A kormánynak vannak további tervei a családtámogatási rendszer bővítésére, a nemzeti konzultáción pedig szeretne visszajelzést és megerősítést kapni, hogy jó irányba halad – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin: további családpolitikai intézkedések megerősítésére szolgál a nemzeti konzultáció

Fotó: MTI/Kovács Attila

Novák Katalin arról beszélt, hogy 2010 óta évről évre növelik a családok támogatására fordított összeget, és nem lesz ez másképp, amíg polgári kormánya van az országnak.

2010 előtt nem érte el az ezermilliárd forintot a családtámogatásra fordított összeg, mostanra ezt megduplázták, és már az eredmények is látszanak: 20 éve nem volt ilyen magas a gyerekvállalási kedv, és másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma

- mondta el az államtitkár.

Közölte, a mostani konzultáción arra az alapvető sorskérdésre várják a választ, hogy az Európát érintő népesedési válság és migrációs nyomás fényében Magyarország külső vagy belső erőforrásaira támaszkodjon-e.

Kikérik az emberek véleményét továbbá a főállású anyaság intézményéről, az otthonápolásról, a fiatalok életkezdési támogatásáról és a gyerekek védelméről is

- sorolta Novák Katalin.

Az államtitkár a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a kérdőív kitér arra is, hogy a költségvetési támogatásokat kétharmados jogszabállyal védjék-e.

Erre azért van szükség, mert 2002. és 2010. között a balliberális kormány családellenes volt, szétverte az addigi családtámogatási rendszert, és nem szeretnék, ha ez újra előfordulna

