A katasztrófavédelem átvette a Zöld Híd kft.-től a szemétszállítás koordinálását 116 Pest és Nógrád megyei településen – mondta el a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Pogácsás Tibor közölte:

a cég munkatársai felvették a munkát, így szerda reggel már a katasztrófavédelem koordinálásával kezdődhetett meg a szemét elszállítása.

A díjak nem emelkednek, továbbra is az eddigi árakon végzik a szolgáltatást – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Gémesi György, Gödöllő polgármestere, az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnöke, "a Zöld Híd vezetője" a nemzeti hulladékgazdálkodási társaságot okolta a kialakult helyzetért, a politikus azt mondta:

a "Zöld Híd vezetői" korábban aktív politikai szerepet vállaltak a kormány ellenfeleként, és most pártpolitikai csatává akarják változtatni a szeméthelyzetet.

Korábban a hulladékgazdálkodási cégek kedvük szerint emelték az árakat, aminek a kormány véget vetett a rezsicsökkentés keretében, a fix ár bevezetésével – jelentette ki. Ez természetesen szervezeti és működési racionalizálást kívánt a cégektől; sok cég ezt megtette, ám van, amelyik nem – tette hozzá.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
,,Szorvány tanár,, Hű de nagyot mentél bújj el a gazdád seggében tetű !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
,,Szorvány tanár,, Hű de nagyot mentél bújj el a gazdád seggében tetű !!!
Hellcat
Már csinálják a szemétszálíltásra a közbeszerzést a lölönek, hogy majd átvehesse a katasztrófavédelemtől.
Shikari
Pogácsás Tibi szakember, aki mindig korrektül jár el. Monor polgármestere volt, ahol a városban csak áldják a nevét, annyi fejlesztést hajtott végre! Alkalmas ember megfelelő poszton. Ezt is megoldotta, hiába uszított az ellenzék! Gratulálok!
nevemnick
@Shikari: volt neki 26 milliárdja?
Nem, az adófizetőknek volt, így még mi is (akiknél szállították eddig is, és ezután is a hulladékot) fizetjük azt amit a góréd társasága elsíbolt.
Shikari
@nevemnick: Ez most megint milyen demagóg szöveg? Intézkedett és a kormány tette a dolgát. Ha a rendőrségnek kocsit vesznek, azt Pintér fizeti? Érdekes elképzeléseid vannak az ország vezetéséről!
Clavigo
@Shikari: Szerintem te egy ökör vagy.
Shikari
@Clavigo: :-) Idióta! Jó neked, mert ez nem fáj! :-))))))))))))))) Hülyegyerek!
Clavigo
@Shikari: 11.36. " Pogácsás Tibi szakember...stb ". Esetleg le is le is szophatnád ezt a szakembert ( is )...bő nyállal... ,,ha már végeztél a csikk szedéssel a Lendvay utcában,,és már senki nem lát Benned fantáziát,Nemzethhyy Köpőcsésze beosztásban...
Shikari
@Clavigo: Na te is elmetsz anyádba ürítkezni takony! Ott a helyed!
nevemnick
@Shikari: (13:08) b+! Az állami Kuka cég a lakosságtól beszedett lóvét nem arra használja fel (szállítók kifizetése) amire beszedte. Helyette az államnak kell az adófizetők pénzéből megtámogatni az ő létezésüket.
Mi a kurvára nem érthető abban amit leírtam te gyengeelméjű?
Shikari
@nevemnick: Nem figyeltem volna? Úgy emlékszem nem személyeskedtem veled, így elvárom ezt viszont is.
A pénzek beszedése megtörtént. Gémesi szerint a visszautalás nem volt elégséges. Mi ennyit tudunk és még azt, hogy erre a kormány teremtett elő pénzt. Gondolom, ez még az az időszak volt, amikor nem teljesen kiforrott a finanszírozás. Nagyon valószínű, hogy jövőre már nem lesz ilyen probléma. Egy esetből nem hiszem, hogy messzemenő következtetéseket lehet levonna. Az tény, hogy a nagy beharangoztt szemétbe fulladás elmaradt. Az a kérdés, hogy az ellenzék ezek után min fogja a nyelvét köszörülni?
Clavigo
@Shikari: Azt látom,,hogy te egy " régi vágású körösztyénszájszagu " cseléd vagy.. Rázhatnád Orbán farkát,,( zsebben ),,hogy kegyes Uradnak ne kelljen már ezzel fáradnia,,önkezüleg... Lenne helyed Farkas Flórijjaaáán mellett...két műszakban.
Shikari
@Clavigo: Nem értetted meg, hova kéne takarodnod patkány? Elismételjem?
papa.49
