A még erősebb családpolitika történelmi összefüggésben jó az egész nemzetnek, ezen belül a fiataloknak is, akik felmérések szerint általában családban gondolkoznak, több gyermeket szeretnének, mielőtt szembesülnének a felnőttkori anyagi nehézségekkel – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádióban.

Orbán Viktor: "Nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek"

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormányfő szokásos rádióinterjújában úgy fogalmazott,

olyan Magyarországot szeretne, amelyben egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalásra, családalapításra vonatkozó terveit csak azért, mert anyagi nehézségekkel találja szemben magát.

Kiemelte, Magyarország európai összevetésben ezért költi már most is a legtöbbet a családok támogatására saját nemzeti össztermékéhez, vagyis gazdasági teljesítményéhez képest.

Ennek a mélyén az a megfontolás is ott van, hogy Magyarországon a népesség folyamatosan csökken, és ha ez így megy tovább, akkor a magyarok el fognak fogyni

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette: a történelemben mindig baj szokott lenni abból, ha kevesebb gyermek születik, mint amennyi a közösség biológiai fenntartásához szükséges.

A miniszterelnök szerint ezért még erősebben kell támogatni a fiatalok gyermekvállalási, családalapítási szándékát, ami összességében mindenkinek jó lesz,

mert Magyarország vidámabb, boldogabb ország lesz, ha fiatalabbá válik, márpedig egy ország átlagéletkorát a gyerekek száma határozza meg.

Hangsúlyozta ugyanakkor, a nyugat-európai országok vezetői azt gondolják, hogy van egy könnyebb megoldás, amely úgy szól, amennyi ember hiányzik, annyi migránst kell beengedni, és a számok rendben lesznek, a gazdaság működik.

Nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek

- jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve,

nem fogadják el, hogy a migráció oldaná meg a népesedési problémákat.

"Mi azt gondoljuk, hogy mi erre képesek vagyunk, csak nem szervezzük elég jól az életünket ahhoz, hogy ez a nagyon fontos szempont érvényesülni tudjon" – tette hozzá.

Van azonban okunk arra is, hogy "kihúzzuk magunkat" – mondta a kormányfő arról szólva, miként változott a családtámogatási rendszer 2010 óta. Kiemelte, az ország dolgozott meg azért a lehetőségért, hogy többet fordíthasson a családokra.

Példaként említette a családi adókedvezmény bevezetését, a gyed, a gyes visszaállítását, a gyed extra bevezetését, a családi otthonteremtési kedvezményt (csok), valamint az óvodai és bölcsődei férőhelyek számának tízezret meghaladó növelését, az ingyenes tankönyvellátás és étkeztetés mellett.

A miniszterelnök a családügyi nemzeti konzultációról szólva azt mondta, úgy látja, a gazdaságot sikerül az európai uniós átlagot meghaladó növekedési pályán tartani, ezért van értelme arról beszélni, mit lehetne még tenni a családok érdekében.

Elmondta, nem részletkérdésekben, hanem az irányokban várnak eligazítást a polgároktól, hogy a következő időszakban újabb intézkedéseket hozhassanak azok alapján.

A kormányfő ezért arra kérte a "magyarokat, különösképpen az asszonyokat, a nőket", hogy fél órát szánjanak a kérdőívekre, és töltsék ki azokat.

Orbán Viktor az Európai Néppárt most véget ért helsinki kongresszusáról beszámolva azt mondta, nem volt nehéz eldönteni, kire szavazzanak a két lehetséges elnökjelölt közül, mivel egyikőjük egy szélsőségesen liberális bevándorláspárti politikus volt, míg a másik, Manfred Weber egy bajor kereszténydemokrata politikus.

Hangsúlyozta, Magyarország más országokkal ellentétben kikérte az emberek véleményét a migráció ügyében, ahol pedig ezt nem tették meg és migrációpárti politikát folytattak, ott bizalomvesztést szenvedtek a politikusok.

