A városvezető a sajtóból értesült, hogy a nyomozást lezárták. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a nyomozás újraindítását fogja kérni.

Mint ismert, a rendőrség kedd este közölte, hogy lezárta a nyomozást az elios Innovatív Zrt. közvilágítás-korszerűsítései kapcsán indított ügyben bűncselekmény hiányában. 

Az unió csalás elleni hivatal (OLAF) idén januárban zárta le a két és fél éves vizsgálatát a cég közvilágítás-korszerűsítési munkálatai ügyében és több súlyos szabálytalanságot is feltárt a közbeszerzések kapcsán.

Elios-ügy: hiába készítette össze a papírokat a siófoki polgármester, be sem kérte tőle azokat a rendőrség

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az egyik, az OLAF jelentésében is szereplő problémás közbeszerzés Siófokon volt, az Elios Zrt. jogelődje közel hat éve 2520 lámpatestet cserélt közel 295 millió forintért.

Azóta a városban volt egy polgármesterváltás, a mostani városvezető független Lengyel Róbert az RTL Klubnak arról nyilatkozott, hogy hiába készítette össze a dokumentumokat, a rendőrség fel sem kereste őket. (Lengyel korábban Siófok rendőrkapitánya volt.)

A hivatalon belül az eredeti dokumentumokat zároltam, és vártam, hogy majd megjelenik itt a nyomozó hatóság. Ehhez képest nem történt semmilyen megkeresés az irányomba

- mondta el az RTL Híradónak, és hozzátette, ő is csak a sajtóból értesült arról, hogy a nyomozást lezárták.

Az RTL Klub megkereste a rendőrséget, hogy bekérték-e a siófoki önkormányzattól a dokumentumokat, ám a hatóság nem válaszolt. 

A rendőrség egyébként a kedd esti nyilatkozata után leszögezte, bővebb információkat nem fognak kiadni, így például azt sem lehet tudni, hogy egyáltalán bárkit is meghallgattak volna az ügyben.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a tévécsatornának elmondta, Polt Péter legfőbb ügyésztől a nyomozás újraindítását fogja kérni. Az ügyben egyébként az Európai Bizottság tovább folytatja a vizsgálatot – derült ki a Híradó anyagából.

(444, RTL Klub)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Nehogy már a királylány férje bűnös legyen inkább nem is nyomoznak, mert még kiderül hogy a fatolvaj pénzt is lopott !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Nehogy már a királylány férje bűnös legyen inkább nem is nyomoznak, mert még kiderül hogy a fatolvaj pénzt is lopott !!!
F_Viktor
Erről is a nézőpont közvélemény-kutatása(?), miszerint a "magyar népesség 63 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy Magyarország büszke lehet a rendőreire".
infostart.hu/belfold/2018/10/24/nezopont-otmillio-magyar-felnott-pozitivnak-latja-a-rendorseg-munkajat

orbán és a NER-katonák büszkék lehetnek az ilyen nyomozókra, akik parancs nélkül, vagy parancsra puccsolták a nyomozást, én viszont qrvára felháborítónak tartom ahogyan szembe köpik, hülyének nézik a magyarok millióit, a karámon kívülieket!
bencemacska
@F_Viktor: A rendőrség az ügyészség szigorú felügyelete mellett nyomoz!
Yoda69
@bencemacska: Ez igaz, de csak gumigerinccel lehet megtenni.
Desischado
Nehogy már a nemzethy vejkó bűnös legyen?! Hová gondoltok? polt pétör elsikálja, nem véletlenül kap családostul jó pénzt A rendőrség már régen nem az, aminek lennie kellene. orbán kiszolgálói, megvetésre méltó társaság.
szaboria1
Csak figyelni kell mennyire meg leszünk alázva nem tiltakozhatunk már lassan sehol sem. Semjén is azon töri a fejét miként lehessen megszüntetni a tüntetéseket, holott a Svédek még nyomoznak ellene.
Csak azt kell nézni mennyi rendőr lett hirtelen pl. okt 15-től a hajléktalanok ellen.
Akkor mit is várunk, hogy az Orbán veje ellen vádat emeljenek? Szerintem nem is nyomoztak ebben az ügyben egy percet sem.
RonaGyuri
Minek kérte volna be? Egyfelől csupán írásos dokumentumok, másrészt érdektelenek.
Kancsi-mancsi egész történelem-"kutatása" mellőzi a dokumentumokat, és Murphy is megmondta: minden olyan dokumentum ami nem az előzetes elvárásokat támasztja alá (esetünkben a Tiborcz ártatlant) nem releváns így el sem kell olvasni! =))
Levendula
A polgármester - volt rendőrként - tudhatná ezeket a dolgokat...
csipetke
Az esti RTL híradóban azt mondták,hogy az elios-ügynek még nincs vége,az EU még nem zárta le ezt a dolgot.Reméljük is...
kereső
Lassan mondom,hogy mindenki megértse- NINCS ELIOS-ügy!
Az iratokat valószinüleg azért foglalták le- már amit lefoglaltak, mert abban voltak a terhelő bizonyitékok.Remélhetőleg az OLAF-nak vannak másolataik. Hogy halt meg Weisz a rendőrautó hátsó ülésén?Ő is egy terhelő bizonyiték volt!
lópicigáspár
Biztos azért zárták le a nyomozást, mert sötétben tapogatóztak!
Yoda69
@csipetke: Sot a 13 milliardot is vissza kell fizetni, amit majd a magyar nepen ver le orban. Ezert lesz peldaul a nyugdijemeles csak fele az inflacionak, hogy a vejko sikkasztasat fedezni lehessen belole.
papa.49
Ezt a mocskos bandát több ezer évig kéne lassú tűzön pirítani, annyit ártottak az ország népének !!!
Jozefina
Egyik maffiózó a másikat nem bántja, főleg ha egy mindkét banda vezetője!!!???
F_Viktor
@szaboria1: Írod:
"Szerintem nem is nyomoztak ebben az ügyben egy percet sem."

