Az Országgyűlés ma tárgyalja a Miniszterelnökség vezetőjének azon javaslatát, amely az uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar állampolgároknak is aktív választójogot adna a jövő évi európai parlamenti választáson.

A Ház aktuális ülésének harmadik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden nyolc előterjesztés általános vitája szerepel.

Ma tárgyalnak arról, hogy a vajdasági és kárpátaljai magyarok is szavazhassan az EP-választáson

Fotó: wikipedia CC BY-SA/Rama

A képviselők egyebek mellett tárgyalni kezdik az emberi erőforrások miniszterének oktatási nyilvántartásról szóló indítványát, valamint a választási törvény módosítását. Utóbbi javaslat érinti a jövő májusi EP-választást, átvéve az Európai Unió Tanácsának azon idei határozatát, amely arra ösztönzi a tagállamokat, hogy az uniós lakóhellyel nem rendelkező állampolgáraik számára is teremtsék meg a választás lehetőségét.

A parlament ülése november 5-én, hétfőn ér véget, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel.

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Meg a jó kurva anyátok az a sángháji hastáncos!!!Huszituszik , pirézek,zulukafferok, mega bufók ne szavazzanak???!!!Szemét geci banda!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@bencemacska: Én az Osztrák Magyar Monarchia okán Ausztriába! Sőt, némi plusz nyugdíj is jól jönne! Elvégre, az őseim még ott születtek! Ja, és ha nem is sokat, de tudok németül!
bencemacska
@Nessy: ma, 18:24
Én azért akarok Erdélyben szavazni, mert még sohasem voltam ott! Én tősgyökeres hazai magyar vagyok!
(Sőt nem is leszek!)-:)))
Nessy
@bencemacska: Mi még a 70-s évek közepén csavarogtunk Erdélybe két hetet, Bulgáriába menet. Még medveboccsal is találkoztunk. Van is róla kép, hogy áll a trabant mellett. Nagyon szépek a havasok. Csak akkoriban hiába szólaltál meg magyarul, "nem értették" sem Marosvásárhelyen, sem Kolozsváron, sem a kisebb településeken.
A táj, a városok szépek voltak, a többi feledhető.
bencemacska
@Nessy: ma, 19:06
Szlovákiában éltem át ezt. Ha németül vásároltál, minden volt, ha magyarul szólaltál meg, szóra sem méltattak. Egymás között meg magyarul beszéltek!
Azt sem tudom a vajdaságiaknak elfelejteni, hogy Újvidéken egy idős cigány ember váltott át pár forintot, hogy egy q... fagylaltot vehessünk. Jó, hogy csak pár órát voltam ott!
Nessy
@bencemacska: A szlovákokhoz nekünk is volt szerencsénk!
Még a románoknál jegyeztem meg, hogy érdekes, amikor Pesten szalámit vesznek tudnak magyarul! Kapásból kezdték emlegetni a miliciát. Ezt megértették, de a kiló kenyeret nem! Nem éppen a szívem csücskei a "kettős állampolgáraink"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.