A visegrádi csoport jelenti Európa jövőjét – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Barrandov cseh kereskedelmi televízióban péntek este sugárzott interjújában.

Orbán: a visegrádi csoport jelenti Európa jövőjét

A miniszterelnök ezt azzal indokolta, hogy a visegrádi országokban a gazdasági növekedés üteme kétszer akkora, mint az európai uniós átlag, és jelenleg a visegrádi csoport az összeurópai gazdasági növekedés motorja.

"A V4-ek sikeres térség. Bízom abban, hogy ami jó a V4-nek, az jó egész Európának is"

- mondta a kormányfő, aki pénteki hivatalos csehországi látogatása alkalmával nyilatkozott a Barrandov televíziónak.

A visegrádi csoport esetleges bővítésének felvetését Orbán "nehéz kérdésnek" minősítette és kifejtette: a magyar álláspont az, hogy meg kellene őrizni a csoport jelenlegi formáját, de érdemes "speciális kapcsolatokat" kiépíteni a szorosabb együttműködés iránt érdeklődő országokkal.

"A migrációs ügy valójában a demokrácia kérdése is, mert a migránsok befogadásával megváltozik az érintett államok karaktere"

- mutatott rá a magyar kormányfő a migrációs problémákat firtató kérdésekre adott válaszában.

Szerinte Európa jelenleg két táborra oszlik ebben a témában: az egyik országcsoport befogadná a migránsokat, és elfogadja, hogy fokozatosan megváltozzon az ország karaktere, míg a másik csoport, amelybe Magyarország és Csehország is tartozik, ezt nem hajlandó elfogadni, s védeni akarja az európai kultúra hagyományos, keresztény értékeit.

A miniszterelnök szerint Európában jelenleg hatalmi harc folyik, s a jövő májusi európai parlamenti (EP-) választások nagyon fontosak, mert Európa jövőjéről kell dönteni.

A magyar kormány nem kívánt az emberek feje felett dönteni, ezért kikérte véleményüket, s annak figyelembe vételével politizál. "A migráció nemzetbiztonsági kérdés is, és én a magyar emberek biztonságát nem engedem veszélyeztetni"

- fejtette ki a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: Andrej Babis cseh kormányfőben jó partnerre talált, akinek érdekes gondolatai vannak és akivel nagyon jól együttműködnek a V4-ek érdekeinek érvényesítésekor az Európai Unióban.

Magyarország és Csehország kapcsolata "több mint szövetségesi, baráti" – jelentette ki Orbán Viktor az interjúban, s leszögezte, hogy Budapestnek érdeke a minél szorosabb magyar-cseh együttműködés.

(MTI)

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Ez igaz is lehetne, ha a többi európai ország valamilyen okból megszűnne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@magyarbakancs:(09:05)... sehr gern! ;-)
Volt szerencsém (szó szerint) mindkét oldalt megélni és nem csak "per tangente",mivel
melóztam is sok-sok évet itt is és ott is! Ha a különbséget tudnám zongorázni,akkor az
lenne a harmadik harmadom,de biztos hogy világszinten! ;-)
Jozefina
Ez a lengyel cikk író hihetetlen józansággal tárja fel az orbán rendszert!!! Kétszer is elolvastam!!! Nagyon ajánlom mindenkinek!!!
tldr.444.hu/2018/12/03/orban-viktor-nemzeti-posztkommunizmusa
tulipan
@Shikari: Nálad sötétebb hülye nincs! :)
Clavigo
@Shikari: Téged ki kérdezett,,,@nyád majma ??
tulipan
Nézzétek a grázi gyóygkezelést! Hááááát...kicsir drága,,,!

olkt.hu/wp-content/uploads/2018/11/img_0637.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.