A Párbeszéd törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy ne legyen több "hatnapos" munkahét, a pihenőnapokat ne kelljen ledolgozni, a hosszú hétvégék minden napja legyen valódi munkaszüneti nap.

A Párbeszéd kezdeményezi a "hatnapos" munkahetek megszüntetését

Fotó: Tordai Bence / Facebook

Tordai Bence országgyűlési képviselő pénteken a Fidesz budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón kifejtette: az év végéig még három olyan szombat van, amit "elvesznek" az emberektől, a családoktól, ráadásul ebből kettő decemberre esik.

Hozzátette, ha minden igaz, amit a Fidesz a gazdaságról állít, akkor bőven megengedhető lenne a hatnapos munkahetek megszüntetése. "Itt az ideje annak, hogy ne az emberek túlhajszolásából próbáljunk gazdasági teljesítményt kicsikarni, hanem pihent és motivált embereket láthassunk a munkahelyeken" – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Tordai Bence kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hatodik nap ledolgozásával kapcsolatban hatástanulmány nem készült. Vannak olyan becslések, amelyek a bruttó hazai termék (GDP) legfeljebb 1-1,5 százalékára teszik ennek költségvetési vagy gazdasági teljesítményt érintő hatásait – tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő szerint ezek a szombatok nem teljes értékű munkanapok, mert az emberek azok nagy részét "ellógják", sokan nem is mennek be, illetve erre kell fordítaniuk fizetett szabadságaikat, ahol pedig ledolgozzák, ott is csökken a hatékonyság. Tordai Bence – szintén kérdésre – beszélt arról, hogy a Párbeszéd a jövő évi főpolgármester-választást megelőzően nagy örömmel lát mindenkit egy előválasztáson. Ha Puzsér Róbert szeretne jelöltté válni, először az előválasztáson mérettesse meg magát – mondta.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az ilyen zseniális ötletekért havonta 948 ezer forintot lehet keresni bocsánat tiszteletdíjat, alaphangon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Megint nem gondolkoznak. Ma már igazi termelői normára dolgozás nincs. Mindenhol hallani csuszással fejezik be a munkákat. Új üzemet sem tudnak időre átadni. Akkor milyen ma a termelés?
Eladott Ország
Vannak olyan területek, ahol a nyolc órának nincs értelme, különösen a politikusok tekintetében.
Egyébként is a csúti féle illiberális demokráciában a kapitalizmusnak nincs is hová fejlődnie.
Csizmás Kond
...ez amolyan kényszerszarrágás...azt sem tudják mit akarnak.
human
Itteni cégnél elvileg jövőhét szombaton dolgoznák le a mai szabadnapot az emberek. Ehhez képet mára és jövő szombatra is berendeltek mindenkit. Rendszeresen 10-12 órát dolgoztatják a melósokat, mert 6 ember végzi 10 ember munkáját. Elvileg hétfőtől péntekig van munkanap. Ehhez képest gyakran szombaton is dolgozni kell.
És a lényeg, hogy a szakszervezeti érdekképviselet kimerül annyiban, hogy van ingyen nyaraló, ha sikerül bejutni.

Nemrég mondta egy újságíró, hogy egy külföldi befektetőknek tartott konferencián a hallgatóságnak a befektetés mellett érvként hangzott el, hogy itt a leggyengébb az munkavállalók érdekérvényesítése a régióban.
Eladott Ország
Az ilyen zseniális ötletekért havonta 948 ezer forintot lehet keresni bocsánat tiszteletdíjat, alaphangon.
lusta
Halkan kérdem, 3 napos munkahétre térünk át?
emerencia
@human: "6 ember végzi 10 ember munkáját" Nagyon sok helyen így van. Megy ezerrel a nincs elég munkaerő duma pedig akkoriban is ez volt a helyzet, amikor pl. a mi egyik vezetőnk azzal hencegett, hogy a tökéig érnek a pályázatokkal teli dossziék. (+ az e-mailban jelentkezők)
Macskaszem
@emerencia: ha 6 ember el tudja végezni 10 ember munkáját, akkor a másik 4 fölösleges.
emerencia
@Macskaszem: 10 ember munkája az 10 ember munkája. Nem feleslegesek, ha a megbízható, minőségi munka a követelmény. 6 ember esetén a rosszul fizetett, kihajtott kollégák előbb utóbb megpróbálnak egy-egy munkafázist kihagyni, rálőcsölni a másikra, emiatt több a munkahelyi konfliktus ami még jobban aláássa a termelékenységet. Könnyebben tele lesz a hócipőjük, gyakrabban elmennek máshová szerencsét próbálni, míg az új betanul az is idő, pénz. A maradók könnyebben megbetegednek, az is pénzbe kerül a cégnek és a társadalomnak egyaránt. Ha pedig csak egyetlenegy ember elmegy szabira borul minden... A szolgáltatásban pl. a vezetői irodából nem látni, hogy a lecsupaszított létszám miatt jóval kevesebb a bevétel, több az elégedetlenség. Mindez jelentős versenyképességcsökkentési tényező.
advocat
Azért az emberek nem kis része (kereskedelem, közlekedés, kórház, stb. Jó a kohók már nem, mert nincsenek) azért dolgozik szombaton és vasárnap is. Tudod én 1963-ban szombaton is dolgoztam. Túléltem.
human
@Macskaszem: Persze. Legfeljebb hamarabb lesz ízületi gyulladás, munkahelyi baleset a felgyorsított munkamenetek miatt.
emerencia
Rengeteg az atipikus munkarend, őrájuk úgysem vonatkozna a tilalom. Évente néhányszor ki lehet bírni. Inkább a méltányosan rugalmas nyugdíjba menetelért kellene harcolni. Azt kellene elérni, hogy Magyarországon is MINDEN ember elmehessen nyugdíjba már akár 62 évesen, ha már nem bírja anélkül, hogy éheznie vagy nyomorognia kelljen emiatt. (Lásd. pl. Németország.) Nagyon sok nő és férfi szenved emiatt, hiszen át kellett élniük nagyon keserves időket, rossz orvosi ellátást, szándékosan megnehezített munkakörülményeket, stb. A végtelenségig kihajszolt, lerobbant idősb dolgozók egyre többen megbetegednek vagy elhunynak idő előtt és ezzel tovább rontják a statisztikákat.
tudode
Időnként betekintve a plenáris ülésekre, még tanul is bárki abból, hogy NEM AZ EMBERT, a tisztséget kell alázatosan megszólítani. Mint pl. nagyon tanulságos
.
Közzététel: 2018. jún. 25.
----Tordai Bence újabb botrányos felszólalása - ECHO TV
www.youtube.com/watch?v=Eb-Ezg23q_k
.
Kár volt az ELLENZÉKNEK elfogadni a mandátumukat, INGYEN NEMZETI CIRKUSZNAK beillik!

