Folytatja tájékoztató kampányát a Fidelitas a hűtlen kezelés miatt első fokon elítélt szegedi városvezetők ügyében – jelentette be az ifjúsági szervezet helyi vezetője szerdán a Tisza-parti városban.

Korponyai Ernő a városháza előtt tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, "tovább bővült Botka László börtön válogatottja". A Fidelitas ezért ismét tájékoztató szórólapot juttat el valamennyi szegedi háztartásba.

Minden szegedieknek joga van tudni arról, hogy a várost elítéltek vezetik – hangsúlyozta a politikus.

Szinte nem telik el olyan hét, hogy "ne esne ki újabb csontváz a szekrényből". Nincs az országban még egy olyan városvezető, mint Botka László, akihez ennyi büntetőügy kötődne – mondta az elnök.

Tovább folytatja kampányát Botka ellen a szegedi Fidelitas

FotóFacebook/Botka László

Korponyai Ernő emlékeztetett rá, legutóbb Botka László "udvari beszállítója", a Szeviép vezetőit ítélték el csődbűntett miatt öt év két hónap, illetve hat év szabadságvesztésre.

Bár a szocialista politikus azt állította, nem volt kapcsolata a céggel, szerződések bizonyítják, hogy az önkormányzat és a városi cégek több mint tízmilliárd forinttal "tömték ki" a Szeviépet – mondta.

A szocialisták pedig összesen 33 milliárd forintot juttattak a vállalkozásnak. Ha a cég vezetői ennek egy részét nem tüntették volna el, a Szeviép kifizetetlen alvállalkozói nem mentek volna tönkre – közölte a politikus.

Az elnök elmondta, a tájékoztatókampány első részében 70 ezer szegedi háztartásba juttattak el szórólapokat, és óriásplakátokat helyeztek ki a városban.

A Gyulai Járásbíróság október 2-án a Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi vezetőjét, valamint a cég korábbi parkolási üzletág-vezetőjét társtettestként, Szeged címzetes főjegyzőjét, egyik alpolgármesterét, valamint a polgármesteri kabinet vezetőjét felbujtóként jelentős, illetve nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek. A vádlottakat a bíróság hat és tíz hónap közötti végrehajtásában egy évre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre képviselő-testületi felhatalmazásuk, vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt. Olyan személyek is részesültek ingyenes parkolóbérletben, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

Az ügyészség súlyosbítás érdekében jelentett be fellebbezést, és kérte, hogy a másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék a Szegedi Közlekedési Kft. korábbi irányítóit tiltsa el a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól. A vádlottak nem vettek részt a tárgyaláson, védőik bűncselekmény hiányában történő felmentés érdekében jelentettek be fellebbezést.

A Szegedi Járásbíróság november 20-án a Szeviép Zrt. egykori vezetőit a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett különösen jelentős mértékű tényleges vagyoncsökkenést eredményező csődbűntettben mondta ki bűnösnek. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Az ítélet szerint a vádlottak igazgatósági tagként egyhangú döntéseikkel 2007-től rendszeresen és nagy összegben nyújtottak kölcsönöket az ésszerű gazdálkodás követelményeivel ellentétes módon a teljes egészben, vagy részben a zrt. tulajdonában álló gazdasági társaságoknak, illetve magánszemélyeknek – köztük az egyik vádlottnak –, sportszervezeteknek. A több esetben likviditási problémákkal küzdő társaságok annak ellenére kaptak hitelt, hogy már a kölcsönadáskor jelentős összegű tartozást halmoztak fel a céggel szemben, és így a visszafizetésre sem volt reális esélyük.

A Szeviép Zrt. felszámolást 2010 augusztusában rendelte el a bíróság, az eljárás során hozzávetőlegesen 6,5 milliárd forint hitelezői igényt vettek nyilvántartásba.

(MTI)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
"Felfüggesztett fogházra ítélték Gilvánfa Fidesz-KDNP-s polgármesterét"
Rermélem ezen is felháborodtok narancs csicskák!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
Fidelitas...bukásotok után a csútiról meg a hordájáról milyen röplapot fogtok osztogatni???
Pálinkás Pál
"Felfüggesztett fogházra ítélték Gilvánfa Fidesz-KDNP-s polgármesterét"
Rermélem ezen is felháborodtok narancs csicskák!!!
namihami
Ezek is ugyanolyan értelmesek, mint akiket már láthattunk a médiában?
Vajon ezek természetes úton készülnek vagy tenyésztik őket?
volvós
Az egész szegedi fallosz-fidelitas leszo...ja a Botka Urat !!!
szalai1976
[--Itt találsz meztelen lányok a városodban : tress.is/lanyok
csak úgy....
@Pegero: ne idegeskedj @Pegero: ! biztosan találnak neked meztelen fiúkat,ha te csak azokat szereted...
simmering73
Egy darabig még vergődnek ezek a kis gecik, aztán hazamennek.
csak úgy....
@Pegero: má megint jön a magyarázod a mechanizmust?
a kutyádat meztelen pasikra szoktattad? tartanál erröl a technikáról egy elöadást ,hogy hogy csináltad ,falusi gyerök létedre és,hogy miért!? ez egy csöppöt beteges...
javíts ki ha nincs igazam! :)
wagabund
Ha eddig nem találtak fogást Botkán, sőt m.e. jelölt-jelölt is volt, akkor miről beszélünk?..ennek a pasinak valami nagyon fontos ember áll a háta mögött, de nagyon szorosan...és addig sérthetetlen.
Nessy
Úgy látszik ez az ifjú államtitkári stellungra áhítozik, jó "munkája" jutalmául!
csak úgy....
@bakcsubakka: kölcsön kéne kérni a @Pegero: idomított kutyáját ...,ha igaz amit mond a friss nyögdíjas,akkor menne az gyógyítás tabletta nélkül is! :)
Aki Én
@Pegero: Beteg állat. Rendben van, hogy meztelen pasikra, pontosabban fiúkra vágysz, de hogy ezt itt közprédára teszed... Rád se kíváncsi itt senki, nemhogy a beteges vágyaidra.
Azt látom, hogy a kutyád nagyobb mint az IQ-d.
Aki Én
fidelitas... Na, azokat is sokan szerethetik Szegeden.
Quaestor ügyben, Elios ügyben, Farkas Flóri ügyben vagy bármelyik világraszóló korrupciós ügyben mikor vinnyogtak ezek a fajankók?
csak úgy....
@bakcsubakka: 21:56 Persze,hogy nem bün!SÖTT! -ha csak,nem a Cilu cicáddal vetközted öket,mint @Pegero: a fiukat ,az ö bodrijával!
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Aki Én
@Pegero: Mekk mondtam, szállj le a kecskémről te beteg állat...
papa.49
fidelitás Elítélték a Botkát, mert ha nem beperelhet benneteket rágalmazásért, aztán lesz sírás,rívás !!!
Gauntlet
Ha még tönkremennek a cégek akkor még az a baj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok