Egészséges kisfiút hagytak a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti, központi telephelyének főbejárata mellett található csecsemőmentő inkubátorban szerda hajnalban – közölte Nagyné Szigeti Dóra, az intézmény szóvivője.

Újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában

Fotó (illusztráció): Pixabay cco

Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kora- és Újszülött Osztályának vezetője az MTI-nek elmondta:

a babamentő inkubátorok úgy vannak kialakítva, hogy az újszülött súlyát érzékelve jeleznek a kórház portaszolgálatán.

Az intézmény dolgozói ezt követően adnak néhány perc időt a szülőknek, hogy elbúcsúzhassanak gyermeküktől, illetve, hogy anonimitásukat megőrizhessék, majd egy csapat veszi gondozásába az újszülöttet.

A neonatológus főorvos hangsúlyozta, mivel az anya terhes-gondozásáról semmilyen információ nem áll az orvosok rendelkezésére, számos vizsgálatot kell elvégezniük, és a gyermek megkapja a kötelező védőoltásokat is.

Az egészséges újszülöttről értesítik a gyámhatóságot, ahol eldöntik, hogy örökbefogadó szülőkhöz kerül vagy ideiglenes állami gondozásba.

Az elkövetkező hetekben még jelentkezhet a feltehetően krízishelyzetbe került édesanya is

- tette hozzá Kelemen Edit.

Nagyné Szigeti Dóra, az intézmény szóvivője elmondta:

a 3400 grammos, 53 centiméter hosszú kisfiú a kórházban a Gábor keresztnevet kapta. Ő a harmadik gyermek, akit az elmúlt több mint egy évtized alatt az inkubátorban hagytak.

Hasonló eset először 2012 januárjában történt a kórház Izsáki úti telephelyén. Az intézmény dolgozói az 1300 grammos újszülöttre kihűlve, életveszélyes állapotban találtak.

A Szőke Attila névre keresztelt kisfiúért később jelentkeztek a szülei.

Négy év múlva, 2016-ban pedig egy egészséges kislányt hagytak a babamentő készülékben.

A 3160 grammos, 50 centiméter hosszú, Ignácz Brigittának elnevezett kislányt végül örökbe fogadták.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Tisztességesen járt el, bárki is volt. Biztosan komoly oka volt arra, hogy ezt a döntést meghozza! Nagyon sok gyermektelen család vár kisbabára, én biztos vagyok abban, hogy szerető családban fog majd felnevelkedni! Sajnálom azt, akinek ezt a döntést meg kellett hoznia...
ila51
Szegény , Ő sem jó helyre született
Manhattan
Nem tudni, mi mindenen mehettek át a szülők, mire ezt a döntést meghozták.
Cicamama55
Tisztességesen járt el, bárki is volt. Biztosan komoly oka volt arra, hogy ezt a döntést meghozza! Nagyon sok gyermektelen család vár kisbabára, én biztos vagyok abban, hogy szerető családban fog majd felnevelkedni! Sajnálom azt, akinek ezt a döntést meg kellett hoznia...
görbetükör
@ila51: de megszületett és kapott életet. Nem vetette el az anyja.
namihami
@Cicamama55: @görbetükör: Igen.
Ha kénytelen is volt elhagyni a kicsit (nem tudjuk az okokat), de legalább ANYA, mert gondoskodott róla, a lehetőségein belül.
Amikor sorra olvashatjuk, hogy megölik a gyerekeket, akkor én ezzel a tettével kapcsolatban, megemelem a kalapom és tisztelem a nőt. Emberkénr viselkedett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.