.
Desischado
@human: Pontosan. Az egyik rokonom csak 44 éves, de már porckkopása van, nyilván nem a láblógázástól.
emerencia
@Mirabilis: tegnap 19:50 Nekem szimpatikus ez a párt összességében de most nagyot csalódtam. Tordai Bence elkotyogta mit is gondolnak rólunk valójában. Úgy látszik, őrá is hatott az orbáni mentális kútmérgezés. Nagyon egyszerű egy cinikus megjegyzéssel agyagba döngölni egy réteget olyan dologban amihez egy politikusnak semmi köze és valóságos rálátása sincsen, hiszen az általa degradált embereknek nem ő a munkahelyi vezetője. (Bár még eben az esetben is sértő a hangnem.) Még javít(hatnak) de nagyon meg kell érte dolgozniuk!
wagabund
Ez a ...őőő...képviselő már bemutatkozott a székfoglalóján...hitelteln, és bizony az is marad...amúgy meg szart sem ér a munká...nem ez nem jó...a tevékenysége...
Lepényleső
Az nem probléma,hogy 65 éves korban lehet nyugdíjba menni,amit a fele ember meg sem él?
Így a határon túliaknak bőven biztosított a nyugdíjuk,rájuk dolgozunk, ők meg a pártra
szavaznak,hogy minden földi jót megkapjanak. Kit érdekel,hogy az itt élők belepusztulnak?
emerencia
@Lepényleső: Ráadásul sok határon túlinak alacsonyabb a nyugdíjkorhatára mint a miénk. 1990-ben Romániából átjött ismerősöm most az ötvenes évei végén azon agyal, hogyan lehetne visszamenni a szülőhazájába és 62 évesen elmenni nyugdíjba mert már nagyon fáradt. Gondolom attól a sok "lógástól" készült ki, amit azóta elkövetett a magyarországi munkapiacon.
anima
Végre sikerül megtalálni a magyarok legégetőbb problémáját, amit a a családtagokon kívül 100 fő támogatással rendelkező Párbeszéd nevű párt első és egyetlen embere abszolvált a Parlament plenáris ülésén.
"Mert a magyar embereknek jár a ... nem tudom, "A minden." ?
És nemi hovatartozástól függetlenül.

www.youtube.com/watch?v=eHuebHTD-lY
Macskaszem
Vannak gyárak, ahol nem elég, hogy 3 műszakban kell dolgozni, még a kajaszünetet is ledolgoztatják délelőttös szombatokon. Tehát minden harmadik szombat munkanap. És ugyanolyan kemény, mint bármelyik másik nap. Vagyis, aki 10-én éppen délelőttös, annak 2 napot kéne aznap ledolgoznia. Mivel ez lehetetlen, úgy dolgozik, hogy közben szabadságon is van. Ez ellen küzdjél Bence fiam, mert hatalmas a pofád, de egyelőre csak a lógáshoz értesz.
Eladott Ország
@Mirabilis: Én is beállok a párbeszéd nevű lófaszjankók soraiba a f@szomat verni ennyi pénzért!
kereső
Kedves Bence.Ezt hivják,úgy,hogy "pótcselekvés". Talán ,ha a Munka Törvénykönyvének megváltoztatásáért szólnátok-és az ellen lépnétek fel a szakszervezetekkel együtt...,vagy ez már túl nagy falat? Vagy nem akartok Ti sem bajszot akasztani a munkaadókkal?
Eladott Ország
@kereső: Ne legyen kétsége senkinek, hogy a 2018-as választás semmi másról nem szól, mint Orbán hatalmának megerősítéséről, a törvénytelen hatalom legitimálásáról, és az ellenzék egymás közötti harcáról a pénzért, amit a parlamentbe jutó pártok a választási eredmények alapján éves párttámogatás címén kapnak. Ez évi százmilliós tétel. Ezért kell elmenni szavazni, hogy melyik áruló mennyit kapjon. Ezért tart nekik Orbán egy szavazást. Akik nem támadják a rendszert, hanem hajlandók az Orbán-féle keretek között élni, az Orbán-rendszer törvényességének látszatát kelteni, azok az éves párttámogatás címén megkapják ezért az évi százmilliós állami támogatást, ami nem más, mint korrupciós pénz. Ezzel fizetik le őket. Ez a Júdás-pénz. Hogy ki mennyit kap az ellenzékből, az attól függ, mennyi szavazatot tud összeszedni a maradékból, amit Orbán nekik meghagy. Azon marakodhatnak. Mint a disznóólban, amikor a disznók közé dobnak egy kevés cukorrépát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.