A miniszterelnök ezután kitért az ENSZ migrációs csomagjára is, amelyet szerinte azért nem szabad elfogadni, mert a kormányoknak az emberek oldalára kell állniuk, és meg kell őket védeniük az illegális migrációtól, a terrorizmustól, a bűnözéstől és a gazdasági nehézségektől.

Leszögezte, az európai emberek döntő többségének akaratával szemben áll ez a paktum. Magyarország ezért utasította el az elsők között annak elfogadását, és most azt látják, országok egymást követően jelentik be hasonló döntésüket.

Ez egy rossz szerződés, ugyanis olyan, a magyar emberek érdekével ellentétes elveket akarnak benne a nemzetközi köztámogatottság szintjére emelni, mint például a migráció egyfajta emberi jogként történő elismerése, amivel, ha valaki megérkezik valahova, akkor ott a helyiekkel azonos ellátást kell kapnia.

Mi nem akarunk migránsokat befogadni, ezért nem is tudunk elfogadni egy ezt a célt nemesnek, emelkedettnek és az emberiség közös céljának bemutató dokumentumot

- mondta, megjegyezve, Magyarországnak van egy nemzeti érdekek mentén jól meghatározott szabályrendszere arról, hogyan viszonyuljon az idegenekhez.

A kormányfő a napokban tett kínai útjáról elmondta, Magyarország politikai stabilitásának köszönhetően a régión belül is különösen felértékelődik.

Van egy széles szakmai egyetértés arról, hogy a következő 5-10 évben Közép-Európa lesz az európai növekedés forrása, ideértve Magyarországot is, amelyet a kínaiak világosan látnak

- fejtette ki, hozzátéve, Budapesten jött létre az az együttműködési forma, amely tizenhat közép-európai és balkáni ország, valamint Kína hosszú távú együttműködését fedi le. Orbán Viktor megjegyezte, Magyarország a minőségi termékek előállításában lehet versenyképes Kínában, mostani útján pedig a madárinfluenza miatt leállított magyar szárnyasexport újraindítását sikerült elérnie, ami sok százmillió dolláros magyar üzleti lehetőséget nyitott meg.

Orbán Viktort kérdezték a Közép-európai Egyetem helyzetéről is

A Soros-egyetem ügye régi ügye a magyar politikának, mióta itt vannak Magyarországon állandó hisztériakeltés van körülöttük

- fogalmazott.

Hangsúlyozta,

hiába keltenek hisztériát egy-egy egyetem körül, nem vagyok hajlandó senkinek törvényen kívüliséget biztosítani

A miniszterelnök a blöff kategóriájába sorolta, hogy az egyetem elmegy Magyarországról, mivel szerinte a magyarországi működésüknek minden törvényi feltétele megvan, a törvények garantálják a működésüket.

