A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Hermina Center Ingatlanforgalmazó Kft. ellen a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezett megsértése miatt – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a hivatalhoz több piaci jelzés érkezett a társaságról, amelyek a vállalkozás feltételezhetően tisztességtelen kereskedelmi kommunikációs gyakorlatára utaltak.

A vállalkozás 2016 májusa óta azt a benyomást kelti mind a közösségi oldalán, mind a honlapján megjelenő szöveges és vizuális elemekkel, hogy azok az általa forgalmazott ingatlanokat, továbbá az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat, építési-berendezési lehetőségeket mutatják be.

A GVH rendelkezésére álló adatok alapján azonban

valószínűsíthető, hogy a cég nem az általa forgalmazott ingatlanokról, hanem más épületekről készült fotókat, ábrákat, alaprajzokat használt fel.

A versenyhivatal szerint a Hermina Center Kft. nem a szakmai gondosság követelményének megfelelően járt el, amikor

törölte a közösségi oldalán megjelenő, a szolgáltatására, kereskedelmi kommunikációira nézve negatív véleményeket, és kizárólag a dicsérő bejegyzéseket jelenítette meg.

A GVH továbbá vizsgálja azt is, hogy a cég által forgalmazott, passzívházként népszerűsített ingatlanok valóban passzívházak-e, mert valószínűsítheti, hogy az ingatlanok nem felelnek meg a passzívházzal szemben meghatározott követelményeknek, így azok ilyen minőségét a vállalkozás nem tudja megfelelően alátámasztani.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás a feltételezett jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható – olvasható a GVH közleményében.

Forrás: MTI

Címlapi kép (illusztráció): Pixabay cco

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Vagy esetleg valamelyik fideszes szemet vetett a cégre. Nemsokára kapnak egy pofátlan ámde visszautasíthatatlan ajánlatot az eladásra.
Kellymela
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.