Határozati javaslatban kéri Kövér László házelnöktől az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, hogy hívja vissza Demeter Mártát, a bizottság LMP-s alelnökét a NATO parlamenti közgyűléséből.

Visszahívatják Demeter Mártát a NATO parlamenti közgyűléséből
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Az erről szóló határozati javaslatot 4 kormánypárti képviselő igen, és Demeter Márta nem szavazata mellett fogadta el csütörtöki ülésén a testület.

Az ülés szünetében Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta:

nem nyilvános katonai adatot nyilvánosságra hozni egy olyan "vörös vonal", melynek átlépése nem maradhat következmények nélkül.

Mint felidézte: Demeter Márta, a honvédelmi bizottság alelnökeként nem nyilvános katonai repülési adatokhoz jutott, s azokat nyilvánosságra hozta. Ezzel – mint megjegyezte – Demeter Márta megszegte parlamenti esküjét, mert abban az is benne van, hogy a képviselő a "szolgálati titkot megtartja".

Kósa Lajos szerint Demeter Márta tette sértheti a katonai misszió sikerét, az akcióban részt vevő katona és családtagjai biztonságát. Ráadásul Demeter Márta

egy 3 éves kislány személyes adataival élt vissza, mikor azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya utazott a katonai gépen.

Emellett Demeter Márta Maróth Gáspár katonai repülésével való utazásával kapcsolatban is tévedett – ismertette Kósa Lajos, megjegyezve: a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatójának joga van utazni a honvédség gépeivel.

Kiemelte: a honvédelmi és rendészeti bizottság úgy gondolja a parlamenti esküt komolyan kell venni. Ha valaki azt nem tartja be, annak következményei kell, hogy legyenek. Megjegyezte: a magyar Országgyűlés tekintélyének megőrzése érdekében nem delegálhatnak épp a NATO parlamenti közgyűlésébe olyan képviselőt, aki nem nyilvános katonai adatot nyilvánosságra hozott.

Elmondta: Magyarország a NATO parlamenti közgyűlésébe 7 képviselőt delegál, négy kormánypártit és három ellenzékit. Ezt az arányt tartani szeretnék. Ha az ellenzék megállapodik az LMP is delegálhat egy másik képviselőt a testületbe – közölte Kósa Lajos.

Demeter Márta az ülés után úgy fogalmazott: "

politikai színház", "kicsinyes bosszúkísérlet" zajlik, s jogi lépéseket kíván tenni. Emellett úgy vélekedett ez egy figyelemterelési kísérlet a Gruevszki-ügyről.

A politikus hozzátette: ő továbbra is ott lesz, és ellenőrizni fogja a kormányzat működését.

Vadai Ágnes, a bizottság DK-s tagja még a bizottság ülésén úgy értékelt: nem a bizottság, s nem is Kövér László házelnök hivatott dönteni abban, hogy Demeter Márta megszegte-e esküjét. Azt indítványozta : vegyék le a napirendről a határozati javaslatot, s szövegezzék újra. Ezt a kezdeményezést az ellenzék támogatta, a kormánypárti képviselők viszont leszavazták.

Végül a Demeter Márta NATO parlamenti közgyűléséből való visszahívását kérő határozati javaslat szavazásán Vadai Ágnes és a szocialista Harangozó Tamás már nem vett részt, így annak elfogadására csak Demeter Márta szavazott nemmel.

Az ülés után Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt is elmondta: a honvédelmi és rendészeti bizottság foglalkozni fog a migránsoknak tömegével kibocsátott névtelen bankkártyák ügyével.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Milyen ,,össztűz,, zúdul erre a képviselőnőre, persze most pont kapóra jött erről halandzsázni a kupaklajának !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Milyen ,,össztűz,, zúdul erre a képviselőnőre, persze most pont kapóra jött erről halandzsázni a kupaklajának !!!
mackoka46
Majd egy fidesz analfabétát tesznek a helyére.
szalai77
[-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
solidedge
Aki veszélyt jelent a Fideszre mind kinyírják. Szeretnék szó szerint tenni, de még nem merik.
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
cs.n.
A fideszes képviselők (pl. Rezsi Birkózó) többet hoztak nyilvánosságra ez ügyben, mint Demeter. De azzal persze semmi gond.
bence
Tehát mégis igaz Demeter Márta állítása ! Csak azt nyírja a fidesz ilyen vehemensen aki igazat mond , és akitől félnie kell !
namihami
Ezek szerint a hadkötelezettség nemcsak 50 éves korig lesz felemelve, de már levitték 3 éves korig.
Egyébiránt miért lenne hadititok, hogy a HM gyerekeket utaztat? Mert ugyebár az egy katonai és nem chartergép volt? Vagy az új honvédelmi törvényt kiterjesztették ovis utazási iroda céljára is?
nezelodo
Működik a politikai bosszú a fiúknál! Miért, a Márki Z. P. milyen államtitkot hozott nyilvánosságra, hogy akkora bosszúhadjárat folyik ellene, annak ellenére, hogy erősen jobboldali, keresztény, nagycsaládos, szóval a dakoták szerint is kitűnő pedigréje volt addig, amíg rá nem tapintott a maffiózók elevenjére?!
Emlékezzünk, amikor pályázott a hitbizomány polgármesteri székére, saját, addig vele együttműködő "politikamentes" csuhása állt ki az oltár elé lázítani ellene, azok közül való, akiket egykor Orbán térdre imára utasított a parlamentbe. Ráadásul az akkori házelnök nem bírságolta meg a lázadó liberális Soros növendék Orbánt félmillióra...
lampa laz
Hülye lala, nem a repülési adatokat, hanem az utaslistát hozta nyilvánosságra, az nem titok.
papa.49
@lampa laz: A kettő közti különbség magas neki mint vakondnak a kerti csap !!!
kripton
@Horizont: A hülye picsák szerint talált telibe.
lampa laz
@Horizont: (15:36) Ez is olyan sötét mint az elioslámpa. Ne pazarold rá az idődet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.