Hétfőn derül ki, hogy Parlament elé kerülhet-e a Kósa Lajos és Szatmáry Kristóf által benyújtott törvénymódosítás, ami alapjaiban változtatná meg a munkásokat érintő rendelkezéseket. A változtatások szerint ugyanis a jelenleg 250 óráról 400 órára növelnék az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő mértékét. A túlórák ilyen mértékű növelése ellen a szakszervezetek nagyon hevesen tiltakoznak, és már rabszolgatörvényként emlegetik a javaslatot. Kósa Lajos szerint amúgy a szakszervezetek félreértik a szándékát. A Magyar Időknek elmondta: „Szó sincs arról, hogy a jövőben hagynánk kiszolgáltatni a magyar munkavállalókat, akik nem kerülnek rosszabb helyzetbe a munkaidő-szervezésre vonatkozó szabályozás tervezett módosításával. Sokkal inkább lehetőséget kapnak, hogy erősödjön az alkupozíciójuk a bérek és a munkavégzés feltételrendszerének kialakításában a cégekkel való tárgyalások során.”Kósa szerint a tervezet azt az irányt képviseli, amely szerint, ha valaki többet szeretne dolgozni,...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wpym
Aha, meg a rohadt k..a a..d!!! Olyanok verik a csalant a munkavallalok szerszamaval, akiknek fogalmuk nincs a munkarol, a munkaba jarasrol, az arakrol es egyebkent kozonseges, koztorvenyes bunozok. Szorakozzatok azzal, amivel egyidosek vagytok...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@1magyar: Sok mindenben tévesen vagy informálva! Fölöslegesen nem szállok veled vitába,mert neked ez meggyözödésed,hogy a "gazdagok meg az unió" ...
30 éve élek nyugaton,nyögdijas vagyok és köszönöm ,nagyon jól vagyok!
Sok magyar jött nyugatra,különbözö (szintén magyar) közvetítö cégeken keresztül és ök ,valóban át lettek baßarintva ,de nem a német zsákmányolta ki öket!
Egy ismerösöm,míg a magyar cég keretein belül volt minösített hegesztö,addig keresett 1300 euró körül,napi 12 órában+ szombaton 8 óra!
Mikor fölvette a német cég és véglegesítette, az elsö fizetése 3000 euró fölött volt (netto) és akkor kezdett el azon gondolkozni,hogy mennyire át lett verve !
A magyarok verték át és nem a "nyugati gazdagok vagy az unió"...
kokopelli
@csak úgy...: A németeknél is lehet csúsztatni,ha valaki akarja!Megegyezés kérdése,
mivel a cégek kiterhelése hullámzó! Az a baj,hogy olyanok mondják meg a "tutit" akik
még soha nem láttak egy német céget belülről!A kisvállalkozások,ahol a legtöbb munka-
vállaló dolgozik,ott a legegyszerűbb a "csúsztatás"!..stb..stb
csak úgy....
@kokopelli: Nem tudom,hogy másoknál..., én csak a kiközvetített magyaroktól hallottam,hogy rettenetesen át lettek baß...intva, és nem a német firmától! A közvetítö magyar cégtöl!
solidedge
Azt is mondhatta volna hogy a munkavállalók azt szeretnék ha haza se engednék őket és nem kapnának fizetést. Bár a kérést a Fidesz megalapozottnak tartja nem enged a dolgozók ezen követelésének.
kokopelli
@csak úgy...: én is halottam,de az átverés a magyar közvetítők számlájára ment,és a sze-
gény átvertek megpróbálták a munkaadótól megkapni a pénzüket! A TV-k megpróbálták a
közvetítőket kamera elé állítani,de még ők hivatkoztak a demokratikus jogaikra!
T.k.ugyanazt hallottad amit én anno láttam! Az volt az érdekes,hogy legtöbbször a húsipart
mutatták,mert az bűzlött a legjobban ettől!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.