Orbán Viktor miniszterelnök Kínába utazik a november 5-én Sanghajban megnyíló első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) eseményeire – tájékoztatta az MTI-t szombaton Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor hétfőn felszólal az Expo helyszínén zajló nemzetközi gazdasági és ipari fórum plenáris ülésén, majd Hszi Csin-ping kínai államfővel és a többi részt vevő ország delegációvezetőjével együtt megtekinti a kiemelt pavilonokat.

Orbán Viktor Sanghajba utazik a Kínai Nemzetközi Import Expóra

Orbán Viktor 2017. május 13-án a pekingi Tienanmen téren

Fotó: kormany.hu/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A nap folyamán a magyar kormányfő a tervek szerint kétoldalú megbeszélést is folytat a kínai elnökkel – mondta Havasi Bertalan, hozzátéve: kedden Orbán Viktor nyitja meg a magyar országpavilont, majd a legnagyobb kínai vállalatok vezetőivel tárgyal.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a sanghaji expóra utazó magyar kormányzati delegáció tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter is.

A Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) több mint 130 ország és térség, köztük Magyarország részvételével rendezik meg, a november 10-éig tartó eseményen mintegy 2800 cég állít ki, 12 ország, köztük Magyarország lesz az expo díszvendége.

A sanghaji expo rendezői azzal számolnak, hogy több mint 80 ezer kínai és külföldi cég vesz részt vásárlóként a kiállításon. Az expo külföldi díszvendégei Magyarország mellett Brazília, Kanada, Egyiptom, Németország, Indonézia, Mexikó, Pakisztán, Oroszország, Dél-Afrika, Vietnam és Nagy-Britannia.

A 24 millió lakosú Sanghajban 300 ezer látogatóra számítanak az expo szervezői.

(MTI)

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Végtelen nagy öröm számunkra, hogy Li Ko-csiang elvtárs és Orbán Viktor elvtárs megállapodott a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésében. Mi, a nagyon barátságos magyar nép örömmel fizetjük ennek költségeit. Sőt, még az unokáink is örömmel fogják majd törleszteni. Főleg, miután Orbán Viktor elvtárs elmesélte nekünk a rádión keresztül, hogy őt személyesen egyáltalán nem érdekli, hogy valaha is megtérül-e a beruházás (nem fog), de ő ezt eldöntötte és ez neki fontos, tehát meg fog épülni a vasút. Annak külön örülök, hogy pályázat nélkül – pocsék lett volna, ha valaki fele ennyiért megcsinálja – és még az erről készült hatástanulmányt is titkosította drága Orbán Viktor elvtárs 10 évre. Mi, barátságos magyar nép ezt így szeretjük. Ehhez vagyunk szokva. Ha lehetne egy kérésem, akkor azt kívánnám Li Ko-csiang elvtárstól, hogy találjon módot arra, hogy a vasútvonalat összekössék a felcsúti vonallal. Ha ez sikerülne, még a jelenleginél is sokkal boldogabb és elégedettebb lennék én, a magyar nép. Fájó szívvel lengetem a távolodó Li Ko-csiang elvtárs után a zsebkendőmet, miközben könnyes sóhajok szakadnak fel a lelkem mélyéről. Bevallom, nagyon bánt, hogy Orbán Viktor elvtárs nem ül most ön mellett a repülőgépen. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy ő is nagy sebességgel távolodik tőlem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Eriksson: Miert? Ki most a ME? Nem Gyurcsány.
csak úgy....
@Eriksson a böre öre,ettül nö a töke szöre...
Eriksson
@Yoda69: Nem Gyurcsány, de ő is tőről metszett komcsi volt.
www.youtube.com/watch?v=svj8A9oiKI0
Yoda69
@Eriksson: Meg mindig nem ertem hogy jon ide Gyurcsany? Mi koze orbanhoz?
Eriksson
@Yoda69: Borulj magadba, és gondolkozz. Vagy ne szólj bele mások beszélgetésébe.
A te tegnap, 00:30-i rögeszmés beszólásod előtt senki nem foglalkozott a témával.
Aki Én
@fergetegesen buta: Pontosan melyik rész megtisztelő számunkra?
Ez a kommunista ország a sajtószabadság tekintetében az utolsó helyek egyikén áll.
Gondolom neked az tetszik leginkább Kínában, hogy szigorú ellenőrzést gyakorolnak a lakosság felett, jellemző a propaganda és a cenzúra.
Vagy az, hogy gyakorlatilag egypárt rendszer van, mivel a 7-8 névleges párt kötelezően el kell hogy fogadja a kommunista párt uralmát.
Talán legszebb emléked a 89-es diáklázadás véres leverése. Ott nagyságrendileg 10.000 embert mészároltak le.
Most akkor komcsizol vagy nem komcsizol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.