Összesen 655 ezer forintot csaltak ki a börtönből.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik börtönben ülve, telefonon csaptak be 32 sértettet országszerte. A 29 és a 44 éves férfi tavaly ősszel büntetését töltötte a Márianosztrai Fegyház és Börtönben, ahol többnyire azonos zárkában ültek. A férfiak magukat valamelyik mobilszolgáltató munkatársának kiadva hívtak fel embereket, hogy különböző ürügyekkel rávegyék őket, töltsék fel az általuk megadott SIM-kártyák egyenlegét.

Volt olyan sértett, akitől az előfizetések migránsok miatti regisztrációja céljából kérték az utasítások végrehajtását,

de olyan is volt, akinek azt állították, hogy az EU-s szabályok megváltozása miatt kell a telefonszámokat újraregisztrálni. Más sértetteknek vonalváltás, az internet gyorsítása, a telefonszám megtartása, illetve a távközlési szolgáltató adategyeztetése miatt kellett a számsornak tűnő telefonszámokat sms-ben jóváhagyniuk.

Börtönből telefonáló csalók ellen emeltek vádat

A csalók egyenként tízezer és negyvenezer forint közötti kárt okoztak, összesen pedig 655 ezer forinttal gazdagodtak.

A Szeghalmi Járási Ügyészség az egyik férfit 28 rendbeli csalással, míg társát négyrendbeli csalással vádolja. A vádirat többek között mindkét – visszaesőnek minősülő – vádlottra végrehajtandó szabadságvesztést és 155 ezer forinti vagyonelkobzást kér.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A börtönben saját mobiljuk volt? Vagy már ez is állampolgári jog a kóterben? Hol voltak az őrök vagy esetleg tőlük kapták a mobilt? Zárkaellenőrzésnél fel tudták dugni maguknak? Esetlsg egymásnak?
Nincs több kérdésem---egyenlőre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.