Határozati javaslatban kéri Kövér László házelnöktől az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága, hogy hívja vissza Demeter Mártát, a bizottság LMP-s alelnökét a NATO parlamenti közgyűléséből.

Visszahívatják Demeter Mártát a NATO parlamenti közgyűléséből
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

Az erről szóló határozati javaslatot 4 kormánypárti képviselő igen, és Demeter Márta nem szavazata mellett fogadta el csütörtöki ülésén a testület.

Az ülés szünetében Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke azt hangsúlyozta:

nem nyilvános katonai adatot nyilvánosságra hozni egy olyan "vörös vonal", melynek átlépése nem maradhat következmények nélkül.

Mint felidézte: Demeter Márta, a honvédelmi bizottság alelnökeként nem nyilvános katonai repülési adatokhoz jutott, s azokat nyilvánosságra hozta. Ezzel – mint megjegyezte – Demeter Márta megszegte parlamenti esküjét, mert abban az is benne van, hogy a képviselő a "szolgálati titkot megtartja".

Kósa Lajos szerint Demeter Márta tette sértheti a katonai misszió sikerét, az akcióban részt vevő katona és családtagjai biztonságát. Ráadásul Demeter Márta

egy 3 éves kislány személyes adataival élt vissza, mikor azt állította, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya utazott a katonai gépen.

Emellett Demeter Márta Maróth Gáspár katonai repülésével való utazásával kapcsolatban is tévedett – ismertette Kósa Lajos, megjegyezve: a Magyar Honvédség nemzeti fegyverzeti igazgatójának joga van utazni a honvédség gépeivel.

Kiemelte: a honvédelmi és rendészeti bizottság úgy gondolja a parlamenti esküt komolyan kell venni. Ha valaki azt nem tartja be, annak következményei kell, hogy legyenek. Megjegyezte: a magyar Országgyűlés tekintélyének megőrzése érdekében nem delegálhatnak épp a NATO parlamenti közgyűlésébe olyan képviselőt, aki nem nyilvános katonai adatot nyilvánosságra hozott.

Elmondta: Magyarország a NATO parlamenti közgyűlésébe 7 képviselőt delegál, négy kormánypártit és három ellenzékit. Ezt az arányt tartani szeretnék. Ha az ellenzék megállapodik az LMP is delegálhat egy másik képviselőt a testületbe – közölte Kósa Lajos.

Demeter Márta az ülés után úgy fogalmazott: "

politikai színház", "kicsinyes bosszúkísérlet" zajlik, s jogi lépéseket kíván tenni. Emellett úgy vélekedett ez egy figyelemterelési kísérlet a Gruevszki-ügyről.

A politikus hozzátette: ő továbbra is ott lesz, és ellenőrizni fogja a kormányzat működését.

Vadai Ágnes, a bizottság DK-s tagja még a bizottság ülésén úgy értékelt: nem a bizottság, s nem is Kövér László házelnök hivatott dönteni abban, hogy Demeter Márta megszegte-e esküjét. Azt indítványozta : vegyék le a napirendről a határozati javaslatot, s szövegezzék újra. Ezt a kezdeményezést az ellenzék támogatta, a kormánypárti képviselők viszont leszavazták.

Végül a Demeter Márta NATO parlamenti közgyűléséből való visszahívását kérő határozati javaslat szavazásán Vadai Ágnes és a szocialista Harangozó Tamás már nem vett részt, így annak elfogadására csak Demeter Márta szavazott nemmel.

Az ülés után Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt is elmondta: a honvédelmi és rendészeti bizottság foglalkozni fog a migránsoknak tömegével kibocsátott névtelen bankkártyák ügyével.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Milyen ,,össztűz,, zúdul erre a képviselőnőre, persze most pont kapóra jött erről halandzsázni a kupaklajának !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Milyen ,,össztűz,, zúdul erre a képviselőnőre, persze most pont kapóra jött erről halandzsázni a kupaklajának !!!
mackoka46
Majd egy fidesz analfabétát tesznek a helyére.
szalai77
[-Itt találsz meztelen lányok a városodban : Huit.Re/Lanyok
solidedge
Aki veszélyt jelent a Fideszre mind kinyírják. Szeretnék szó szerint tenni, de még nem merik.
Horizont
Bizottság aminek Kósa az elnöke. Halálra röhögöm magam.
Beszélni, olvasni se tud, olyan buta, hogy egy sima állásinterjúról kibasznák 5 percen belül.
És ez ugat.
Mellesleg ezért nem érdemes egyetlenegy ellenzékinek se a parlamentben se a bizottságokban ülni. Fel kéne állni egyöntetűen és visszaadni a mandátumukat. Na az durranna nagyot.
De ezek??? Ehhhh...
Marivelsa
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...
cs.n.
A fideszes képviselők (pl. Rezsi Birkózó) többet hoztak nyilvánosságra ez ügyben, mint Demeter. De azzal persze semmi gond.
bence
Tehát mégis igaz Demeter Márta állítása ! Csak azt nyírja a fidesz ilyen vehemensen aki igazat mond , és akitől félnie kell !
namihami
Ezek szerint a hadkötelezettség nemcsak 50 éves korig lesz felemelve, de már levitték 3 éves korig.
Egyébiránt miért lenne hadititok, hogy a HM gyerekeket utaztat? Mert ugyebár az egy katonai és nem chartergép volt? Vagy az új honvédelmi törvényt kiterjesztették ovis utazási iroda céljára is?
nezelodo
Működik a politikai bosszú a fiúknál! Miért, a Márki Z. P. milyen államtitkot hozott nyilvánosságra, hogy akkora bosszúhadjárat folyik ellene, annak ellenére, hogy erősen jobboldali, keresztény, nagycsaládos, szóval a dakoták szerint is kitűnő pedigréje volt addig, amíg rá nem tapintott a maffiózók elevenjére?!
Emlékezzünk, amikor pályázott a hitbizomány polgármesteri székére, saját, addig vele együttműködő "politikamentes" csuhása állt ki az oltár elé lázítani ellene, azok közül való, akiket egykor Orbán térdre imára utasított a parlamentbe. Ráadásul az akkori házelnök nem bírságolta meg a lázadó liberális Soros növendék Orbánt félmillióra...
lampa laz
Hülye lala, nem a repülési adatokat, hanem az utaslistát hozta nyilvánosságra, az nem titok.
papa.49
@lampa laz: A kettő közti különbség magas neki mint vakondnak a kerti csap !!!
kripton
@Horizont: A hülye picsák szerint talált telibe.
lampa laz
@Horizont: (15:36) Ez is olyan sötét mint az elioslámpa. Ne pazarold rá az idődet.
Horizont
@lampa laz: Leszarom, de válasz nélkül nem hagyom :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok