van miniszteri biztosa

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A miniszteri biztosnak

- gondoskodnia kell az űrkutatási tárgyú szerződések és a szükséges szabályozás kidolgozásáról

- felügyelnie kell az űrkutatás fejlesztésére vonatkozó stratégiák, szakpolitikák összehangolását és megvalósítását,

képviselnie kell a kormányt a hazai és nemzetközi űrkutatási szervezetekben és fórumokon.

A cikk szerint a munkájáért helyettes államtitkári fizetést kaphat, plusz miniszteri biztosként tudományos-szakmai irányítást gyakorol majd az Űrkutatásért Felelős Főosztály tevékenysége felett.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Csöndes, nyugodt állás jó fizetésért.
tudode
Merjünk NAGYOK LENNI, nem lehet lemaradni, hiszen
.
------Itt a Trump-féle Csillagok háborúja - űrhadsereget küldene az űrbe

infostart.hu/kulfold/2018/06/19/trump-csillagok-haboruja-urhadsereget-kuldene-az-urbe
.
Még TENGERKUTATÓ hiánycikk a repertoárból abból kiindulva, hogy GEOTERMIKUS NAGYHATALOM vagymuk mik homou és pour!
eszegfu
Tételezzük fel, hogy szükség van erre az "űrkutatási miniszteri biztosra", de azért arra kiváncsi lennék: M.o-on hány kutató is foglalkozik ezzel, vagy éppenséggel eddig hány ilyen tárgyu szerződést is kötöttünk, vagy milyen lesz a "stragéiája" és a "szakpolitikája" M.o-nak? Nekem ez is egyenesen nevetséges!!!
szép új világ
Kisvonatozás, aztán repülőzés, most meg az űrhajózás következik?
kereső
@eszegfu: kutakodtam a hölgy után a neten.Azon kivül,hogy négygyermekes anyuka,meg elkötelezett mélymagyar fideszes, semmi érdemlegeset nem találtam-ami a "kutatásairól" szólna.Rangos folyóiratban cikket, vagy az elért erdményeire való hivatkozást más kutatók részéről.
eszegfu
@kereső: Kösz., hogy megnézted! Én most lusta voltam erre!:) Az esetleges tudását nem vonom kétségbe, csak nem látom be: M.o-nak miért van szüksége ilyen posztra?! Az tény, hogy a magyar tudósok már 1946. előtt is sikeresen dolgoztak, leginkább nem M.o-n. Sőt a BME és a KFKI kutatások alatt több müszert is kifejlesztettek, amit még ma is használnak... vagyis régóta ez szerintem a "helyén" van. A magyarok az ürkutatás terén csak egy kis pont -- bár fontos része! -- tehát mi nem "diktálunk", max. "harcolhatunk" 1-1 téma kidolgozásáért... teljesen felesleges bármilyen stratégiában gondolkodnia még a miniszterbiztos asszonynak is... inkább az ő fizetését is adnák a kutatóknak.
wagabund
Ferencz Orsolya egy nagyon okos nő, négy gyermekes anya..asszem jóra bízták az űrkutatást...

már csak meg kell találni, mit is kezdjen magával ebben a pozícióban..úr az van, meg merünk is nagyot álmodni...

a többi már csak duma kérdése..
kokopelli
@eszegfu: pedig eccerű! 1001 embert kell összeszedni a nagy show-hoz! A tudósnéni
elvégzi az értelmi melót,az 1000 munkása meg húzza a csúzlit!A "Lölő szállítja a raké-
tát, amilyent a "Négyfarkú Kutyapárt" már Alcsúton bemutatott,csak "giga" méretben!
(a schweiz-i TV-ben láttam,a "Vizes VB kutyáknak a városligeti tavon"-nal együtt! ;-)
papa.49
@eszegfu: Azt se feledjük volt már magyar részvétel az űrkutatásban a ,,Maszat,, amit a NASA. használt !!!
ott se lehetett találkozni ezzel a névvel !!!
kereső
@papa.49: a NASA? Az majd orbán arcbőrét kutatja, a titkát- hogy hogyan lehet előállitani ilyen vastagságú anyagot, amit tudnának hasznositani.
justhpeter
Szerintem mindenképpen indokolt a hölgy kinevezése, hiszen ha megbukik a fideSS-kdnp Orbánnak csak oda lehet emigrálni, mivel az űrrel még nincs kiadatási egyezményünk.
Máshogy nem tudná elkerülni a teljes vagyonelkobzást és az az életfogytig tartó kényszermunkát.
papa.49
@kereső: A NASA. napszondás kísérletéhez építették a magyar kutatók ezt a szerkezetet, ha jól emlékszem...
namihami
Egy újabb példa arra, hogy ha a haverok pénzhez és stallumhoz juttatása a cél, akkor még EZ a kormány se tétlenkedik.
Bizonyítják, hogy vannak clok, amikor minden energiát és ötletet képesek mozgósítani.
PLÁNE, HA MÉG HAGYJA IS A NÉP!!!
CsipkeRózsa
Majd ő intézi Orbán űrbe menetelét.

Az MTA keretében már működik űrkutatással foglalkozó terület. Most új ember és új terület lesz az utód?
egyember
Az illetőnek van (lenne) feladata: Nagyon sok -elsősorban Kurmányzati- fejben lévő ŰR kutatása.
human
A stadionokra költött csillagászati összegeket fogja vizsgálni?
csipetke
Valamelyik fideszes rokonnak kellett egy jó kis zsíros állás?Így megy ez itt.Osztódással szaporodnak a paraziták...
csipetke
@fideszes gyökér: 17:08 ...vagy egy jó minőségű gumija...
Desischado
@csipetke: Ez tökéletesen fedi a valót. Lassan már wc biztosunk is lesz. Engem már semmi sem lep meg.
dr. prédikátor
És hol marad a tengeralattjáró ügyi miniszteri kormánybiztos???
RonaGyuri
Mentesnek mentes,

még akkor is ha beleszellentenek?

Mit mondjak valóban kellő komolysággal fogadta a net-népe a felemelő hírt, hogy immáron nem csak egy minisztériumi főosztály, de biztos is felel az űrkutatásért. Na jó azért a dolognak azt a részét, hogy mindez a mi derék külgarázdánk uralma alatt történt, csak páran röhögtük körbe!
Hol másutt mint a derék (rém)HÍRTV-ben debütált az érdemesült páciens, „kedden miniszteri biztosnak kinevezett Ferencz Orsolya”. Már az sem piskóta, hogy „Magyarország élőben” című adásban, no de amiket mondott???
Az még csak apró móka, hogy „A legfontosabb közeljövőben rám váró feladat az a Nemzeti Űrstratégiának megindítása, és megírása a szakmával közösen”, bár az igazat megvallva – vizuális típus lévén – valóban poénos elképzelni ahogy a hölgyemény elindítja az űrstratégiát, amit aztán Ilf & Petrov módra megír a szakmával.
A példa egyenesen lenyűgözött: „ma már nem tudnánk az űrkutatás nélkül létezni. Sokszor az emberek, pont azok, akik ilyen furcsa kommenteket írnak az interneten, észre sem veszik, hogy milyen mélységig használják eközben az űrszegmenst és az űrtevékenységhez kapcsolodó különféle szolgáltatásokat”, sőt az oldalamat is fognom kellett.
Azonban az igazi poén, hogy ez a derék aktív fityesz politikus azt is kijelentette, hogy „az űrkutatás mindig is egy politikasemleges és tudományos terület volt, és ez jól van ez így, maradjon is így”! =))
RonaGyuri
sőt:

