Kék-fehér díszkivilágítást kap pénteken és szombaton a Lánchíd, Skócia nemzeti ünnepének, Szent András napjának a tiszteletére.

Az ünnepi fényfestés bekapcsolása alkalmából Iain Lindsay brit nagykövet skót nemzeti viseletben ünnepi köszöntőt mond a Lánchíd pesti hídfőjéhez közeli Eötvös téren péntek délután. A skót dudaszóval kísért rövid ünnepség minden érdekelődő számára nyitott – olvasható a Brit Nagykövetség közleményében.

A díszkivilágítás tervéről maga a budapesti brit nagykövet is megosztott egy videót:

Az ünnepi fényfestés Duncan Graham, a Magyarországon élő skótokat tömörítő Szent András Egyesület (Saint Andrew's Association) és Iain Lindsay brit nagykövet kezdeményezésére a Fővárosi Önkormányzat hozzájárulásával, a Brit Nagykövetséggel együttműködésben valósul meg, és két napig, pénteken és szombaton délutántól éjfélig lesz látható.

Azért ezen a helyszínen tartják a megemlékezést, mert a Lánchíd, majd később a budai Váralagút építési munkálatait Clark Ádám edinburghi születésű skót mérnök irányította, kollégája és névrokona, William Tierney Clark angol mérnök tervei alapján.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.