Nagyszabású rendőri akció zajlik a szolnoki műtrágyagyár területén.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata az MTI-t arról tájékoztatta csütörtökön, hogy az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak – közölték.

Nagy razzia van a szolnoki műtrágyagyár területén

Fotó: Illusztráció/police.hu

A cégtől senki nem nyilatkozott az ügyben az MTI-nek; annyit mondtak csak, hogy még zajlik az ellenőrzés.

A miabonyunk.hu hírportál szerint a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai gyakorlatilag megszállták a szolnoki műtrágyagyárat. Az információik szerint már kedd óta tartó akcióban mintegy háromszáz rendőr vesz részt. Úgy tudják, hogy a rendőrök és a katasztrófavédelmisek az éjszakát is a gyár területén töltötték.

A hírportál értesülései szerint valaki feljelentette az üzemet környezetszennyezés miatt. A dolgozókat folyamatosan hallgatják ki – írták.

A Tiszamenti Vegyiművek állami vállalatot az Alföld szervetlen vegyipari központjának megteremtése céljából 1951-ben alapították. A beruházás kénsavgyár építésével kezdődött. Ezt követte a műtrágyagyár, a szervetlenpigment-üzem, a mosószerüzem, a kriolitüzem, végül pedig a foszforsav- és tripolifoszfát-üzem telepítése.

A rendszerváltozás után megindult privatizációs folyamat keretében 1992-ben a mosószerüzemet a Henkel Austria, a pigmentüzemet a Holland Colours/Apeldoorn vásárolta meg, az állami vállalat pedig 1993-ban részvénytársasággá alakult át.

A Tiszameni Vegyiművek Rt.-t a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. privatizálta 1997-ben. 2004-ben a Tiszamenti Vegyiművek Rt. beolvadással megszűnt, azóta a Bige Holding Kft. működteti a műtrágyagyárat.p

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Első gondolat: Na vajon kinek kellhet a cég vagy annak ügyfélköre?
Philasina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
kereső
@papa.49: miután a KITÉ-t elvitte Bige orra elől.Ketten pályáztak ugyanis. Na meg a műtrágya piac- Bigének is van integrátor cége,konkurencia a KITÉ-nek,amelynnek nincs műtrágya gyára.
Na majd meglátjuk. Nem most kezdődött ez- tavaly valamikor tavasszal egy GVH eljárással.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.