A Párbeszéd törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ne legyen több "hatnapos" munkahét, a pihenőnapokat ne kelljen ledolgozni, a hosszú hétvégék minden napja legyen valódi munkaszüneti nap.

A Párbeszéd kezdeményezi a "hatnapos" munkahetek megszüntetését

Fotó: Tordai Bence / Facebook

Tordai Bence országgyűlési képviselő pénteken a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az év végéig még három olyan szombat van, amit "elvesznek" az emberektől, a családoktól, ráadásul ebből kettő decemberre esik.

Hozzátette, ha minden igaz, amit a Fidesz a gazdaságról állít, akkor bőven megengedhető lenne a hatnapos munkahetek megszüntetése. "Itt az ideje annak, hogy ne az emberek túlhajszolásából próbáljunk gazdasági teljesítményt kicsikarni, hanem pihent és motivált embereket láthassunk a munkahelyeken" – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Tordai Bence kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hatodik nap ledolgozásával kapcsolatban hatástanulmány nem készült. Vannak olyan becslések, amelyek a bruttó hazai termék (GDP) legfeljebb 1-1,5 százalékára teszik ennek költségvetési vagy gazdasági teljesítményt érintő hatásait – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint ezek a szombatok nem teljes értékű munkanapok, mert az emberek azok nagy részét "ellógják", sokan nem is mennek be, illetve erre kell fordítaniuk fizetett szabadságaikat, ahol pedig ledolgozzák, ott is csökken a hatékonyság. Tordai Bence – szintén kérdésre – beszélt arról, hogy a Párbeszéd a jövő évi főpolgármester-választást megelőzően nagy örömmel lát mindenkit egy előválasztáson. Ha Puzsér Róbert szeretne jelöltté válni, először az előválasztáson mérettesse meg magát – mondta.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ilyen zseniális ötletekért havonta 948 ezer forintot lehet keresni bocsánat tiszteletdíjat, alaphangon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mirabilis
@Eladott Ország: És az ilyen zseniális hozzászólások sem vezetnek sehova.
Konkrétan, ha tudnál valamit hozzászólni?
Macskaszem
Vannak gyárak, ahol nem elég, hogy 3 műszakban kell dolgozni, még a kajaszünetet is ledolgoztatják délelőttös szombatokon. Tehát minden harmadik szombat munkanap. És ugyanolyan kemény, mint bármelyik másik nap. Vagyis, aki 10-én éppen délelőttös, annak 2 napot kéne aznap ledolgoznia. Mivel ez lehetetlen, úgy dolgozik, hogy közben szabadságon is van. Ez ellen küzdjél Bence fiam, mert hatalmas a pofád, de egyelőre csak a lógáshoz értesz.
Eladott Ország
@Mirabilis: Én is beállok a párbeszéd nevű lófaszjankók soraiba a [email protected] verni ennyi pénzért!
kereső
Kedves Bence.Ezt hivják,úgy,hogy "pótcselekvés". Talán ,ha a Munka Törvénykönyvének megváltoztatásáért szólnátok-és az ellen lépnétek fel a szakszervezetekkel együtt...,vagy ez már túl nagy falat? Vagy nem akartok Ti sem bajszot akasztani a munkaadókkal?
Eladott Ország
@kereső: Ne legyen kétsége senkinek, hogy a 2018-as választás semmi másról nem szól, mint Orbán hatalmának megerősítéséről, a törvénytelen hatalom legitimálásáról, és az ellenzék egymás közötti harcáról a pénzért, amit a parlamentbe jutó pártok a választási eredmények alapján éves párttámogatás címén kapnak. Ez évi százmilliós tétel. Ezért kell elmenni szavazni, hogy melyik áruló mennyit kapjon. Ezért tart nekik Orbán egy szavazást. Akik nem támadják a rendszert, hanem hajlandók az Orbán-féle keretek között élni, az Orbán-rendszer törvényességének látszatát kelteni, azok az éves párttámogatás címén megkapják ezért az évi százmilliós állami támogatást, ami nem más, mint korrupciós pénz. Ezzel fizetik le őket. Ez a Júdás-pénz. Hogy ki mennyit kap az ellenzékből, az attól függ, mennyi szavazatot tud összeszedni a maradékból, amit Orbán nekik meghagy. Azon marakodhatnak. Mint a disznóólban, amikor a disznók közé dobnak egy kevés cukorrépát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.