Így igaz, éppen erről szól a cikk, erre utalt Siófok független polgármestere.
ila51
Azért még ne dobja ki a papírokat , mert a tény még tény maradt
kisrigó
@kereső: Remélem, hogy az EU-ban nem nézik tétlenül, hogy a pénzüket simán ellopja egy tolvaj banda: Kérdés, hogy megtalálják-e a módját, hogy mégis lehessen szankcionálni a lopást, bárki legyen is az elkövető!
namihami
Érthető. Ezek az iratok nemhogy nem igazolták volna, inkább tagadják a Pintér-féle nyomozás jelentését.
A végén nég az OLAF-nak legyen igaza? Tudjátok ti, hogy abban ki az érintett. Nahát...
bencemacska
@Yoda69: ma, 00:55
Én meg arra gondoltam, hogy nyomozati ügyekben a rendőrség alá van rendelve az ügyészségnek. Magyarán, ha bűnöst akar látni az ügyész, akkor a rendőrnek bűnöst kell találni. ha valakit ártatlannak akar nyilvánítani, akkor azt a rendőrnek is bizonyítani kell. Ilyenkor nem szokták megtalálni a bizonyítékokat : bizonyíték hiányában nem vádemelési javaslattal adja át az ügyészségnek! Ezzel még a látszatát is sikerül elkerülni annak, hogy az ügyész dönt.
Rövidesen a bírónak is megmondják mi LEHET az ítélet!
bencemacska
@Desischado: ma, 01:32
Jól látod, ehhez minden joga meg van a polpotnak!
bencemacska
@Levendula: ma, 06:58
Tudja is. Nem véletlenül gyűjtötte össze az írásos bizonyítékokat, és hozta a tényt nyilvánosságra!
bencemacska
@kereső: ma, 07:29
Ugye Welsz Tamásra gondoltál? Ő az etalon, hogy mindenki fogja be...!
kereső
@bencemacska: bocsi! nem emlékeztem a nevére pontosan, igen rágondoltam,azért is irtam ki ,hogy hol halt?? meg.Igen ő az etalon!!!-és az igazmondó juhász!!-két megmagyarázhatatlan-és felderitetlen haláleset.
kereső
@kisrigó: NEM!- épp az előbb olvastam, hogy az EPP összezárt. Igen- hatalmas falat vontak egy tolvaj köré- nehogy bántódása essék.
kisrigó
@kereső: Szomorú! Talán arról van szó, hogy kéz kezet mos? Ennyire kell a fidesz szavazata, esetleg a választások után lesz valami eljárás? Érthetetlen, hogy senkit nem érdekel a rablás!
balos
A Kenedy is a maffia kezétől halt,némi cia segítséggel!Nálunk ehhez elég egy tek-intélyes erőt bírtokló maffia védő "testület"!Ja meg a honvéd-segg plussz az olaj herceg "rohamcsapata"!
Kellymela
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Sámannus
Küld el Hágába, az emberi jogi bíróságra, hogy így nyomorítja meg a magyar kormány a kisebbségeket.!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.