Elnapolták a veronai tragédia első tárgyalását, a hozzátartozók listát készítettek azokról, akiket szerintük a baleset miatt felelősség terhelhet.

Szerdán lett volna az első tárgyalása a tavalyi, 17 halálos áldozattal járó veronai busztragédiának az olasz Veronában, ám a buszsofőr nem jelent meg a tárgyalóteremben, így elnapolták azt.

Veronai busztragédia: listát készítettek a felelősökről a hozzátartozók

Fotó: Twitter/Vigili del Fouco

Csütörtökön a Blikk elért pár hozzátartozót azok közül, akik résztvettek a tárgyaláson. A hozzátartozók úgy látják, a sofőr csak húzza az időt, ám a magyar hatóságok sem kapkodnak.

Az egyik apa elmondta, 

listázzuk azoknak az embereknek a nevét, akik a megszerzett nyomozati anyagokból kiolvashatóan szerintünk súlyosan hibáztak végrehajtóként, előkészítőként vettek részt a balesetben, vagy igyekeztek eltusolni a történteket.

A férfi szerint míg Olaszországban már eljutottak a tárgyalásig, addig Magyarországon még gyanúsított sincs a nyomozásban.

Az olasz ügyészség az itt elkövetett bűncselekmények miatt emelhet vádat, Magyarországnak pedig a hazánkban elkövetettek miatt kellene: magyar a busz, a tulajdonos, a cégvezető, de otthon készültek a hamis adatokat tartalmazó papírok, szabálytalan átalakítások is. (...) Szégyen és gyalázat, hogy 17 ember halála, a túlélők sebei nem elegendőek ahhoz, hogy kiderítsék a körülményeket, a felelősöket. Amíg lélegzünk, küzdünk az igazságért.

Azt ugyanakkor még nem tudni, hogy nyilvánosságra hozzák-e a listát.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez a nonszensz is csak orbanisztanban tortenhet meg: senkinek nem erdeke Magyarorszagon, hogy simlis csokosok jussanak bortonbe - elkepzelem, mit erezhet az a tortanatanar, akinek mindket gyermeke ekkor halt meg.
Nem kivanok rosszat senkinek sem, csak annyit, hogy ugyanolyan helyzetbe keruljenek mindannyian, akik felelosek az ugyben, amibe ezeket a szerencsetleneket belekergettek a sok sumakos huzasukkal.
maci0427
Az, hogy a felépített autópálya és az oszlop volt a felelős, egy nagy marhaság és csúsztatás ! Vannak ennél sokkal veszélyesebb helyek és építmények amiket szintén lehetne okolni ha valaki nekimegy, mert elaludt - nem a vezetésre figyel vagy akár rosszul lett ! De nem az oszlopok meg az építmények mennek neki a gépjárműveknek ! Ezek évekig ott voltak Veronánál is ! És mi van a szakadékok mellé épített utakkal , voltunk ilyen helyeken egy párszor ! És mi van a xar utakkal - kátyúkkal ha valaki belemegy és balesetet szenved ? Most akkor volt póttank vagy nem volt, alvászavaros volt a vezető vagy nem volt !? Mert mindkettő nagy baj !
vacsi
Szégyenletes és undorító, ahogy a hatóság hozzááll ehhez a szörnyű tragédiához! Minden csapból az folyik, hogyan segítik a gyerekes családokat, stb. Itt meg éppen gyerekeket öltek meg lelkiismeretlen emberek, a hatóság még sem tesz semmit! Azt, hogy ki vezette a buszt - már két éve elmondta a szemtanú, aki mellesleg a kirándulás fő szervezője is volt. Azt is mindenki tudta, hogy a sofőr, aki vezetett, betegsége (alvászavara) miatt alkalmatlan volt a vezetésre; azt is tudjuk, hogy a busz nem volt a gyerekek szállítására alkalmas állapotban: felszerelték egy illegális pót-tartállyal! Addig igyekeznek húzni az ügyet, míg már lanyhul az érdeklődés - egyéb szörnyűségek (pl. a két szörnyű győri eset, az iskolában a tanár megkéselése és a szabadon engedett bűnöző, aki a gyerekeit ölte meg, hogy bosszút álljon a feleségén) elmossák azt. Utána már fel lehet menteni a bűnösöket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.