Ahogy azt korábban megírtuk: Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátuszt. Ezt kedd délután ő maga is megerősítette.

Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta a menekültstátust

– értesült a Magyar Idők kedden.

A kormánylap megkereste a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt, de a szervezet nem tudta megerősíteni az információt, mondván a hatályos törvények szerint erről csak az érintettnek és az ENSZ menekültügyi főbiztosságának adhatnak tájékoztatást.

A politikus azonban kedd délután megerősítette a hírt saját Facebook-oldalán.

Közösségi oldalán Gruevszki azt írta:

Ma a Magyar Köztársaság, egy EU- és NATO-tagállam pozitívan bírálta el korábban benyújtott, politikai menedékjog iránti kérelmemet a Macedón Köztársaságban fennálló politikai üldöztetés miatt

A politikus pont egy hete posztolt utoljára Facebook-oldalán,

akkor közölte, hogy Budapesten van, és politikai menedékjogot kért a magyar hatóságoktól.

Nikola Gruevszki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke, a múlt héten viszont nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, mert nem kezdte meg kétéves börtönbüntetése letöltését, amelyet hivatali visszaélés miatt szabtak ki rá.

Forrás: Zoom.hu, Magyar Idők

Címlapi kép: Facebook

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
jóhogy , ezek már kötelet kaptak volna , normális államban
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
@Horizont: Kellenek nekünk ez ilyen szarjancsik, mint ablakos tótnak a hanyatt esés !!!
ila51
jóhogy , ezek már kötelet kaptak volna , normális államban
Klubtag
@Horizont: ...de sajnos nem fog menni, peckesen fog utazgatni az új katonai repcsin Moszkva és Budapest, között. Ő lesz az összekötő...legalább nem kell telefonlehallgatás, meg nem kell meghekkelni az email-váltásokat...tiszta retro...
papa.49
@Horizont: Az meg már a pofátlanság teteje, még hivalkodik is vele, maradna csöndben oszt. kussolna !!!
ila51
@Horizont: úgyhogy innen indulnak ki , hogy mi az a becsület ?
tudode
És akkor mi van!
-
Sok(k) ember kis helyen is elfér!
.
Jó helyre jött! Csak egy kis "sneci"!
RonaGyuri
csak szólpk:
Magyar Köztársaság, egy EU- és NATO-tagállam
írta!
Már nem Magyar Köztársaság és csak egyelőre még EU illetve NATO tag! =))
menekült
@RonaGyuri: Ez még a 8 évvel ezelőtti Magyarországot ismeri ami akkor még Magyar Köztársaság volt. Azt viszont jól tudta, kit kell lefizetni, hogy meglépjen a jogos büntetése elől. Gondolom, az egyszer majd viszonozza, amikor a rá kiszabott 100 éves börtönbüntetés elől akar meglépni. Remélem, minél előbb jön az a viszonzás.
Szalai27
--=Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
nezelodo
Nem sokat tököltek a dakota fiúk az elbírálással, a leinformálás is gyorsan ment, hiszen hasonló a pedigréjük, és az életút, meg az enyves kéz is. Az pedig, hogy otthon a kóter várta, azt jelenti, hogy ott jogállam van. Hát gratulálok az állampártnak és vezetőjének, megint Rubikont lépett.
lampa laz
Na ezt most méhéé tette?? A jövőt tekintve ennek az agyalágyúlt barom orbánnak ebből a korrupt gazember gruevszkiből már semmi haszna sem lesz, akkor??? Vagy oda ígérte pubosnak a Macedón hegyeket (?), mert mást onnan aligha tudott, mert ezek még bennünket is túlszárnyalnak szegénységben. Vagy amit otthon ellopott pénzt azt mind orbán számlájára utalta..
Az asszonyt előtte már ide küldte légipostával, vagy még ezután csempészik ide azt is?
Kaylanola
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Üdvözöljük = = > www.3xDate.top
kereső
Már megdöbbenni sem tudok. A hazámat megbecstelenitették orbán viktor és bűnöző lakájai.
Csak nagyon szomorú vagyok.
Edmond Dantes
Nem értem,hogy mi ebben a meglepő.Macedónia törvényei szerint a korrupció,a közvagyon meglopása bűn.Orbán szerint nem.
lampa laz
A románok, macedónok, csehek mind a korrupt politikusaik ellen tüntetnek, ... és mi??? Nálunk ezért még senki sem ment ki az utcára.

