Folytatólagos tárgyalást tart a Tiszaújvárosi Járásbíróság hétfőn, amely során maradandó fogyatékosságot okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat.

Dagasztógép vágta le a tiszaújvárosi dolgozó alkarját

Fotó: Pixabay.com

A vádirat szerint a vádlottak egy tiszaújvárosi, tésztaféléket gyártó cég ügyvezetői voltak. Mindketten tudtak arról, hogy az üzemben használt egyik tésztadagasztó gép meghibásodott, és azzal is tisztában voltak, hogy az eszköz az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működésbe léphet. Ennek ellenére engedték a gép további használatát, meg sem próbálták megjavíttatni azt.

2015. augusztus 3-án az elsőrendű vádlott ennek ellenére arra utasította az egyik dolgozóját, hogy az üzemképes biztonsági kapcsolók hiányában is működőképes tésztadagasztó géppel tarhonyát készítsen. A sértett felnyitotta a dagasztógép tetejét, azonban a gép a biztonsági kapcsolók hiányában nem állt le: a sértett a tartályba belenyúlt az alkarját pedig a mozgásban lévő gép leszakította.

(Borsonline.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Nem gondolom, hogy a vezetőknek ebből komoly baja lesz. Majd kap a sérült egy kis alamizsnát és a dolog el van intézve. :(
görbetükör
@emerencia: Sok helyen van erről cikk. Semmit nem akar fizetni a munkáltató, sőt azt állítja, hogy a nő saját maga okozta a bajt, hogy pénzt kapjon. Azóta a nő munka nélküli és a napokban lakoltatják ki a nagy beteg fiával együtt.
emerencia
@görbetükör: @görbetükör: Igen, emlékszem az "ökölszorító" történetre. Ez az eset felejthetetlen. propeller.hu/itthon/3380927-torokszorito-kilakoltatjak-letepett-kezu-anyukat-gyermekevel-egyutt-segits?all#comments

Sajnos a magyar igazságszolgáltatást ismerve nem jók az esélyei. Bárcsak ne lenne igazam!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.