Szokatlanul jók vagyunk az uniós pénzek elherdálásában – írta Raskó György. A magyar borászat az EU-csatlakozás óta közel 250 milliárd forint támogatást kapott, ehhez képest az árbevétele még az élelmiszeriparon belül is csak marginális teljesítmény – írta Raskó György. Az agrárközgazdász (az Antall-kormány államtitkára, a '90-es években MDF-es parlamenti képviselő, a 2018-as kampányban szerepet vállaló V18 csoport tagja) a Facebookon arról írt: azzal, hogy a pályázók 150-300 milliós beruházásokra hajtanak, nem volna baj, ha olyanok pályáznának, akiknek van mérhető árbevétele borértékesítésből. Csakhogy „sok borász pályázó néhány tízmilliós árbevételt produkál maximum, miközben a támogatásból csodapalotát, látogatóközpontot, úszómedencét, épít baráti társasága számára”.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
„Szokatlanul jók vagyunk az uniós pénzek elherdálásában”

Raskó György beszámol a magyar borászok találékonyságáról

A hvg.hu –ban megjelent írás beszámol arról, hogy miközben a támogatások milliárdjait öntik az ágazatba: „sok borász pályázó néhány tízmilliós árbevételt produkál maximum, miközben a támogatásból csodapalotát, látogatóközpontot, úszómedencét, épít baráti társasága számára”.
Nos tekintettel a sok humán olvasóra felhívom a figyelmet az adatok közötti összefüggésre:
„A magyar borászat közel 250 milliárd forint EU-s támogatást kapott”
és
„az ágazat exportja összesen nem éri el a 100 millió eurót”!
Az utóbbi a mai árfolyamon 320 milliárd forint! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.