A Népszava integrálja saját kiadója másik lapját, a Vasárnapi Híreket; a társaság csütörtöki közleménye a piacvezető pozíció erősítésével indokolja a lépést.

A Népszava hírközpontúságának és a Vasárnapi Hírek elemzőbb és szórakoztatóbb stílusának ötvözésével egy tartalmasabb szombati újsággal és hétközi kulturális melléklettel találkozik az olvasó – idézik Puch Lászlót, a lapokat kiadó XXI. század Média Kft.-t tulajdonló Horizont Handels und Industrie AG meghatározó tulajdonosát.

A közleményben a tulajdonos emlékeztet arra: a folyamat a Vasárnapi Hírek megújulásával indult, majd tavaly a Népszava szerkesztőséghez csatlakozott tizenhét, a bezárt Népszabadságtól érkező újságíró, "így egy rendkívül nyitott, befogadó szellemiségű szerkesztőség állt össze".

Ezzel, a Népszava az országos politikai napilapok között piacvezető pozíciót ért el, hétközi mintegy 20 ezres és szombati 24 ezres példányszámával. Ezt a vezető helyet szeretnénk tovább erősíteni a két szerkesztőség szinergiáját kihasználva – idézik Puch Lászlót.

Szerdán jelentette be a Horizont Handels und Industrie AG, hogy a politikai napilappiacra fókuszálva megválik a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadótól, amelynek portfóliójába tartozik többek között egy mezőgazdasági szakkönyvkiadó, a Diéta és Fitnesz című életmód magazin, a Vidék Íze gasztronómiai havilap és a vidék családi hetilapjaként ismert Szabad Föld.

A tájékoztatás szerint a széles skálájú portfóliót a Mediaworks vásárolta meg.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.