Merek nagy tétekben fogadni, hogy fogjuk még őket látni Budapesten

- tette hozzá.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Nem érdekel a saját rádiójában előadott magánszáma. (sohasem hallgatom meg). Azt meg tudomásul vehetné, hogy a megszülető magyar gyerekek egyre nagyobb számban a nyugati országokban születnek meg!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
colibri
Nem érdekel a saját rádiójában előadott magánszáma. (sohasem hallgatom meg). Azt meg tudomásul vehetné, hogy a megszülető magyar gyerekek egyre nagyobb számban a nyugati országokban születnek meg!
papa.49
Na csutigörény akkor először TITEKET KELL FEJRE ÁLLÍTANI, ÉS KIKÖHÖGTETNI A ELLOPOTT JAVAKAT, AZTÁN MUNKATÁBOR NEKTEK !!!
Egy kifli = félnapi munka !!!
Ezek után már élhető is lehetne az ország !!!
namihami
És ezt a fajtád át is ülteti a gyakorlatba Méghozzá siksresen. Szaporodik a rokonság. Te meg, az ellenzék után, ezeket utálod a legjobban, bár a legolcsóbban megvehető szavazóid. Mivel az ellenzékből csak a szilik hajlandók beállni hozzád.
picike1
a fiatl elmegy az öreg már nem szül ez ilyen rövid ebből gyerek aligha lesz
kokopelli
@namihami: ..úgy is fogják hívni őket művésznévvel megtoldva:
Az "Orbán Százlábú Viktor" és a többi százlábú "rokonya"!
cs.n.
Nem olvastam el, elég volt a képet megnézni, ahol Nagy Katika, a szokásos alákérdezője majd' elalél a gyönyörtől.
csipetke
A családoknak pedig előbb számok kellenének,amik szabad szemmel jól látható mennyiségű papírpénz előlapján láthatóak.Aztán majd ha ezekkel a számokkal egzisztenciát sikerül teremteni,na aztán jöhet a gyerek.Addig meg ott születnek a magyar gyerekek,ahol gond nélkül nevelhetik őket,jó körülmények között
bencemacska
De ne te csináld őket, mert akkor mire megyünk velük?!
bencemacska
@csipetke: ma, 12:14
És az ellenoldalon, azt kifelejtetted! (l. namihami!)
solidedge
A gyermekszületések száma 90 ezer körül stagnál hosszú évek óta. A halálozások miatt viszont 40 ezerrel csökken országunk létszáma. A szinten tartáshoz is legalább ugyanennyivel több újszülöttre lenne szükség. Ez hamar nem fog menni. Másik baj, hogy a munkaerő egy része külföldön próbál szerencsét. A munkaerő hiányt még középtávon is csak migránsokkal lehet megoldani. Ha tetszik Orbánnak ha nem.
tudode
Azé abból a páholybúl nem illene össze, vissza fecsegni még ŐTELHETETLENSÉGÉNEK sem, mert volt idő, amikor !
.
---Orbán Viktor több millió bevándorlót vár
http://www.origo.hu/itthon/20010608orban.html...
.
De aztán zsibizésre adták az ÓKOST még a "bevándorlókkal" is!
.
A "nemzetieskedő" FASZA GYEREK, és NÉPPÁRT "vásott gyermeke" asziszi, hogy TÚL LEHET JÁRNI a NAGYBETŰS NÉP eszén a betonteknőkön túl minden hatodik gyermek külföldön születik meg! Elhúzva ebből a NER-es NYOMORTANYÁBÓL a kilátástalanság, bizonytalanság elől!
.

.

