A magyar munkavállalók kapjanak a munkájukért tisztességes bért, és inkább a bérük emelkedjen a megélhetési kiadásaik fedezésére, ne pedig utalványokban kapják a fizetésük egy részét – idézte Izer Norbertet, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkárát a Magyar Hírlap csütörtöki száma.

Államtitkár: inkább a bérek emelkedjenek utalványok helyett
Fotó: kormany.hu

Hozzátette, a kormány a munkabért terhelő adók csökkentésével, a szociális hozzájárulási adó további két százalékpontos csökkentésével, valamit a közszféra béremelési programjának folytatásával teremti meg a béremelés feltételeit.

A sajtóhíresztelésekkel ellentétben a cafeteria nem szűnik meg, csak a rendszer egyszerűsödik, és a 450 ezer forintos keretösszeg sem változik

- idézte a lap az államtitkárt.

A cafeteria-rendszer átalakítására nemcsak bonyolultsága miatt volt szükség, hanem azért is, mert jellemzően nem az arra inkább rászoruló, minimálbérhez közeli keresettel rendelkező munkavállalók részesülnek cafeteriában. Jelenleg csak a vállalkozások kis hányada, mindössze 24 ezer munkáltató fizet cafeteriát – közölte.

Az egyszerűsödő rendszernek köszönhetően azonban a kisebb cégek, amelyek eddig adminisztratív vagy éppen anyagi okokból egyáltalán nem adtak béren kívüli juttatásokat, jövőre könnyebben megtehetik ezt, mivel a szociális hozzájárulási adó két százalékpontos csökkentése a cafeteria közterheit is mérsékli

- mondta az államtitkár.

"A német és osztrák gyakorlathoz hasonlóan béren kívüli juttatásként a munkavállalók pihenésének támogatását tartjuk elsődlegesnek a népszerű Szép-kártya megőrzésével, ami hozzájárul a magyar gazdaság és turizmus növekedéséhez is" – idézte a lap az államtitkár szavait.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@magyarbakancs: Csak éppen a járulékok miatt eddig a cafetériával többet tudtak adni!
Viszont ha tovább nyílik az olló a termelékenység növekedés és a bérnövekedés között, az sok esetben csődhöz vezet. Persze nem az állami és a "támogatott" cégek esetében, mert ott mindannyian az adóinkból helytállunk a hiányukért!
Viszont lehet megtölteni az üres stadionokat, Mészáros szállodáit.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
" munkavállalók kapjanak a munkájukért tisztességes bért, és inkább a bérük emelkedjen a megélhetési kiadásaik fedezésére, ne pedig utalványokban kapják a fizetésük egy részét "
Igazat adok az államtitkár úrnak.
Nessy
@magyarbakancs: Csak éppen a járulékok miatt eddig a cafetériával többet tudtak adni!
Viszont ha tovább nyílik az olló a termelékenység növekedés és a bérnövekedés között, az sok esetben csődhöz vezet. Persze nem az állami és a "támogatott" cégek esetében, mert ott mindannyian az adóinkból helytállunk a hiányukért!
Viszont lehet megtölteni az üres stadionokat, Mészáros szállodáit.
Eladott Ország
Ezt várja már a keményen dolgozó (hülyére vett) kisember a gengszterváltás óta! Nem kell ehhez közgazdasági zseninek lenni, csak már a bukaresti személyvonat is beelőzött.
1magyar
Rohadt egyszerű, kötelezzék az eddig cafetériában kifizetett összeget tegyék oda a munkabérhez! A kormány meg ne kérjen magas adókat!
Kookas
@magyarbakancs: akkor a szép kártyát is meg kell szüntetni mert az minden csak nem szép.
lampa laz
"a munkavállalók pihenésének támogatását tartjuk elsődlegesnek a népszerű Szép-kártya megőrzésével, ami hozzájárul a magyar gazdaság és turizmus növekedéséhez is" – idézte a lap az államtitkár szavait.

Jól mondtad b+, csak nem a dolgozó kisembert támogatjátok a csúf kártyával, hanem méjszaros/orbán famíliát, h növekedjen a vagyonuk. Próbáltam elképzelni a minimálbéreseket egy mészáros wellnes hotelben pacsizni, de nem jött össze, mert folyton a luxus NER -eseket láttam a medencékben lazítani...
Qqberci
A megemelt bérből járulékként azonnak visszacsorog a pénz a tolvaj bandához...
tulipan
@1magyar: Na,de akkor hogy jutna, a dolgozók veritékéból, még több a kapzsi haramia narancsosok és sleppjük,KASTÉLYAIRA???
tulipan
@Kookas: Fel is számolják! Úgy marad, hogy JÓL megadóztatják és az adó felét a dolgiozól vonják le, ha azt választja!
Kookas
@tulipan: nem fogják mert azt csak a méjszaros és a többi gecinél lehet el múlatni ha még dob rá még pár tíz ezrest a rászoruló.
tulipan
@Kookas: Igy igaz! Rohadék, csaló. rabló haramiák!
tulipan
AH! Óóóóh! Nézzétek igy forgatja vérvörös köpönyegét a Dagadék!!!
A fideszesek megszavazták a liberális demokráciát méltató határozatot, úgyhogy most nem téma a kizárásuk az EPP-ből
Maganarra
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
magyarbakancs
@Nessy:Meg értem amit írsz de nem kártyán kellene kapni a juttatást.
Fizetést kell kapni ,a cégek adjanak maguk juttatást mint mondjuk üdülési beutalót ,tankönyv vásárlási hozzá járulást,vagy akármire.
Kapsz szép kártyát ,Erzsébet utalványt.
Kend heti a hajár.
Ugyan ügy mint a nyugdíjas ki kap Erzsébet utalványt miért nem épül be a nyugdíjba?
magyarbakancs
@Nessy: Szép kártyát egy boltban Balassagyarmaton beváltják ,a bolt saját maga által forgalmazott 1000 forintos utalványokban beváltja.
A bolt tulajdonosa meg azon üdül.
Tessék kivan játszva a rendszer.A másik Egészség kafetériát meg beváltják Jászkiséren ahol laptopot,táblagépet,mobilt lehetett rajta venni
Nessy
@magyarbakancs: Mert a kártya kibocsájtójának is kell némi aprópénz. Ha meg a nyugdíjas a böske teljes árát, amennyibe a költségvetésnek kerül megkapná kp. még képes lenne rajta a kínai boltban egy dzsekit venni télire magának, vagy az unokájának!
evacica
Gratulálok!Ötleteik mindig vannak a szemétségük megmagyarázására! Pofátlan banda!
simmering73
Az igazság pedig: se utalvány se béremelés. Tavaly azt mondták megszűnik, mert beépítették a bérekbe. Hiába bizonyítottuk, hogy nincs benne. Érdekes mód idén nyáron egy összegben utaltak fél évi cafatériának megfelelő összeget, mondván ez az elmaradt cafatéria, így elismerték hogy hazudtak nekünk.
anima
A bérek nem emelkednek annyival, amennyivel kevesebb lesz a cafetéria megvonása miatt - vagyis kevesebb lesz a kereset, miközben beindult az infláció...

Ez a kormány az elejétől fogva, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a szegényeket, a dolgozókat bünteti.
Valamiért nem bírják elviselni, hogy a becsületesen dolgozók jól éljenek.
Ezek nem bírják, nem díjazzák a becsületességet.
Miért?
Mert pokolra való beteg állatok mind !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.