A Fidesz szerint az ellenzéki pártok külföldi energiacégeket szolgálnak, külföldről akarnak energiát, áramot vásárolni, ezért "támadják a paksi atomerőművet".

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy az LMP és a Jobbik kifogásolta az erőmű bővítését: az LMP szerint az évszázad legrosszabb üzlete a Paks II. projekt, ezért a beruházás "kivezetését" javasolja a kormánynak, a Jobbik pedig közleményében arra hívta fel a kormány figyelmét, hogy az Orbán-rendszer bukását fogja okozni, ha nem tudnak úrrá lenni a "beruházás körül kialakult és egyre fokozódó fejetlenségen".

Fidesz: az ellenzékiek azért támadják a paksi atomerőművet, mert idegen energiacégeket szolgálnak

Fotó: atomeromu.hu

A Fidesz reagálásában azt írta, sokaknak nem érdeke, hogy Magyarország saját maga állítson elő áramot. Ők jobban szeretnék, hogy nőjön Magyarország importáram-függősége, mert úgy sokat kereshetnének rajta. A paksi atomerőmű azonban a garanciája annak, hogy a magyar lakosság és a vállalkozások áramellátása hosszú távon is olcsó, kiszámítható és biztonságos legyen – olvasható a közleményben.

Megjegyezték: a paksi atomerőmű nélkül legalább 40 százalékkal drágábban tudna csak az ország áramot előállítani, a megújuló alapú energia pedig a paksi ár háromszorosába kerülne, így egy magyar családnak havi szinten is több ezer forinttal többe kerülne az áram.

(MTI)

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
...még szerencse, hogy a roszatom színmagyar.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Klubtag
@kokopelli: ...édes Istenem. Hol vannak már azok a békebeli idők, mikor a szép emlékű kisgazdák kukoricacsutka égetésével akartak bioenergiát előállítani...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 09:40
Igazad van:lásd csernobil.
Mikor tud ilyet egy szén,gáz,nap,szél ,vagy vízerömú.
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 13:43
Látod erről írtam a múltkor.
Tudod táboroztasd a román cigány kúrvaanyádat te kis fideszes fasszopó geci.
Madácsi Pali
@kokopelli: "Rosatom állami atomenergia Corporation , az állami Atomic Energy Corporation Rosatom vagy Rosatom állam Corporation , egy orosz állami vállalat" idézet a vikipédiából.
a "Rossz atom-ot mégérteni vélem de a többit .. Ja nye znaju, kogda prigyet vengerszkij. Kanyesno?
simmering73
Bevallom, agitátor vagyok én is: Soros aggregátot minden háztartásba!
Pálinkafőző Rézüst
@simmering73: Sorost? Ide a házba?? Rögvest elvisznek... :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.