.
CsipkeRózsa
Ne azt mondja, hogy mi kell, tett volna azért, hogy a sok kint született magyar gyerek szülei ne kényszerültek volna különböző okokból elhagyni az országot. Mennyivel többen lehetnénk már most is.
nevemnick
B+, csinálj magadnak néhány barnabőrű, foghíjas vén hableány 3.14csával.
csipetke
@nevemnick: 14:17 Hááát,ez a fajta jobb,ha nem szaporodik...
lampa laz
Szüljön neked a patkány nevü rokonod, az elég szapora...
human
Egyszerűen nem találják az okát, hogy 8 év csodálatos kormányzás után miért nem hajlandóak gyereket szülni ebbe az országba a fiatalok. Pedig biztos nagyon törik a fejüket hol lehet a gond.
Nessy
@human: Törik a fejüket? Egy régi vicc! Almából lett az almárium, szilvából a szilvórium, a semmiből szeminárium lett!
Na ez van dögivel!
Clavigo
Csinálj magadnak 1-2 kistestvért...te Köcsög.
papa.49
@Clavigo: Inkább ne így is sokan vannak már és csak a ,,segíjér,, tartják a markukat, meg a lábunkon ácsorognak !!!
Pegero
@solidedge: Azt hiszem kár tagadni, hogy at Orbán kormány nem az ország ellensége.
Sokat tehettek volna azok is a gazdaság fellendítéséért, akik most külföldön keresik a boldogulást és a migránsok pénzét! Az illegális bevándorlók soha nem fognak integrálódni! Eljön még az az idő, amikor, amikor Magyarországon érdemesebb lesz dolgozni, mint külföldön! Szegény Vörösmarty Mihály forgolódik a sírjában! Ha jobbra fordul az ország sorsa, akkor majd visszatérnek a most külföldön dolgozó nagy magyarjaink és beleülnek a karosszékbe? Ne ezt nem szeretném!
Kellymela
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
Cicamama55
@solidedge: Ukránok, románok tömege dolgozik hazánkban már most is.
mackoka46
Minek neki a magyar gyerek ?
- Meglopni.
Sámannus
íík az unió szétverését Magyarországgal kezditek. Egészen jól álltok vele, mi pedig itt állunk egy rakás trágya közepén.
Cicamama55
@Pegero: Hát igen! Ez történt 89-ben is... 1956 után akik itthon maradtak, gürizetek végig, szegénységben , de becsületesen tették a dolgukat, tanultak és taníttatták gyermekeiket, építették szorgalmasan az országot, ápolták a hagyományokat, többségük a katolikus értékrendet követte..S mi lett?! 89-től folyamatosan mára lett a kiváltságosok osztálya és a nép. A vissza költözött vagyonos urak a kiváltságosok, körülöttük forog a világ...
Cicamama55
@Sámannus: Nem tetszik, de ez igaz!!! Sőt, mivel családostól élnek itt,- a mi városunkban sok,:(((- tele gyerekkel...Ők a hazai egészségügyet, meg mindent igénybe vehetnek-biztosan minden zokszó nélkül, mert akkor nem lennének itt! A magyar emberrel meg cirkuszolnak, ha a munkaadó nem rendezi a TB-t! Miről is beszélünk?! Ez nem más mint a való világ és a kész átverés show egyben!
bakcsubakka
Arról kellene papolni,hogy a tömeges kivándorlás milyen hatással van a népesség alakulására !
Meg nem a fülke biztonságában,ahol a mikrofon nem szól vissza ! Ki kell állni a tömegek elé és a tekesek gyűrűjét,a lengyel bértapsolókat nélkülözve magyarázni a bizonyítványt !
Ja ! Ahhoz egy kis bátorság is kellene. Az meg nincs,csak a hazudozás !
bakcsubakka
@Clavigo: Neeeeee ! Ezekből egy is több a kelleténél !
papa.49
A Nagy Katalin szinte elélvez a gyönyörtől ahogy a csutigörény beszél ))))))))))))
Borsodi
Kihez szól? A milliomos haverokhoz,azok vállalhatnak gyereket,mert a normálisan dolgozó nők legfeljebb egy gyereket,esetleg kettőt mernek szülni,de ha módjukban áll nem itthon.Akikre viszont lehet számítani a gyerek gyártásban, mert ész nélkül teszik azok nem a Magyarságot fogják dicsőíteni.
https://www.youtube.com/watch?v=re4VxvAPD3Y&t...
Mirabilis
"olyan Magyarországot szeretne, amelyben egyetlen fiatalnak sem kell megváltoztatnia a gyermekvállalásra, családalapításra vonatkozó terveit csak azért, mert anyagi nehézségekkel találja szemben magát"
Na ezt már buktad cigány, mert miattad már ezek a fiatalok már külföldön vannak.
Mirabilis