Ami biztos, az biztos

megszaladt a mi derék külgarázdánk biztosítási, pontosabban biztoskodási kedve

A dolgok jelenlegi állása szerint, a legjobb tudomásunk szerint – legalább is egyelőre a többiről nem tudunk – a derék Szájjártató kéz új miniszteri biztosi posztot rittyentett arra érdemes párttársainak.
A közzététel sorrendjében „Ferencz Orsolya Ildikó a VIII. kerületben fideszes képviselő” –t nevezte ki „űrkutatásért felelős miniszteri biztos”-á
Valamint dr. Zsigmond Barna Pál –t, aki „Újpest alpolgármestere, elnökségi tagja a Magyar Jégkorong Szövetségnek, és elnöke az UTE jégkorong szakosztályának. 2018-ban a Budapest 11-es számú egyéni választókerületben a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje.” a Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. Feladata: „Ő fogja koordinálni egyes Kárpát-medencei sportberuházások megvalósulását és ellátja a székelyföldi jeges sportokat érintő infrastrukturális beruházások megvalósításának koordinációját és szakmai felügyeletét.”! =))
kereső
@RonaGyuri: na ennek a hölgyeménynek sem a szomszédja a hülye.
Klubtag
@kereső: ...nem értek veled egyet...nem ő a hülye, csak ő a kirakat "ideális" fideszes...és az az érthetetlen, hogy ilyen háttérrel mit keres ezek között...
"Erhardtné Dr. Ferencz Orsolya Ildikó
Az ELTE FFI Geofizikai és Űrtudományi Tanszék Űrkutató Csoportjában
tudományos főmunkatárs
A BME Villamosmérnöki és Informatikai kar Híradástechnika szakán végzett villamosmérnök, PhD fokozatát 2000-ben szerezte, 4 gyermek édesanyja."

Az elvállalt megbízatás sokat ront az eddigi reputációján...de majd talál magának mentséget és magyarázatot...
Qqberci
Ferencz Orsolya a Ferencz Csaba - Árkos Ilona mérnökházaspár gyermeke. Csaba egyik alapítója volt a BME Ürkutatási TDK-jának 1965-ben. Szépreményű mérnök volt, átmenet a mérnökség és a fizikusság között, aztán elkurvult és politikusnak állt, majd eltűnt a süllyesztőben. Kíváncsi vagyok, kap-e majd most több nyilvánosságot az egykori munkatársa, Gschwindt András által továbbvitt tudományos munka, aminek egyik eredménye a MASZAT-1 és a most amerikában indításra váró SZMOG-1, a két teljes egészében magyar, az Egyetem munkatársai és hallgatói által épített műhold...
Klubtag
@Qqberci:...épp ezt akartam kiemelni, hogy van azért az űrkutatásnak jelentős magyar vonzata, különösen az irányítástechnika területén...hogy aztán ez indokol-e külön miniszteri biztosi státuszt, azt nem tudom megítélni, mivel ez a cafrang - mármint a miniszteri biztosság - igencsak lejáratódott, jobbára a kinevezők és elfogadók is sokat tettek érte, hogy komolytalanná tegyék...:(
human
@Klubtag: Nyilván vannak kutatási sikereink sok területen. De minek kell ehhez biztos? Önállóan is nagyon jól képesek dolgozni a professzorok. Ebben az országban már van a cirkusznak és a kerékpár utaknak is biztosa. Semmi értelme sincs azon kívül, hogy a nép felé azt lehet kommunikálni, hogy a kormány a helyén van és cselekszik. Szóval ez is csak propaganda.
kokopelli
@tudode:.. elfelejtetted a "Oceanolagia"-t,és a "Vulkanologia"-t!!.( pl. a Hawaii ,Big Island
csodás terülét,ajlánlom. Állítom ,hogy csodaszép!)) (;-))
kereső
@Klubtag: az lehet,hogy nem hülye.De akkor miért nyom ilyen nyomi-nyomi szöveget?
kereső
Amit leirtál róla, azt megtaláltam én is.Viszont publikációit ,vagy arra való hivatkozást nem.
Az ,hogy valaki Phd-s tudományos főmunkatárs,azért azzal jár!,hogy vannak kutatási eredményei-és publikál.Miért nem találni róla semmit?Titkos?
Rockxy
Magyarország már ötven éve nyakig benne van az európai űrkutatási programban.
Csak most kellett egy új gumicsont, és láthatóan nagy a sikere.
desiro
méhszaroros építi majd a magyar űrállomást.
eszegfu
@bakcsubakka: tenap 14:35 "Jóvanna"!:))) Csak igyekszem jóindulatu lenni! Egyébként én is csak magamat bosszantom fel ennyi hülyeség miatt.
eszegfu
@bakcsubakka: 16:14 Húúúúú, de jó lenne, ha egy "szaladással" megusznánk ennyi hülyeséget!:)))
Kookas
@dr. prédikátor: és a népjóléti miniszter!!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.