A kormány feladata a gyerekvállalás előtt álló akadályok lebontása, ezt célozza az életkezdési támogatás – mondta Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Rétvári: a kormány lebontja a gyerekvállalás előtt álló akadályokat

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rétvári Bence felidézte, hogy

a fiatalok életkezdési támogatása akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsönnel járulna hozzá a családalapításhoz. Erről is kérdezi a kormány a nemzeti konzultációban a magyar embereket

- tette hozzá.

Magyarország családbarát, ám a fiatalok egyre később vállalnak gyereket, így a családokban többnyire eggyel kevesebb születik, mint amennyit elterveztek, szerettek volna

- emelte ki az államtitkár.

A kormány már eddig is számos eszközzel ösztönözte a gyermekvállalást: ilyen például a családi adókedvezmény, a csok, a diákhitel elengedése vagy a gyed-extra.

A családi adókedvezményt a családok 95 százaléka veszi igénybe, a csok segítségével eddig 90 ezer család, 360 ezer ember jutott összesen 250 milliárd forinthoz és közel 30 ezer gyermeket vállalt

- ismertette.

Továbbá az első gyermek megszületésekor a kormány felfüggeszti a diákhitel visszafizetését, a második gyermek megszületésekor átvállalja a diákhitel egyik felét, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a másikat is.

A lakáshitelből pedig egy-egy milliót áll az állam a harmadik és a további gyermekek után. Mindezt egészítené ki a jövőben a fiatalok életkezdési támogatása, amely akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsön is lehet – sorolta az államtitkár.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A legnagyobb akadály a kivándorlás!!! Ezt nem tudja megszűntetni, amig az itt született gyerekere csak a reménytelenség vár!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
Egy ilyen feslett erkölcsű szégyentelen botrány országba anya ne szüljön gyermeket ! Majd ha az emberi jogokat és méltóságot helyreállítják.
lampa laz
"Továbbá az első gyermek megszületésekor a kormány felfüggeszti a diákhitel visszafizetését, a második gyermek megszületésekor átvállalja a diákhitel egyik felét, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a másikat is."

Ha ezzel végzett, (már mint a 3 gyerek megalkotásával) a diplomáját akár a kukába is hajíthatja, mert 3 gyerkőc mellett aligha tudja majd a saját karrierjét kb. 10 év múlva elindítani.
justhpeter
A magyarországi lét- és jogbiztonság mellett indulásként csak a kivándorlás maradt. Ennyi amit elértek az elmútnyócévben.
Szerintem a Novák-Rétvári csicskatandem hiába égeti magát.
papa.49
A Te LEBONTÁSODHOZ javaslom a nátronlúgot, mert az nem ismer pardont TETŰ !!!
Patmarissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
simmering73
Végre egy jó hír. Felszámolják a fideszt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.