A huszonéves férfiak 90 százaléka gyermektelen, miközben 2016-ban már a születések 45 százalékánál voltak 35 évesek vagy idősebbek az apák – derült ki a napokban megjelent Demográfiai Portré egyik tanulmányából, ami a szokásoktól eltérően most nem a nők, hanem a férfiak gyermekvállalását vizsgálta meg. A gyermekvállalás tehát nem csak a nők, hanem a férfiak esetében is jelentősen kitolódott.

Évente 10 ezer gyerek születik hivatalosan apa nélkül

A tanulmányból emellett az is kiderült, hogy 2016-ban az újszülöttek 11 százalékánál nem volt hivatalosan ismert az apa személye a születéskor, ami nagyjából 10 ezer gyermeket jelent.

Makay Zsuzsanna és Spéder Zsolt eredményei szerint 2000 és 2016 között a férfiak esetében is későbbre tolódott a gyermekvállalás. Míg 2000-ben a leggyakoribb gyermekvállalási kor 28 év volt a férfiaknál, 2016-ra ez 32 évre tolódott. A 30 év alattiak esetében jelentősen csökkent a gyermekvállalás, a 26 éves férfiak által vállalt gyermekek száma például a felére esett.

(g7.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Hova fordulhatnak "jogorvoslatér" majd a gyerekek, ha törvény lesz rá, hogy minden gyereknek joga van apához és anyához? Mármint hivatalosan és gyakorlatilag is!
Eladott Ország
Hol van az leírva, hogy annak a gyereknek feltétlenül szükséges pelenka, tápszer, megfelelő minőségű élelem, ruha, cipő, játék, külön szoba, ágy, íróasztal, számítógép, könyvek, különórák, magántanár, sportolási lehetőség, múzeumlátogatás, színház? Sehol nincs leírva. Felnő az a gyerek cukros vízen (legalább nem kell a pelus, amit amúgy sem tudok megfizetni), akár krumplis tésztán is. Jó neki mások levetett ruhája, cipője. Legó helyett játszhat a papsajttal az árok parton, az iskolában a tesitanár valamennyire makog angolul, tehát a nyelvtudás is garantált. 16 éves korában már kenyérkeresővé válhat, akkortól ketten kapargatjuk az árokpartot közmunkában. De még az is lehet, hogy a közeli városban kapunk munkát valamelyik összeszerelőüzemben. Persze csak addig, ameddig valahogy ki nem tántorgunk az Unióból, mert abban a percben ezek a jól megtámogatott külföldi munkaadók úgy elhúznak az országból, mint a szél. De az sem baj, mert akkor végre visszaszerezzük az identitásunkat és a keresztény gyökereinket, tehát szánthatunk faekével és legelhetünk bátran. Persze nem akárhol legelhetünk majd, csak azokon a területeken, amelyek nem Mészáros Lölö nevén vannak. Tehát sehol. Na, ez már gond. Ezen elgondolkodtam, hiszen ha legelni sem lehet szabadon, akkor hogyan tudok gondoskodni a gyerekemről? Na, ez a baj azzal, ha gondolkodik az ember. Ilyen hülyeségek jutnak az eszébe, pedig semmi mást nem kellene tenni, mint Selmeczi Gabriellára figyelni. Mert ő egy példakép a több falura kiterjedő birtokaival, a húszmilliós béemvéjével, a többmilliós fizetésével (jó, azt én gereblyézem neki össze az árok parton, de megéri), az üzemanyagkártyájával, hétszázezres laptopjával (közpénzből persze) és egyéb ezzel-azzal. Csak az a dilemmám, hogy attól még, hogy a nyugdíjvagyon megvédője jól él, én éhen fogok dögleni a gyerekemmel együtt az árokparton. Igaz, hogy meg leszek védve a büdös migránsoktól, de akkor is.
Eladott Ország
@Nessy: Jogorvoslatért a fényestekintetű őskeresztény félistenhez, a magyar James Bondhoz lehet fordulni. Ehhez csak az kell, hogy apuci szorgalmasan szavazzon a fideszre, végre hatalma lesz. Végre valaki lesz. Attól tartok, apuci csalódni fog. Megint.
sokanvagyunk
Évente 10 ezer nőnek kevés volt a terhességi időszak, hogy kitotózza a gyermeke apját - majd a technika eldönti?...
Fradigege
Szeretnek kúrni és hopszi. A férfi választ, a nő dönt. Nem kell minden gyütt-mentnek terpeszbe rakni a lábat. Minimális erkölcs a béka segge alatt.
picike1
@Fradigege: a dupla segélyezés miatt apa nincsen érted különben nincsen dupla pénz na kiknek ?
Tiadams
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Ugyan az a = = > > www.3xDate.top
fekete
Gerinctelen Magyar Ferfiak.Hogy lehett egy kis aranyos csecsemo"be belerugni? Es ezek beszel
nek az emmigransokra?Itt nygaton felesegul vesznek India'nt,Fulop szigetitt,vagy Kinait Mert itt
a kutyanak sem kellenek,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.