Erős kritikával illette a jelenlegi oktatáspolitikát a Fidesz egykori szakminisztere Pokorni Zoltán.

A tankötelezettség korhatárának 16 évre csökkentése valóban helytelen lépés volt. Joggal és okkal lehet szidni azt a kormányt, amelyik ezt megtette

– jelentette ki Pokorni Zoltán, Budapest XII. kerületének jelenlegi kormánypárti polgármestere azon a szerda délutáni kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) alapításának 30. évfordulója alkalmából szervezett a testület korábbi elnöke és egyik alapítója, Mendrey László.

Pokorni maga is mint a PDSZ-alapító volt jelen a rendezvényen, a nosztalgiázás azonban hamar átcsapott a jelenlegi helyzet elemzésébe.

Pokorni szerint a rendszer évente növeli a munkanélküliek és közmunkások táborát

Joggal bírálható a mostani kormányt, de lássuk be, a korábbi kormányok sem tettek semmit azért, hogy például a szakképző iskolákon segítsenek.

A pedagógusok jelentős része örömmel fogadta a tankötelezettségi korhatár leszállítását, mert így nem kell még két évig bajlódniuk a „problémás” gyerekekkel – írja a Népszava.

Most látjuk, micsoda ára van: évente tízezer gyerek megy a lecsóba.

Évente tízezerrel növeljük a majdani munkanélküliek és közmunkások táborát – fogalmazott a Pokorni, de nem állt meg itt. Szerinte jogosan lehet „korholni” a politikusokat azért is, hogy 2010 után megszakadt az a ciklusokon átívelő folyamat, amelyben egyre többen juthattak be a felsőoktatásba.

Cikk- és címlapkép: MTI

(Népszava)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A Pokorny helyében a közeljövőben se rendőrautóba nem ülnék be, se sötét este nem pakolnék létrát az út mellett.
Fidesz szinten kockázatos tevékenységnek számítanak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tulipan
Mi a gond Pokorni? Csak nem kimaradtál volna vakamiből??? Hiszen ez volt a cél, nemde? Igy a haramiák potom pénzért - ha nem ingyen - HOZZÁJUTNAK szerencsétlen emberek minden tulajdonához!!
justhpeter
Kibeszél a kurzusból. Meg fogjuk büntetni !
namihami
A Pokorny helyében a közeljövőben se rendőrautóba nem ülnék be, se sötét este nem pakolnék létrát az út mellett.
Fidesz szinten kockázatos tevékenységnek számítanak.
Eladott Ország
A tanulatlan, műveletlen, dilettáns tahók uralmát hozta el a fidesz. Mert még most is azt látják, hogy működik, hogy nincs következménye, hogy a fortélyos félelem sötét időket idéző maradványa továbbra is mozgásban tartja a rendszert. És már nem az van, már rég nem az van, hogy a pártközpontból kell az utasítást kiadni, hogy ki maradhat és kinek kell mennie. Egyre több helyen már csak az elvtelen szervilizmus szerepel a munkaköri leírásokban, a megfelelési kényszer pedig ott buzgólkodik azokban, akik fenntartják a Mészárosok rezsimjét. E kettő találkozásából él a rendszer és szívja az alattvalók vérét.
Eladott Ország
Ostoba, alázatos, az egyház tanításain túllátni nem tudó és nem akaró vakbuzgó birkákat akarnak.A Fidesz-kormány legnagyobb ellensége a demokrácia, a szabadság, az egyenlőség, a szolidaritás, a civil kurázsi és a mindezekkel együtt járó szabad, bátor, önállóan gondolkodó ember. A kormány gyűlöli és retteg a szabad gondolatoktól. Minden rohadt lépésével abba az irányba nyomakszik, ahol az államnak kizárólagos joga döntéseket hozni minden területen és minden pillanatban. Orbánék semmitől sem rettegnek annyira, mint az önállóan gondolkodó, a gondolatait elmondani képes és kész bátorságtól. Gyenge, gyáva és szánalmasan ostoba kormány az, amelyik ennyire törekszik a diktatúrára. Ellenőrizni akar mindent és meg akar szabni mindent. A magánélet-, a vallás-, a gondolat szabadsága halálos ellensége.A szabadság bármely formájának kormányzati szintű támadása, a liberális gondolkodás mocskolása és lejáratása, az értelmiség gúnyolása, a szabad szellem sárba tiprása, a civil társadalom, a kritikus sajtó, a kormányt szolgálni nem hajlandó művészek, gondolkodók és egyéb közéleti szereplők ellehetetlenítse nem más, mint a kormány hatalmának kiterjesztése, vagy ennek kísérlete.
papa.49
Spionfióka te se leszel ezután ,,jól fizető állásban,, !!!
tulipan
ll,hogy eszenk,fűtenek,vagy kiváltják a gyógyszereiket. Lehet,hogy te nem tudod,mert egészséges vagy,nem kell gyógyszereket szedned,de az életmentő gyógyszerek nagyon nagy részét kivették a támogatásokból,vagy ha nem,akkor talán 10%-ot támogatnak rajta. Páromnak agyműtétje volt,parkinsonos,én epilepsziás,pánikbeteg,és sajnos rákbteg is vagyok.kettőnk gyógyszere Orbán tatárdúlása előtt is sok volt,kb 30.000 ft most ugyan ezek olyan 60.000 ft körül lennének.130.000 ft a kettőnk nyugdíja és van egy iskolás gyerekünk. Tudod,nem sajnáltatni akarom magam,mert vannak nálunk sokkal nehezebben élők is. Nekünk legalább nincs közüzemi,banki tartozásunk,stabil a ház a fejünk felett.Eddig még megoldottuk,hogy nem váltjuk ki a gyógyszereinket,csak azt ami tényleg az életünket tartja meg.Hosszú távon ezt nem csinálhatjuk. Nem a migránsoktól félek,mert Ők nem hülyék,hogy nyomorból nyomorba meneküljenek.Orbántól tartok,aki viszont bennünket semmiz ki,pedig mi becsületesen adóztunk és ledolgoztunk egy életet.
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
egyember
Nem értem Pokornit. Orbániában teljes a foglalkoztatás, nincs munkanélküli. Kivéve azt a néhány ember(?)t, aki a Parlamentben ül(ne), ha nem volna éppen távol.
tudode
Minden jel arra utal, hogy ma már nem csak ELLENZÉKRE, sajátjaira "is " lő virtuálisan, , szóvirággal, mellőzéssel a fejébe szállt dicsőségével a "falusi gyerek"!
.
A SZAKÉRTELMET (Ilés, Pokorni, Simicska, Holoda, Ángyán, stb.), nem, csak a bólogató jancsikákat tűri el az, aki JOG-ÁSZ diplomája birtokában annyi ALKOTMÁNY, sőt tákolmányellenes jogszabályt, sugallt, írt alá, mint ÉGEN a csillag, nem is akármilyen módon péntektől hétfői elfogadással, lököm, bököm parlamenti képviselő beadásával.
.
Mint pl. Kósa et a túlórázással kapcsolatosan, belebújva a kütyüjébe!
SystemError
Remélem azok az idők nem jönnek el, amikor már a Németh Szilárd is jónak tűnik 10 év távlatában...
Borsodi
@tulipan: Teljesen igazad van,egyedüli ellenségünk az Orbán kormány akit, csak a saját vagyona és biztonsága érdekli.Ez csak rosszabb lesz.
terlasz
A kegyvesztett Pokorni többnyire csendben kussol, de emlékszünk még a gyalázatos, Orbánt kiszolgáló frakcióvezetői tevékenységére is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.