"Ennek a mélyén az a megfontolás is ott van, hogy Magyarországon a népesség folyamatosan csökken, és ha ez így megy tovább, akkor a magyarok el fognak fogyni"
Na igen, és kinek a kormányzása alatt fogynak a magyarok? Alattad baszd meg. És nem csak anyagi megfontolásból, hanem elég volt nekik belőled, a hazug, saját zsebedet tömő politikádból.
Mirabilis
"mert Magyarország vidámabb, boldogabb ország lesz, ha fiatalabbá válik, márpedig egy ország átlagéletkorát a gyerekek száma határozza meg"
Mo. akkor válik vidámabbá, ha eltakarodsz a strómanjaiddal és a hazugságaiddal együtt
Mirabilis
Nekünk nem számok kellenek, hanem magyar gyerekek
- jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve,
nem fogadják el, hogy a migráció oldaná meg a népesedési problémákat."
A magyar gyerek külföldön születnek meg baromarcú.
Persze, hogy nem a migráció oldaná meg, hanem a te eltakarodásod Mo. éléről.
Mirabilis
"A miniszterelnök a családügyi nemzeti konzultációról szólva azt mondta, úgy látja, a gazdaságot sikerül az európai uniós átlagot meghaladó növekedési pályán tartani, ezért van értelme arról beszélni, mit lehetne még tenni a családok érdekében."
Először is a konzultációra fordított milliókat a magyar emberek - és nem csak a családok segítésére.
Baszd meg, ráadásul elsőbbségivel adtátok fel. Darabonként kb 1000 ft. Szumma szummari a magyar népességet tekintve mennyit is herdáltatok el az adómból, semmire?
justhpeter
Ez a minden fronton csőd. Ez Orbán 8 évi munkássága.
tulipan
Azt ugyan hiába si várod, te Dagadék!!!
papa.49
Kezd fosni a tetű, mert ha elfogynak azok akik dolgoznak maradnak, ők, meg a rejtett tartalék, viszont se ők se azok DOLGOZNI SOHA NEM AKARNAK !!!
reseva
Hová szülessenek azok a gyerekek? Egy kirabolt, letarolt,elhülyített országba? Mindent egyszerre!? Gyerekek is, meg rablás is. Vagy inkább ez csak a szokásos szónoki duma?
Desischado
Nincs biztos megélhetés, kilakoltatják a családokat, a bérek és a juttatások a béka segge alatt vannak, szétlopjátok az országot, hogy a többiről ne is beszéljek, erre hogy lehet gyerekeket vállalni, te rohadék?!
Edmond Dantes
Ezerszer elmondja,hogy a migráció nem oldja meg a magyar népesedési problémát,ezért aztán fröcsögően gyilkos támadást indít a betelepedés ellen.Ez nagyon jól hangzik,viszont ő pontosan tudja,hogy ez a probléma egész nyugat-Európát érinti.Csak azt nem értem,hogy akkor például miért egyre több külföldi,sőt színes bőrű focisták honosításával akarják megoldani a magyar labdarúgás gondjait? Semmiféle ellentmondást nem érez ez a kövér tök alsó? Vagy a foci gondjainak megoldása fontosabb,mint az ország gondjai,az ország jövőbeni sikere? A letelepedési kötvényekkel kapcsolatos szélhámosságra most nem is térnék ki,mert ott hatalmas pénzeket tudnak lenyúlni,ellopni,azt legalább értem.Ugyanis ez a banda lopásra szerveződött.
m73
Mi van?Nem merted azt mondani a magyar helyett,hogy cigány?Pedig ez a cél ebben az országban.Azok nem gondolkodnak,csak szaporodnak.
Macskaszem
Ahhoz minimum el kell takarodnotok gecik.
durbincs
@Sámannus: maga 1pákosztos soros-pati?50IQ-val,ami bevalhatja bátran semmire nem elég?
bár látni is szépen, nem kissé darabos ? meg el el akad mint a gramofon @Sármannus: de azt csak tudja ? mi a gramofon ?bár maga a bányaiskolából is rettenet sokat hiányzott?mert akkor
is inkább csak a szenet lopta , meg a petrot ,a lámpákbúl ?...
lehet gyárilag rossz a configja ? @Sármannus: +meg ez 73 ? az 1 katasztrófa milyen 1 buta ?
durbincs
@m73: szaladhat ám maga az esti mosakodásra ? vagy maga nem ember ? @m73: Tudja ? még a baromfiak is mosdanak? bár lehet maga ezt se tudja? ..50IQ_s
.Meg persze ott a higiénia ?
Talán nem ártana ha tanulnia kis modort ? kis egészségesebb életet ? bánytahó ?
ja mert Csökött - falván lakik rományba ? ahol mindenki - mindenkinek a rokona ?
Attól még a Kerekess kutat hajtsa bátran , a kosz ott sem sértődős ?
durbincs
@tulipan: maga @csak húgy...: vagy kula is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok