Hűtlen kezelés miatt egy év – két évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte nem jogerősen a Siklósi Járásbíróság a dél-baranyai Gilvánfa Fidesz-KDNP-s polgármesterét.

A Pécsi Törvényszéknek az MTI-hez szerdán eljuttatott tájékoztatása szerint

Bogdán Lászlót ötrendbeli hűtlen kezelésben találták bűnösnek kedden.

Hat társa közül egyeseket sikkasztás, másokat bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt marasztaltak el. Közülük egy vádlottat szintén felfüggesztett szabadságvesztésre, három embert közérdekű munkára ítéltek, míg két másik vádlottat próbára bocsátott a bíróság – derült ki a törvényszéki közleményből.

Mint írták, az elsőrendű vádlottat 2010 októberében egy dél-baranyai település polgármesterévé, a másodrendű, a harmadrendű, a negyedrendű és az ötödrendű vádlottat önkormányzati képviselővé választották, a másodrendű vádlott a polgármester helyettese is volt.

A másod-, harmad-, negyed- és ötödrendű vádlottak 2012 és 2013 nyarán elhatározták, hogy az önkormányzat pénzén és az általa lízingelt gépkocsival utaznak Horvátországba, ezért erre a célra 2012-ben az önkormányzattól 200 ezer forintot, 2013-ban 300 ezer forintot vettek fel, amelyből élelmiszert, italokat vásároltak, a fennmaradó pénzt kunára váltották. A gépkocsi üzemanyagát is az önkormányzat pénzéből finanszírozták. Az utazásra 2013-ban hozzátartozóikat is magukkal vitték.

A polgármester tudott a megállapodásról, és a pénzfelvételhez hozzájárult

- ismertették.

A vádlottak az utazásról képviselő-testületi ülés nélkül döntöttek, így megszegték az önkormányzati törvényben foglalt rendelkezéseket.

Hozzátették: a másodrendű vádlott több alkalommal az önkormányzat pénztárából különböző pénzösszegeket vett fel – az elsőrendű vádlott tudtával és hozzájárulásával –, amelyet saját szükségleteire használt fel, majd a hiányt fiktív számlákkal leplezték. Először a hatodrendű, majd a hetedrendű vádlottól papíron fát vásároltak, és velük fiktív adásvételi szerződéseket kötöttek, amelyeket az önkormányzat könyvelésében szerepeltettek.

A bíróság határozatát valamennyi vádlott és védőik is tudomásul vették, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három munkanap határidőt tartott fenn, ezért az ítélet nem jogerős.

A Pécsi Törvényszék összegzése kitért arra is, hogy az elsőfokú bíróság az első és másodrendű vádlottakat előzetesen mentesítette a büntetett előélethez fűződő joghátrányok alól.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Google Maps

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Shikari: Látod a majom regy okos állat és hülyéskedik,te egy fideSSes állat vagy és okoskodsz!Ennyi a konzultáció eredménye!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@Shikari: Látod a majom regy okos állat és hülyéskedik,te egy fideSSes állat vagy és okoskodsz!Ennyi a konzultáció eredménye!
csipetke
Hűtlen kezelés?! Ennyi erővel le lehetne ültetni az egész fideszes bagázst.Sose volt ilyen egetverő a korrupció,mint ezek alatt.Lehetne sorolni oldalakon keresztül orbán,és a haveri kör/közbeszerzések,kósa lala,és a csengeri asszony,rogán,és a letelepedési kötvények, nemzeti töklámpás vejkó,stb,stb,stb...
sokanvagyunk
Gilvánfán a bűnszervezetet képviselő-testületnek nevezik?
nezelodo
Nincs ebben semmi újdonság, csak a keresztény elvbarátaikat utánozták. Csak azt nem tudták, hogy kicsiben lopás, nagyban meg politizálás ez a cselekedet.
szalai1976
[-Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
Lepényleső
Ebben a kis játékban,ha voltak ugye legalább öten,akkor az bűnszövetkezetben elkövetett
esetek sorozata volt? Hasonló esetben a bíróság szokott ejnye-bejnyét ítélni?
Nekik is lehet,azt merték hinni,de azért ne bántsuk őket mert hát csak a párt tagjai?
human
1 év felfüggesztett horvátországi nyaralásért. Még lehet, hogy meg is érte neki.
Mobil123
@sokanvagyunk: Szomszéd!eleve fajtatiszta falu.
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.