Megint csúszni fog az e-jegyrendszer bevezetése.

Az Azonnali.hu értesülései szerint csütörtökön szerződést bontott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az elektronikus jegyrendszer eszközeit szállító német Scheidt&Bachmann nevű céggel.

Dabóczi Kálmán, a BKK vezetője már november elején belengette a szerződésmódosítást, ehhez képest most hétfőn a 4-es metró vonalán néhány állomáson felszerelték a beléptetőkapukat. 

Szerződést bontott az e-jegyrendszer kivitelezőjével a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszeréhez (RIGO) kapcsolódó érvényesítő készülékekkel felszerelt tesztautóbusz a VT-Arriva Kft. fővárosi telephelyén tartott bemutatón 2018. január 9-én

Fotó, címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt

Bár korábban Dabóczi arról beszélt, hogy a beszállítóval való kudarcok miatt Bagdy Gábor főpolgármester-helyettessel egy öttagú bizottság próbálta elkerülni a szerződés felmondását (ami nem sikerült), Bagdy egy közleményben jelezte, hogy ez nem teljesen volt így.

"Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes az Azonnalinak küldött sajtóközleményében azt írja, hogy se neki, sem Tarlós Istvánnak nem voltak információi e-jegyrendszerprojekttel kapcsolatos problémákról. Mint Bagdy lapunkkal közölte: a BKK igazgatósága 2018. november 21-én – egyhangú szavazással – azonnali határidővel felmondta az elektronikus jegyrendszer kiépítésére és üzemeltetésére kötött szerződést. A szerződés felmondásának indoka a szállító megfelelő bankgarancia nyújtásával kapcsolatos szerződésszegése. A főpolgármester-helyettes álláspontja szerint a fővárost anyagi kár nem érte. Végül hozzátette:

a probléma hosszú időn át tartó elhallgatása miatt Tarlós István főpolgármester a szükséges személyi döntéseket meghozza"

- olvasható a cikkben a frissítés.

A hvg.hu cikke szerint évekig tartó pereskedés lehet a dologból, mert ugyan a német cég leszállított már mindent, de a rendszer működtetéséhez szükséges szoftvert nem. A BKK pedig a szerződésbontással nehéz helyzetbe került, mert "lejárt a bankgarancia, azaz a biztosíték arra, hogy a német cég fizetni fog, ha gond van."

A 444 korábbi cikke szerint a rendszer eddig 37 milliárd forintba került – de továbbra sem tudni, mikortól lehet majd élesben használni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hej RIGO RIGO, te részeges ló
megisszuk a zab árát
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Kimberliska
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
CsipkeRózsa
Mikor kellett volna indulnia a rendszernek?
ila51
@CsipkeRózsa: tavaly megingott a bizalom
papa.49
Akkor azt a 37 milliárdot is zsupsz kidobtuk az ablakon, remélem egy, két fütyiszes csak állt az ablakon kívül, hogy legyen aki elkapja a lét !!!
Bolondistók, bkk. eltakarodhattok a náthás picsába !!!
simmering73
Hej RIGO RIGO, te részeges ló
megisszuk a zab árát
wagabund
Ezek hurcolták meg azt a magyar diákot, aki feltörte a szart sem érő jegyeladó rendszerüket?
...és még ezek után hatalmas megrendelést kaptak?...a cég nem is érti, hogy lehet ilyen balek a bkk...vagy netán más van a háttérben?
maci0427
Hagyják abba a fenébe és maradjon ez a bérletes jegyrendszer ! Magyarországnak ez való itt közép Balkánon !
wagabund
@maci0427: hogy mennyire találó a megjegyzésed, jelzi, hogy nyáron a japán turisták sikongatva fényképezkedtek a 47-49 vonalon, ahol az alig 50 éves UV villamosok próbálnak küzdeni az utasokkal...otthon úgy adják elő, hogy jártak a Balkánon...
maci0427
@wagabund: -- Köszönöm szépen a dicséretet ! Kár is lenne tagadni a földrajzi helyzetünket ! Sokan azt sem tudják külföldön, hogy Magyarország hol helyezkedik el ! Sokszor olvastam már azt, hogy Magyarország hiába közép Európa , de szorosan illeszkedik a Balkánhoz , közel is van hozzá ,így voltak akik azt nyilatkozták és írták az újságokban, hogy Közép Kelet Balkáni ország ! Na és valóban a turisták ! Igen a lenyúlások , a külföldiek pimasz, gátlástalan , óriás összegű lenyúlása sokszor, a taxis hiénák, vendéglátósok stb és mások általi lehúzása ezt mind megerősítik ! Képzeld el a nyáron a Gellért hegyi Szabadság szobornál voltunk a külföldi ismerőseimmel és mit láttunk ! A cigányok itt az " piros, hol a piros " mutatványt mutattak be a sok külföldinek főleg, voltak egy jó páran a figyelőkkel együtt ! De mi azért tudtunk egy csomó embert figyelmeztetni , de példádul rendőrt azt nem láttunk ! Na ez is szégyen és balkáni !!! És képzeld el mi lesz itt 30-40 év múlva amikor úgy szaporodnak mint a nyuszikák !
Eladott Ország
Jó, de Deutsch Tompika beléptetőkapui hol vannak? Itt lép közbe a mohóság, a "semiseelég".
ugyanis egy valóban működő rendszerből kevesebbet lehet lopni.
wagabund
@maci0427: őszinte érdeklődéssel figyeltem a Citadellán ittapiros,holapirosozó játékmestereket...

a külföldi turisták, főleg japók imádták ezt a mutatványt...és még tetszett is nekik, pedig igencsak nagyot buktak...

a beetetés a legszebb...az nagyon jól ki van találva.
Tracyotta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
maci0427
@wagabund: Szégyen volt nagyon ! El kellett magyaráznom, hogy ezek a cigányok ezt csinálják és a kérdés az volt, hogy miért hagyják, hol a rendőr !? Na erre nem tudtam válaszolni már! Szomorú és szégyen ! Magyarországnak " híre van" külföldön ! És itt nem a " gulásleves + a Hortobágyra gondolok !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.