@Horizont: Neked is és, @bakcsubakka-nak is igaza van, még akkor is, ha ettől nagyon sokan rosszúl érezzük magunkat.
menekült
@Horizont: ne sírj! Lesz ez még rosszabb is! :(
cikicakk55
@lampa laz: Azért nálunk is volt már rengeteg tüntetés. 3 nagyon nagyra pontosan emlékszem. Az első az Internet adó miatt,a másik kettő a választások után április végén és Május elején volt.Persze,lehet,hogy a dátumra nem jól emlékszem,de azt tudom,hogy több mint 100.000 ember ment akkor Budapestre. Ilyen hatalmas létszámú tüntetés még az internet miatt sem volt,pedig ott is rendesen megmozdultak,főleg a fiatalabbak. Nálunk az a baj,hogy hiába a tüntetés,nem érdekli a Fideszt. Mit tudnak tenni a tüntetők? Hallgatják a szónokokat,sípolnak,lengetik a táblájukat,stb. Aki megpróbál valami komolyabbat,már ki is kapják a tömegből. Egyszerűen nincs jogállam.Nincs semmihez jogunk,mert mindent a kormány( Fidesz) tart kézben. Ők most már bár mit megtehetnek,mert a Magyar nép nem azért mert birka,(hanem azért,mert nincs fegyvere,)semmit nem tehet. Nincs aki,vagy akik pénzt fordítanának arra,hogy legyen az embereknek valami fegyverük ezek a gazemberek ellen. Ma már a vasvilla,ásó,lapát,kapa nem fegyver.
kereső
"Orbán Viktor személyes döntése volt az, hogy Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök megkapta Magyarországon a menekültstátust. A HVG diplomáciai forrásokból származó értesülései szerint a sietség sem volt véletlen."
menekült
@Horizont: Az az igazság valahogy nagyon válogat, hogy kinél érvényesüljön. A dagadt g..i lehet, hogy egyszercsak feldobja a pacskert, addig meg vígan élt és dőzsölt, luxusgéppel repkedett szórakozni. Ha a haverjai - leginkább Mészáros, Semjén, Szíjjártó, Rogán, Lázár, a veje és egész pereputtya, de még nagyon sokan olyan luxusban élnek, amiről az ország 90%-a soha nem is álmodhat - egyszer elpatkolnak, egy gondtalan, de aljas életet tudhatnak maguk mögött.

És mi van például azokkal a rokkantnyugdíjasokkal, akik most majd talán visszakapják az eddig jogtalanul elvett járandóságukat? Az ő 6 évüket ki fogja visszaadni nekik? Közülük azok, akik már meghaltak nyomorúságosan, azoknak ki fizet meg és mit?
bencemacska
@RonaGyuri: ma, 17:32
Én is ezen akadtam fenn, azt hittem rosszul értem, mivel a betűk miatt orosznak gondoltam!
ila51
@Horizont: 18:00...az a fránya feltételes mód
papa.49
@bencemacska: Ők is a cirill abc. használják, a nevéből gondolom van némi orosz beütése a pacáknak, akkor pedig ezt az ezredes főzte ki, a csutigörény csak végrehajtja !!!
Szalai27
--Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
menekült
@Mirabilis: A szalai 30-ról indult visszafelé. Gondolom nulláig fog menni, aztán jönnek a mínusz számok. :))
A listád nem teljes, ennél jóval több neve van a Soknevű Hercegúrfinak (kedvenc mesém).
human
Gruevszki új facebook üzenete:
"Ma a Magyar Köztársaság, egy EU- és NATO-tagállam pozitívan bírálta el korábban benyújtott, politikai menedékjog iránti kérelmemet a Macedón Köztársaságban fennálló politikai üldöztetés miatt"