Pogácsás Tibor a monori ipariskolában volt ,,szorvány tanár,, ő látogatta a kisvállalkozásoknál szalmai gyakorlaton levő diákokat, az autószerelő, a lakatos, és a többi fémipari szakmában !!!
Az igaz volt polgi Monoron de felejthetős volt a működése !!!
Shikari
@papa.49: A térfigyelő rendszer kiépítése, a sétáló utca megépítése és a központ parkosítása volt a műve. A monori pincefalu propagálása, fejlesztése és a kilátó megteremtése. Tényleg elhanyagolható egy polgármester életében!
Qqberci
Pogácsa, B+! Nem irányítani kell, hanem szállítani!...
papa.49
@Shikari: A ,,sétáló utca,, kibaszott fontos volt, a központ átszabása is, főleg hogy fizetős parkolókat csináltak ott, a pince falu meg nélküle is elvolt a monori ,,guggolós bor,, nem egy nagy szám !!! Viszont szétrohadt a szakorvosi rendelő intézet, orvosi rendelés helyet butikok vannak benne, 1500 éves a röntgengép, nincs sok szakrendelés, mert az se kell, a beteg meg kavaroghat Kistarcsára, Pestre, Ceglédre, már nincs gyógyszertári ügyelet sem !!!Valóban ,,SOKAT TETT,,a párttársai érdekében !!!
A ,,KILÁTÓ,, NÉLKÜL MEG TAPODTAT SE !!!
Shikari
@papa.49: Mi a bajod a fizetős parkolókkal? Nekem semmi. Az utak jó részét felújították. A szakrendelővel nem tudom mi van, de építettek egy uszodát is, amit az előbb kihagytam. A piac rekonstrukciója is megtörtént úgy véletlenül. Van Spar, Aldi, Lidl., Tesco, CBA. Az ingázó járatokkal lehet járni Budapestre dolgozni. Ne mondd már, hogy ehhez nincs köze Pogácsásnak?
papa.49
@Shikari: Koma én ott éltem, és nem olyan szép a leányzó fekvése mint gondolod, az uszodát, én is kihagytam, meg a tűzoltó állomást is, sőt a védőnői szolgálatoknak, meg a gyermekorvosoknak épített új épületet a város közepétől jó messze, az uszoda ott van a védőnői épület szomszédságában !!!
Az utak felújításán is csak röhögni lehet te mikor jártál arra NINCS MIVEL DICSEKEDNI AZ UTAKON !!! Az Ady Endre út nincs felújítva, a Kossuth Lajos utca csak a központól kb. 1 kmig. a Kistói út szintén zenész, a Vásártéri út szintén, a Mátyás Király utca, a Petőfi utca (aminek az elejét átbaszták ,,SÉTÁLÓ UTCÁVÁ,,) A városon átmenő 4 főút szintén ramaty, a Liliom utca szintén !!! Vagy akár a Gombai út telekátyúval !!!
Shikari
@papa.49: Miután végeztél a hibák felsorolásával, lám te is említetted, miket fejlesztettek. Én nem éltem ott, de ismerem ismerőseim révén. Szerintem elég sokat fejlődött és a cigányok sem balhéznak már szerte a városban. Tudom, hogy Szentendre különb, de ez mégis csak az alföld.
A Tűzoltóság pedig jó helyre épült, mert ott legalább tudnak mérni a rendőrök! :-)
csak úgy....
@Shikari: te nagyon félnótás vagy tibim! míg csóró és éhezö lesz a világon ,azokat a kamerákat meg lehet toszni! milliárdokért hozza UTÒLAG a tetest ,aki eselleg a te bürkédet lyukasztotta ki,persze ha te a ravatalon ennek örülni tudsz...
eselleg a nyomor és szegénység megszüntetése,a kilakoltatások a kilátástalanság elleni harc ?
remélem ott lesz rólad a fölvétel,ha bicskát nyomtak a bordáid közé, és büszkén mesélheted a pokolba,hogy a tettesek itt vannak ...
CsipkeRózsa
"Korábban a hulladékgazdálkodási cégek kedvük szerint emelték az árakat, aminek a kormány véget vetett a rezsicsökkentés keretében, a fix ár bevezetésével – jelentette ki."

Nem működhetnek ők sem változatlan áron, hiszen a benzin ára nekik is emelkedik folyamatosan, a munkabéreket ott is meg kell emelniük, az egyéb költségek náluk is növekednek. A kormány által emelt minden költség rájuk is vonatkozik.

Egy területen sincs tartósan az árak megmaradása.

Ebből a szemét-bajból látszik, hogy a kis vállalkozókat is tönkre teszi a kormány.

Az állam akar lenni a fő-szemét.
Desischado
@CsipkeRózsa: Pontosan Rózsika, nálad a pont, erről van szó. Ki akarják véreztetni a szemétszállító cégeket, ahogy a Tigázzal is tették, utána mészáros lölő átveszi, és emelhetik az árakat! Ezerrel mehet a szabadrablás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.