A magyar munkavállalók kapjanak a munkájukért tisztességes bért, és inkább a bérük emelkedjen a megélhetési kiadásaik fedezésére, ne pedig utalványokban kapják a fizetésük egy részét – idézte Izer Norbertet, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkárát a Magyar Hírlap csütörtöki száma.

Államtitkár: inkább a bérek emelkedjenek utalványok helyett
Fotó: kormany.hu

Hozzátette, a kormány a munkabért terhelő adók csökkentésével, a szociális hozzájárulási adó további két százalékpontos csökkentésével, valamit a közszféra béremelési programjának folytatásával teremti meg a béremelés feltételeit.

A sajtóhíresztelésekkel ellentétben a cafeteria nem szűnik meg, csak a rendszer egyszerűsödik, és a 450 ezer forintos keretösszeg sem változik

- idézte a lap az államtitkárt.

A cafeteria-rendszer átalakítására nemcsak bonyolultsága miatt volt szükség, hanem azért is, mert jellemzően nem az arra inkább rászoruló, minimálbérhez közeli keresettel rendelkező munkavállalók részesülnek cafeteriában. Jelenleg csak a vállalkozások kis hányada, mindössze 24 ezer munkáltató fizet cafeteriát – közölte.

Az egyszerűsödő rendszernek köszönhetően azonban a kisebb cégek, amelyek eddig adminisztratív vagy éppen anyagi okokból egyáltalán nem adtak béren kívüli juttatásokat, jövőre könnyebben megtehetik ezt, mivel a szociális hozzájárulási adó két százalékpontos csökkentése a cafeteria közterheit is mérsékli

- mondta az államtitkár.

"A német és osztrák gyakorlathoz hasonlóan béren kívüli juttatásként a munkavállalók pihenésének támogatását tartjuk elsődlegesnek a népszerű Szép-kártya megőrzésével, ami hozzájárul a magyar gazdaság és turizmus növekedéséhez is" – idézte a lap az államtitkár szavait.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@magyarbakancs: Csak éppen a járulékok miatt eddig a cafetériával többet tudtak adni!
Viszont ha tovább nyílik az olló a termelékenység növekedés és a bérnövekedés között, az sok esetben csődhöz vezet. Persze nem az állami és a "támogatott" cégek esetében, mert ott mindannyian az adóinkból helytállunk a hiányukért!
Viszont lehet megtölteni az üres stadionokat, Mészáros szállodáit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@magyarbakancs: Mert a kártya kibocsájtójának is kell némi aprópénz. Ha meg a nyugdíjas a böske teljes árát, amennyibe a költségvetésnek kerül megkapná kp. még képes lenne rajta a kínai boltban egy dzsekit venni télire magának, vagy az unokájának!
evacica
Gratulálok!Ötleteik mindig vannak a szemétségük megmagyarázására! Pofátlan banda!
simmering73
Az igazság pedig: se utalvány se béremelés. Tavaly azt mondták megszűnik, mert beépítették a bérekbe. Hiába bizonyítottuk, hogy nincs benne. Érdekes mód idén nyáron egy összegben utaltak fél évi cafatériának megfelelő összeget, mondván ez az elmaradt cafatéria, így elismerték hogy hazudtak nekünk.
durbincs
@magyarbakancs: látni a betűvetés-fonás nincs a vérébe,de a vetőmag meg hullik a szájából?
Ploesti-bánya tahó ? igaz babacsuka ? mert hát az is maga ? S Csak Átlátszó Süvegcukor ...
/S Csak Átlátszó Süvegcukor..ez most a másiknak / azt nehogy má még az 50IQ-ja ide fagyjon
maga fogyatékkal élő ? na @simmering73: -ról a bezzeg tahóról, meg kár is beszélni ?
anima
A bérek nem emelkednek annyival, amennyivel kevesebb lesz a cafetéria megvonása miatt - vagyis kevesebb lesz a kereset, miközben beindult az infláció...

Ez a kormány az elejétől fogva, de mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy a szegényeket, a dolgozókat bünteti.
Valamiért nem bírják elviselni, hogy a becsületesen dolgozók jól éljenek.
Ezek nem bírják, nem díjazzák a becsületességet.
Miért?
Mert pokolra való beteg állatok mind !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2020. August 12., 07:11
Fásy Zsüliett 41 kilót fogyott le
Itthon - 2020. August 12., 06:51
Főleg ragyogó időre számíthatunk