Teljesen természetes, hogy egy baloldali kormány által fenyegetett és üldözött néppárti politikus számára lehetővé tették a menekültügyi kérelem benyújtását – közölte a Fidesz pénteken az MTI-vel.

A Fidesz megvédte Gruevszkit, és indokolták, miért kérhetett menedéket Magyarországon

A nagyobbik kormánypárt ezt a Gruevszki-üggyel kapcsolatban korábban sajtótájékoztatón felszólaló Molnár Csaba DK-s politikus szavaira reagálva közölte. Az ellenzéki párt EP-képviselője azt mondta, a DK embercsempészet és illegális határátlépés segítése miatt feljelenti Orbán Viktor miniszterelnököt, és közölte:

a magyar kormány napok óta hazudozik a hazájában elítélt Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megszöktetéséről.

A Fidesz reagálásában azt írta, Magyarországra

egy olyan politikus menekült, akit egy Soros György által támogatott szocialista kormány üldöz és fenyeget. "Vannak szocialista kormányok, például Málta, ahol újságírókat gyilkolnak meg és vannak szocialista kormányok, ahol fenyegetik az elődeiket"

- fogalmaztak a közleményben.

Hangsúlyozták: Magyarországnak van egy töretlen joggyakorlata, a valóban üldözötteknek menedéket ad, ez Gruevszki esetében még nem dőlt el, a kérelem elbírálása a hatóságok feladata.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
"MENEKÜLT
Az a személy lehet menekült, aki faji, illetőleg vallási okok, nemzetiségi -, vagy meghatározott társadalmi csoporthoz tartozása, avagy politikai meggyőződése miatt hazájában üldöztetést szenvedett el, vagy ilyen üldöztetéstől megalapozottan fél, jelenleg Magyarország területén tartózkodik és menekültstátusz iránti kérelmet terjesztett elő."
www.bmbah.hu/index.php?option=com_k2&view=item&layout=item&id=421&Itemid=392&lang=hu# A menekültügyi hivatal honlapja
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@verőce21: Akkor szerinted nem korrupt, nem kapott zsebbe pénzt? Letagadod a tényeket? Megkérdőjelezed egy európai jogállam bíróságának döntését? Az nem zavart, hogy orbán beavatkozott náluk választásokba?
Már az első nap mondták többen, hogy ez lesz a magyarázat a fidesz-szektától. Azt mondtam, hogy ennyire talán még ők sem segghülyék. Erre tessék, leromboltad utolsó reményemet, hogy nem menthetetlen ez a társadalom.
papa.49
@Aki Én: Ha ,,tőrbe csalta,, egésuségére, akkor már nyilván értéktelené vált a számára !!!
Aki Én
@verőce21: ,,Hivatali visszaélés, választási csalás, erőszak szerepel Nikola Gruevszki bűnlajstromán, amit épp az általa elrendelt illegális lehallgatások igazolnak.
Tízezreket hallgatott le törvénytelenül,
állami beruházásokat játszott át kegyeltjeinek,
a politikai ellenfeleit a hatóságok segítségével anyagi romlásba döntötte,
és igyekezett bedarálni a macedón sajtót és igazságszolgáltatást.
Bizonyítottan korrupt, állami megrendelésekből pénzt kapott vissza. Pl Mercedes.

Ám a magyar miniszterelnök személyesen utazott Szkopjéba, hogy Gruevszki mellett kampányoljon. (Utazását megelőzte Gulyás Gergelynek, jelenleg Miniszterelnökséget vezető miniszternek a támogató útja.) A titkosszolgálatok törvénytelen felhasználása ellenzéki szereplők és politikai ellenfelek megfigyelésére és ellehetetlenítésére úgy tűnik elfogadható, mi több: támogatandó politikai metódusnak tekinthető a hazai kormány “régimódi kereszténydemokrata” vezetőinek szemében. Talán akkor sem tévedünk nagyot, ha feltételezzük: önmagában a Gruevszkivel szembeni korrupciós vádak sem csípik az állítólag a Tízparancsolaton pallérozódott magyar állampárti politikusok szemét."
Aki Én
@verőce21: ...szóval nagyjából ezért zavarta el a macedon nagy többség. Szerinted nem kéne elfogadni, tiszteletben tartani a valódi többségi akaratot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.