Sokba fog kerülni idén annak, aki  nagyobb karácsonyfát szeretne, a száraz nyár miatt ugyanis emelkedtek a fenyőárak.

Közeleg a karácsony, idén drágábbak lesznek a fenyők

Fotó: Pixabay.com

Megkezdődött a napokban a fenyőfák kivágásának szezonja, ezzel együtt pedig kiderült, idén milyen árakra számíthatunk, ha karácsonyfát szeretnénk vásárolni.

Továbbra is a legnépszerűbb fajta hazánkban a lucfenyő, ennek méteréért várhatóan 3500-4000 forintot kérnek el, míg a szintén kedvelt ezüstfenyőért 4000-4500 forintot. A nordmann -aminek egy része Dániából érkezik hozzánk- a legdrágább, az idei becsült ára 6000-7000 forint/méter. Az áremelkedés mögött a meleg, csapadékmentes nyár áll.

Az RTL Klub híradójának nyilatkozott Szabó István, a Fenyőfarm Kft. társtulajdonosa, aki elmondta, az időjárás most is problémát jelent nekik, főleg a gyökeresen árult fenyőknél:

"Nagyon száraz, kemény a föld, széthullanak a földlabdák." – majd hozzátette:

"A meleg idő miatt később lehet megkezdeni a kitermelést, és ez azért okoz problémát, mert nagyon lerövidül a kitermelésnek az ideje."

A fenyőfák árusítását előreláthatólag néhány hét múlva kezdik el, és bár a szakember szerint nem lesz hiány belőlük, nem javasolja, hogy az utolsó pillanatra hagyjuk a beszerzését, így ugyanis könnyen lemaradhatunk a legszebb darabokról.

(Blikk.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A cím helyesen:
Idén a fenyők IS drágábbak lesznek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.