A városvezető a sajtóból értesült, hogy a nyomozást lezárták. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a nyomozás újraindítását fogja kérni.

Mint ismert, a rendőrség kedd este közölte, hogy lezárta a nyomozást az elios Innovatív Zrt. közvilágítás-korszerűsítései kapcsán indított ügyben bűncselekmény hiányában. 

Az unió csalás elleni hivatal (OLAF) idén januárban zárta le a két és fél éves vizsgálatát a cég közvilágítás-korszerűsítési munkálatai ügyében és több súlyos szabálytalanságot is feltárt a közbeszerzések kapcsán.

Elios-ügy: hiába készítette össze a papírokat a siófoki polgármester, be sem kérte tőle azokat a rendőrség

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az egyik, az OLAF jelentésében is szereplő problémás közbeszerzés Siófokon volt, az Elios Zrt. jogelődje közel hat éve 2520 lámpatestet cserélt közel 295 millió forintért.

Azóta a városban volt egy polgármesterváltás, a mostani városvezető független Lengyel Róbert az RTL Klubnak arról nyilatkozott, hogy hiába készítette össze a dokumentumokat, a rendőrség fel sem kereste őket. (Lengyel korábban Siófok rendőrkapitánya volt.)

A hivatalon belül az eredeti dokumentumokat zároltam, és vártam, hogy majd megjelenik itt a nyomozó hatóság. Ehhez képest nem történt semmilyen megkeresés az irányomba

- mondta el az RTL Híradónak, és hozzátette, ő is csak a sajtóból értesült arról, hogy a nyomozást lezárták.

Az RTL Klub megkereste a rendőrséget, hogy bekérték-e a siófoki önkormányzattól a dokumentumokat, ám a hatóság nem válaszolt. 

A rendőrség egyébként a kedd esti nyilatkozata után leszögezte, bővebb információkat nem fognak kiadni, így például azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán bárkit is meghallgattak volna az ügyben.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tévécsatornának elmondta, Polt Péter legfőbb ügyésztől a nyomozás újraindítását fogja kérni. Az ügyben egyébként az Európai Bizottság tovább folytatja a vizsgálatot – derült ki a Híradó anyagából.

(444, RTL Klub)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nehogy már a királylány férje bűnös legyen inkább nem is nyomoznak, mert még kiderül hogy a fatolvaj pénzt is lopott !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@kisrigó: NEM!- épp az előbb olvastam, hogy az EPP összezárt. Igen- hatalmas falat vontak egy tolvaj köré- nehogy bántódása essék.
kisrigó
@kereső: Szomorú! Talán arról van szó, hogy kéz kezet mos? Ennyire kell a fidesz szavazata, esetleg a választások után lesz valami eljárás? Érthetetlen, hogy senkit nem érdekel a rablás!
balos
A Kenedy is a maffia kezétől halt,némi cia segítséggel!Nálunk ehhez elég egy tek-intélyes erőt bírtokló maffia védő "testület"!Ja meg a honvéd-segg plussz az olaj herceg "rohamcsapata"!
Kellymela
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Sámannus
Küld el Hágába, az emberi jogi bíróságra, hogy így nyomorítja meg a magyar kormány a kisebbségeket.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.