A levegőszennyezés legfőbb oka a helytelen lakossági fűtés, ám egy friss felmérés szerint az emberek nagy része ezzel még mindig nincs tisztában, a felvilágosító kampányok ellenére sem. Somogyban is ritkán szabnak ki bírságot a szabálytalanságok miatt, mert nem könnyű a bizonyítás. A lomokkal tüzelés környezetvédelmi bírsággal jár, ám mégis kevés ilyen eljárás indul a hatóságnál Somogyban is. Nehéz ugyanis a tettenérés, hiszen hiába gomolyog fekete, gyanús füst a kéményekből, a családi házakba gyakran nem engedik be az ellenőröket. Ha pedig későn érkeznek, a kályhai hamuból már nehéz megmondani, hogy vajon mit égetett a házigazda, mert ezt többnyire csak környezetvédelmi vizsgálattal lehetne megállapítani egy laborban.

Forrás: sonline.hu
Feltöltő: X-ray
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Viszont a tűzifa árát igen okosan megemelték. Jó esetben 25 ezer forint egy köbméter. Mari néni ha a kis lakásában a kis nyugdíjából fával akar fűteni, akkor 6-9 köbméter kell keményfából. Ez 150-200 ezer forint évente. Nézem a kalkulációkat, az okosok 14 % fa nedvességgel számolnak, ami légszáraz állapotban is 18-22 %. De legtöbb esetben a mókus akkor ugrik le a fáról, amikor Mari néni a tűzre rakja a fát, szerencsés esetben a nedvesség 35 %. Magyarul Mari néni a fa egy részének hőjét arra használja, hogy a fából a vizet elpárologtassa és gőzként kieregesse a kéményen. A túl magas ár miatt a lakosok minden éghető anyagot a tűzre raknak a ház körül (gumicsizma, PET palack, anyós), hogy spóroljanak.
dr. prédikátor
A fityfasz gecikkel is lehet fűteni jól égnek!!!
Nessy
nem a lakosok hülyék, fütenének ők "okosan", ha bírnák anyagilag!
Sulinna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.