A kormány feladata a gyerekvállalás előtt álló akadályok lebontása, ezt célozza az életkezdési támogatás – mondta Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Rétvári: a kormány lebontja a gyerekvállalás előtt álló akadályokat

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Rétvári Bence felidézte, hogy

a fiatalok életkezdési támogatása akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsönnel járulna hozzá a családalapításhoz. Erről is kérdezi a kormány a nemzeti konzultációban a magyar embereket

- tette hozzá.

Magyarország családbarát, ám a fiatalok egyre később vállalnak gyereket, így a családokban többnyire eggyel kevesebb születik, mint amennyit elterveztek, szerettek volna

- emelte ki az államtitkár.

A kormány már eddig is számos eszközzel ösztönözte a gyermekvállalást: ilyen például a családi adókedvezmény, a csok, a diákhitel elengedése vagy a gyed-extra.

A családi adókedvezményt a családok 95 százaléka veszi igénybe, a csok segítségével eddig 90 ezer család, 360 ezer ember jutott összesen 250 milliárd forinthoz és közel 30 ezer gyermeket vállalt

- ismertette.

Továbbá az első gyermek megszületésekor a kormány felfüggeszti a diákhitel visszafizetését, a második gyermek megszületésekor átvállalja a diákhitel egyik felét, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a másikat is.

A lakáshitelből pedig egy-egy milliót áll az állam a harmadik és a további gyermekek után. Mindezt egészítené ki a jövőben a fiatalok életkezdési támogatása, amely akár 10 millió forintos kamatmentes kölcsön is lehet – sorolta az államtitkár.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A legnagyobb akadály a kivándorlás!!! Ezt nem tudja megszűntetni, amig az itt született gyerekere csak a reménytelenség vár!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A legnagyobb akadály a kivándorlás!!! Ezt nem tudja megszűntetni, amig az itt született gyerekere csak a reménytelenség vár!!??
Gauntlet
Szóval eddig nyolc évig akadályozva volt! De legalább bevallják!
Hellcat
És az LTP szétbaszásával vagy a cafeteria agyonadóztatásával teszi-e ezt?
csipetke
Túl kevés,túl későn...8 évig vakaróztak,el voltak foglalva az emberek hülyítésével,ahelyett,hogy időben észbekaptak volna,hogy egy folyamatosan gyűlölködő,uszító,hazug légkörben,anyagilag sem megbecsülve,nem maradnak itt a emberek.Sikeresen kiürítették az országot,most meg be vannak sz@rva,hogy nem lesz,aki eltartsa őket,és a pereputtyukat
kulabombaafityiszre
Bence mehetsz haza teljesíteni amit a párt megkövetel.
Bár lehet a sok hazudozástól,meg seggnyalástól a pöcsöd sem áll fel.
ittott
figyu? van fogalmad, hogy mennyibe kerül egy gyerek felnevelése? nincs. nekem négy van. én tudom. nekünk felnőtteknek sok dologról le kell mondani, sok dolgot így sem nem adhatunk meg a gyerekeknek, ami kell a fejlődésükhöz. vettél már gyerekruhát 4 éves eleven fiúnak, akkor tudhatod, hogy lehet csak egy napig tart, mert kilukad. és tudod mennyibe kerül? nem beszélve az egészséges étkezésről. idén sok gyerek csak képről ismeri fel a gyümölcsöt, mert olyan drága. dögöljetek meg mocskos ájtatos manók, zsivány tolvaj keresztények.
Kellymela
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
F_Viktor
@Hellcat: Írod:
"És az LTP szétbaszásával vagy a cafeteria agyonadóztatásával teszi-e ezt?"

Fején találtad a szöget, ki az a hülye aki a fityesz hívószavára vállal gyereke(ke)t, mikor többször bizonyították, hogy 2 nap alatt megszüntetnek 20-30 éves kedvezményeket, bármikor, bármiről hozhatnak lex-törvényeket!?
F_Viktor
"a csok segítségével eddig 90 ezer család, 360 ezer ember jutott összesen 250 milliárd forinthoz és közel 30 ezer gyermeket vállalt"

Nem hiszek a fityesz számainak, azt is tudom, hogy ész osztáskor nem tolongtak az illetékes előtt, de ha 90 ezer csókosból 30 ezer vállalt csak gyerkőcöt, azaz 3-ból 1, akkor lepkefingot ér ez a csók, nem pedig több, igaz-hű, nemzethy magyart!
mackoka46
Egy ilyen feslett erkölcsű szégyentelen botrány országba anya ne szüljön gyermeket ! Majd ha az emberi jogokat és méltóságot helyreállítják.
lampa laz
"Továbbá az első gyermek megszületésekor a kormány felfüggeszti a diákhitel visszafizetését, a második gyermek megszületésekor átvállalja a diákhitel egyik felét, a harmadik gyermek megszületésekor pedig a másikat is."

Ha ezzel végzett, (már mint a 3 gyerek megalkotásával) a diplomáját akár a kukába is hajíthatja, mert 3 gyerkőc mellett aligha tudja majd a saját karrierjét kb. 10 év múlva elindítani.
justhpeter
A magyarországi lét- és jogbiztonság mellett indulásként csak a kivándorlás maradt. Ennyi amit elértek az elmútnyócévben.
Szerintem a Novák-Rétvári csicskatandem hiába égeti magát.
papa.49
A Te LEBONTÁSODHOZ javaslom a nátronlúgot, mert az nem ismer pardont TETŰ !!!
Patmarissa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
simmering73
Végre egy jó hír. Felszámolják a fideszt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.