- mondta Novák Katalin.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Elolvastam a konzultáció kérdéseit és úgy hiszem, hogy KIBASZOTT HOZZÁNEMÉRTŐ kormánynak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezekre a kérdésekre a néptől várja a választ. Ez megint csak egy gecinagy pénzkidobás.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Gondolom, számos szociológus lefejelte már a háromlábú konyhaasztalt eme aggasztó kreténség láttán, de távolról sem kell ehhez szociológusnak lenni. Ha lehetett súlyosbítani a helyzeten, sikerült. Novák Katalin családügyi női erőforrás és főállású anya tegnap este meg is magyarázta a valamelyik propagandatévében, hogy amit látunk, az tényleg van. Márpedig az van a demográfiai hanyatlás és a nagyon komoly népvándorlás kontextusában, hogy fel kell tennünk azt a kérdést, hogy mi a megoldás? A külső, vagy a belső erőforrások? Aha. Hát ez kurvajó. Évek óta reggeltől estig óbégatják – Selmeczi Gabriellát is azért taszajtották ki a rivaldafénybe csillogni, Tállai is azért erőltette meg magát a minap szellemileg -, hogy ők a magyar családokban és a gyermekvállalásban hisznek, nem pedig a büdös migránsokban. Erre Novák nagysága most azt állítja, hogy nem tudják, mi a megoldás. Továbbá állítólag arra kaptak felhatalmazást az érvénytelen népszavazásukkal, a Soros-féle másik kamukonzultációjukkal, valamint a kétharmadosra kihozott választási győzelmükkel a magyar emberektől, hogy megvédjék az országot a külső erőforrásoktól, ezért nem tartalmaz foltokban sem valóságot a propagandájuk, de ez mind nem elég. Még mindig kérdéseket tesznek fel. Mert vannak nekik elképzeléseik kormányzati szinten, de nyolc év családbarát kormányzás után, egy újabb ciklus kezdetén kíváncsiak arra, hogy vajon a magyar emberek is egyetértenek ezekkel az elképzelésekkel. Igazán megejtő. Valahol a távolban felsír raklapnyi letelepedési kötvény, megannyi játékgép, kaszinók, földek, kastélyok, szállodák, magánnyugdíj- és lakáspénztári megtakarítások.
Clavigo
" A kormánynak vannak további tervei..." Szerintem bőviteni fogják a " Kilakoltatási projectet "...
csak úgy....
a hajléktalan családoknak hova póstázzák azt a nemzeti izét?
namihami
Persze az a pár fillér, amit a haveroknak utalhattak, az is a megerősítést szolgálta.
A családi és baráti kapcsolatok megerősítését.
A cél eleve ez volt. A többi csak fideszfan-vakítás.
kolnidre
MEKKORA ÖRÖMET JELENTENE,HA EZT AZ UNDORÍTÓ POFÁDAT NEM LÁTNÁM TÖBBÉ
Hellcat
Elolvastam a konzultáció kérdéseit és úgy hiszem, hogy KIBASZOTT HOZZÁNEMÉRTŐ kormánynak kell lenni ahhoz, hogy valaki ezekre a kérdésekre a néptől várja a választ. Ez megint csak egy gecinagy pénzkidobás.
Aki Én
Már a nemzeti inzultáció puszta léte is a családok lenézését, hülyének nézését jelenti. Ráadásul a családok milliárdjaiból mindezt.
Ráadásul nem kíváncsiak a véleményekre, hiszen a válasz is ott van. Méghozzá úgy, hogy arra csak igennel lehet válaszolni. Ez arra lesz jó, hogy a visszaküldött 300 db eredménye megint 100 % siker lesz.
Mert másról nem szól, mint a lopásról és a hazug, megtévesztő propagandáról.
Arról nem beszélve, hogy a családok elől titkolják a visszaküldött darabszámot.
csipetke
Láttam a kérdéseket,gratulálok annak,aki ezt kemény,fáradságos munkával összehozta.Az illető IQ-ja kb a cipőméretével megegyező.Szoktam netes kérdőíveket kitölteni,(nyereményért),tehát láttam már sok,hülye kérdést,de ez annyira bugyuta,hogy mindent visz.A dühítő az,hogy orbán úgy bánik a közpénzzel,mintha a sajátja lenne.Ennek az elmebeteg konzultációnak az árán hány családot meg lehetett volna menteni a kilakoltatástól?Kár,hogy nincs pl olyan kérdés,hogy:-Akarja-e ön,hogy a külhoni magyaroknak stadionokat építsünk?Vagy:-Akarja-e ön,hogy 1 milliárd ft-ot szétosszunk a Vajdaságban 3 millió ft.onként,mindenféle önrész,vagy bármiféle kritérium nélkül?
Eladott Ország
A magyar gyermekek 15 százaléka már nem ebben az országban születik. Ők a kalandvágyók. Azt is statisztikák bizonyítják, hogy a külföldön dolgozó és élő fiatalok körében sokkal magasabb a gyermekvállalási kedv, mint az itthon tejben-vajban fürdőké. Ennek – a stabil anyagi háttér mellett – oka lehet a társadalmi környezet is. Biztos, hogy nem könnyű dolog más országban otthonra lelni, beilleszkedni egy idegen közegbe. De sok esetben nincs más mód arra, hogy ne a családi adókedvezmény-rezsicsökkentés-közmunka-éljenafidesz-hallgasmertráfázol-ingyenebéd-ingyentankönyv-éljenapárt által határolt legyélhálás-mocsárban alapítson valaki családot. Egyszerűbben szólva: sok magyar fiatal egyszerűen nem képes fogságban szaporodni. És nem is hajlandó. Élete pedig mindenkinek csak egy van. A gyermekvállalással nem lehet évtizedeket várni, ameddig kihal az az egy-két generáció, amelyik képtelen mit kezdeni a demokráciával és szabadsággal. Ráadásul nem is igazi opció, mert mindig újratermelődnek az erőskezű pártvezért vágyó, semmiért felelősséget vállalni nem hajlandó, a lehulló morzsáknak is örvendező alattvalók. És marad – pontosabban itt marad – a háborús pszichózis, az egyre tanulatlanabb, tudatlanabb, egészségileg és mentálisan is lepusztuló, folyamatos gyűlölködésben és egyre mélyebb szegénységben élő ország.
CsipkeRózsa
Van olyan ember, aki elhiszi, hogy az ő válasza befolyásolja az orbáni akaratot?
csipetke
Az a kormány,amelynek megerősítés kell,hogy további családpolitikai intézkedéseket hozzon,(a fidesz miatt kiürült országban,és a kevés gyerek miatt) az mennyenazannyába.
Nem hallottam még olyan országról,ahol két kézzel szórják/lopják a közpénzt ekkora f@szságokra,mint pl a nemzeti konzultáció,ami ráadásul ennyire bugyuta
csipetke
@CsipkeRózsa: 14:53 Van hát! Az a 2.8 millió debil,akik a fideszre szavaztak.Bár egyrészüknek kezd kinyílni a szeme,de elég lassan.Nemtom mi kellene ahhoz,hogy meglássák végre,hogy mi megy itt..
Sámannus
Harminc rendőrös családpolitika. kilakoltatáskor azigazi. Köpjétek szembe magatokat
csipetke
@anima: 07:03 Becarás! Még a boldog családi képet is nyúlták valahonnan?Bár,ha belegondolok,itthon nem látni ilyet.Még tán sajátlábú récsöl pereputtya se boldog,az emberek nagyrésze,az igazi kétharmad utálja őket,mint a sz@rt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.