Három éve 12 ezer új bölcsődei férőhelyet ígértek, ebből szinte semmi nem lett. Egy új törvénymódosításban most két évvel későbbre tolták a bölcsődék létesítésének határidejét.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lamberitta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
kissé felnőttem
Katalinnak kéretik az óra alá dörgölni mert erről nem hallott ám, avagy csak nem akart ?
Sámannus
Hol van má a tavalyi hó! Bakker!. Aki mondta is csak időnyerésből hadovál. Egy percig sem gondolták. Most is azt srófolják, hogy minél többen hagyják itt az országot.
Ha valami értelmeset csinyánának, egyből Moszkvában állnának a szőnyegszélén.
papa.49
@Sámannus: Moszkvában egyszer fog állni a szőnyeg szlén aztán többé nem látja senki az ezredes kurvára dühös lesz a szétbaszott paksi pénzek miatt, többek között ezért van a nagy haverkodás a ferdeszeműekkel, hogy valahonnan pénzt tudjon koldulni, mert a Paks II. pénzéből 200 milliárd már hiányzik, és még kapavágás SE TÖRTÉNT !!!
Sámannus
@papa.49: Szerintem az történt, hogy első kapát már kivágták a szemétre :DDD
papa.49
@Sámannus: Kirohadt a nyél a fejből mert nem használták )))))))))))
csipetke
De stadionok épültek bőven! Kiváncsi vagyok,hogyha egyszer sikerül megszabadulni a fidesztől,mi lesz ezzel a sok felesleges,drága fenntartású stadionnal?Néhánynak az árán lehetett volna jópár bölcsődét építeni..
papa.49
@csipetke: Emlékszel még tavaly volt egy videó a Csau falujában levő stadionról, kb. ugyanaz lesz itt is !!!
Lebontani se kell összedőlnek maguktól is mert se anyag, se szakértelem nem volt az építéseknél, mert onnan is ellopták a pénzt !!!
kereső
Dehogynem! A hvg nem jól értesült.Megvalósult az,csak nem a 93000km2-en belül.
Közel 21,5 milliárd forintos forrásból elindul a Kárpát-medencei óvodafejlesztés második üteme, amelynek keretében 77 új óvoda, bölcsőde épül és 250 intézmény újul meg 2019 végéig – jelentette be Grezsa István kormánybiztos keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Grezsa István kiemelte: összesen 38,5 milliárdos programról van szó, ez a jelenleg futó legnagyobb költségvetési külhoni program.

Jelenleg a határon túli magyar óvodások száma 48 ezer körül van, a cél, hogy ez legalább 60 ezerre duzzadjon, azaz a vegyes házasságból származó gyerekek is nagyobb eséllyel kerüljenek magyar intézményekbe – közölte, hozzátéve: 1675 intézménybe járnak gyerekek.

A kormánybiztos elmondta, központi továbbképzések is indulnak, köztük a legmagasabb színvonalú óvodapedagógiai, módszertani képzések, s a Hagyományok Háza programjai is eljutnak minden nemzetrészhez.

Az új fejlesztéseknek köszönhetően az óvodai és bölcsődei férőhelyek száma több mint tízezerrel nő a Kárpát-medencében. A második programrész keretében befejezik még azt a 19 óvodát is, amelynek a fejlesztése még az első ütemben indult el. A magyar nyelvű roma kisebbség óvodahálózatának fejlesztésére továbbra is nagy figyelmet fordítanak, a második ütemben három új roma óvoda épülhet meg és további hármat felújítanak.

A központi programelemre 206 millió, illetve 273 millió forint áll rendelkezésre

A program egyházi forrásigénye 13,5 milliárd, a világi része 7,84 milliárd forint. A lebonyolításra, a központi programelemre 206 millió, illetve 273 millió forint áll rendelkezésre.

A fejlesztés során Erdélyben 54, a Felvidéken 11, Kárpátalján 10, a Vajdaságban és Ausztriában 1-1 új óvoda, illetve bölcsőde létesülhet. Emellett Erdélyben 50, a Felvidéken 95, Kárpátalján 59, a Vajdaságban 6, Muravidéken 1, Horvátországban 6 intézmény újulhat meg – olvasható az MTI-hez eljuttatott összegzésben.
kereső
@kereső: bocs! nem irtam oda,hogy az MTI 2017-es cikke. Azóta szerintem,már túl i s teljesitették a tervet.Ott!
papa.49
@kereső: Itt ebben a városban ahol lakom tavaly tavasszal kezdődött a bölcsi felújítása, az óvoda területén, még NINCS KÉSZ !!! Még szerencse, hogy iskola épületekből kurva jól állunk, mert az üzemelő ált. mellett van még egy másik is, így nincs gond mire a bölcsi elkészül (valamikor) addigra úgyis iskolába mennek a kicsik ))))))))))))
csipetke
@papa.49: 17:05 Láttam,Romániában hagyták teljesen lepusztulni azt az egy stadiont,de itt minden kertvégiben van egy. Ha ez a mocsok banda egyszer eltakarodik végre,segítek majd sóval behinteni még a helyét is..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.