Ha Putyin célja az volt, hogy Orbán segítségével a Macedónokkal csökkentsék a szimpátiát az EU-val és a NATO-val, akkor ez egy ügyes húzás volt.
Rockxy
Nagyon szépen megkérem a kovácsákost, hogy mongyon már valami fölháborítót, ésakkor talán halkabb lesz a gurevszkij-féle majré.
lampa laz
@bakcsubakka: 1 másik cikknél ajánlottam nekik a cinege utcát, stricheljenek ott.
csipetke
És ez a macedón farok miért nincs a tranzitzónában?Vajon mennyit csengetett orbánnak ezért az akcióért?Ismét csak lejáratták Magyarországot orbán hülyesége miatt.De úgy látszik,a bűnözők közt is van összetartás...
Szalai27
==-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
Yoda69
Lejartaja a NATO-t es az EU-t is rajtunk keresztul.
Mocskos orban miatt fel leszunk fuggesztve mindket szovetsegbol hamarosan.
Desischado
@menekült: Én is!
És nem mellesleg, mi itt mindanyian! Gyalázat, ami itt történik! Szégyen! Megbélyegeztek bennünket! Afelől semmi kétségem, hogy ez a rühes diktátor tejelt rendesen orbán fő fő parazitának. Tényleg így van, orbán igazi neve, II ránkszarsz fáraó! Eladott minket, már ki tudja. hanyadjára! A mocsok!!!

@Horizont: Ez szép, és van aki semmit sem tesz. Ezt én is megteszem, mert kell, hogy mbernek érezhessem magam. De gondolj bele, mi belenézhetünk a tükörbe, és nem kell szemenköpnünk magunkat! És szerintem ez óriási dolog!
emerencia
@Horizont: tegnap 19:06 Nem vagy egyedül. Anno az ifjú orbánt sem szerettem még liberális korában sem. Már akkor voltunk páran akik nem bíztunk ebben a nagyszájú, sokak számára szimpatikus fiatalemberben. Megdöbbentem midőn láttam, hogy az általam addig nagyra értékelt, komoly értelmiségiek rajongtak érte. Messze vagyok Budapesttől és nem szívesen vállalnék hosszabb járkálással, talponállással járó programot úgyhogy a tüntetéseket inkább csak a tévében/neten nézem. Gyűjtenem kell a fizikai erőmet arra, hogy bírjam az idősbkori kényszermunkát amit a Bajnai és orbán kvázi "összefogásának" köszönhetek sok-sok sorstársammal együtt. De a számat/billentyűzetet nem tudom befogni!!! Túl sok a megalkuvó, sunyító ember. Ha ők kilépnének a komfortzónájukból, hamarabb eljönne a rendszer bukása. Ha mindenki akinek nem tetszik az orbáni illib csak ennyit tenne mint mi itt páran a Propin, nem tudott volna az önkény ennyire elhatalmasodni mindannyiunkon.
cikicakk55
@Horizont: Na például egy olyasmire gondoltam.Akkor az emberek legnagyobb része meg is értette a taxisokat.Sőt! Sokan vizet,süteményt,egyéb apróságokat vittek a taxisoknak.Olyan mozgalomnak kéne összefogni,amelyik mögé oda tud és akar állni a nép.Az ellenzék fel van darabolva,velük együtt az ország népe is. Ők nem fognak össze,így a nép sem áll egy emberként egyik párt mögé sem.
cikicakk55
@Horizont: Én is csak helyben tudok bár mit is tenni. A beteg férjem és a saját betegségem is eléggé helyhez köt,de amikor csak tudok elmegyek Márky - Zay Péter tüntetéseire, megnézem minden élő közvetítését,hetente közvetíti a facén az önkormányzati gyűléseket,így mi is látjuk mi zajlik ott.Na meg minden oldalon ahol csak tudom szidom a Fideszt és Orbánt.Van egy ismerősöm,nem írom le hol dolgozik,de Ő lájkolt egy cikket ami nem volt Orbánra nézve hízelgő. Más nap már a munkahelyén közölte vele a főnöke,hogy bár nagyon szereti és meg van elégedve a munkájával,de ha politizál akkor kénytelen lesz elküldeni. Fogadni mernék,ha Orbánt és a Fideszt éltette volna,akkor nem hívatják be a főnökhöz. Engem mint nyugdíjast,talán már nem tudnak megzsarolni.A fiaim meg MSZP-s városvezetésben dolgoznak.
emerencia
@Horizont: Köszönöm, igyekszem kitartani.
emerencia
@cikicakk55: Nekem nincs konkrét párkötődésem de örömmel olvastam, hogy a fiaid ebben a zűrös világban tudják, hogy merre lehetséges a jó irány. Volt kiktől örökölni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.