Még nyáron történt az eset, hogy egy 19 éves lányt agyhártyagyulladással kétszer is hazaküldtek a Honvédkórház sürgősségi osztályáról. Mire harmadjára végre foglalkoztak vele, már lebénult az arca. A család pert fontolgat.

Az RTL Klub Híradója szerint a 19 éves lányt még júliusban utalta be a háziorvosa a Honvédkórház sürgősségi osztályára, mert erősen fájt a feje és füle, valamint sugárban hányt. 

Agyhártyagyulladása volt – kétszer hazaküldték a Honvédkórházból

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lány ekkor járt először a kórházban, ám onnan 5 óra várakozásután hazaküldték azzal, hogy csak valami vírus lehet. Másodjára – miután addigra a fájdalmak nem múltak, de arca jobb fele lebénult – hat nappal később járt a kórházban, ám akkor ugyanúgy 5 órányi várakozás után érdemi vizsgálat nélkül hazaküldték.

Miután a lány arcának bal oldala is lebénult, ismét a Honvédkórházba ment a család, ahol végül 12 óra várakozás után mintát vettek a gerincvelőjéből. Ekkor derült ki, hogy vírusos agyhártyagyulladása és Lyme-kórja van. 

A lányt eztán rohammentővel a László-kórházba vitték át, ahol egy hónapig kezelték szteroidokkal, amiktől 20 kilót hízott. Bal szemét egy időben le kellett ragasztani, mert önállóan nem tudta becsukni. A lány a riportban elmondta, sokat gondolt akkoriban a halálra a fájdalmai miatt.

A család betegjogi képviselőhöz fordult, aki vizsgálatot kért a tisztisfőorvostól. A Nemzeti Népegészségügyi Központ áprilisra ígérte a vizsgálat lezárását, a család akkor dönt a jogi lépésekről.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Lehet, hogy fülész, vagy urológus, esetleg proctológus volt szerencsétlen doki. Ma már csak a megnevezés med.univ.!
Nem ok nélkül egy külön szakterület a sürgősségi szakellátás! Ez a probléma ennél összetettebb. Valahol kellene egy "szűrőt" beépíteni a rendszerbe, és szelektálni, az ellátásra várókat az állapotuk, beküldő diagnózis alapján. Persze ez nem a portás dolga lenne!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mobil123
@Horizont: Utcai harcos nevezte magát :-))) de még szarni is a tekkel megy. :-))))

Mondjuk néztem a videót és azon gondolkodtam hogy hogy a fenébe éri el a gázpedált???
papa.49
,,Nagy harcos,, addig míg a pofájával kell harcolni, aztán ende )))))))))))))
Nessy
@Mobil123: Meghosszabbították neki. Pár tíz milláért egyénre szabják a kocsit! Gondolom, azt már nem posztolta, hogy hány autó kísérte a testőrökkel!
Mobil123
@Nessy: akkor a padlót is feljebb kell emelni nem ? ha meghosszabítják a pedálokat akkor pl a fék soha nem éri el a célját. Bár én nem bánnám ha nem érné el...
papa.49
@Mobil123: Ki kellett volna szerelni a kocsiból )))))))))))
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.