2006-ban még a Gyurcsány-kormány akart egy nagy stratégiai gáztárolót. Óriási összegért a Mol 2009-re meg is építette. Amikor az Orbán-kormány öt éve felvásárolta az ország összes gáztárolóját, akkor ennek a többsége is állami tulajdonba került. Most viszont benyújtottak egy törvénymódosítást, hogy el lehessen adni. Egy másik törvénymódosítás lehetővé teszi, hogy az Európai Bizottságnak ne kelljen elmondani, hogy mit üzletel az ország a Gazprommal. A szőregi monstrumot még Kóka János rendelte, Németh Lászlóné megvette, most pedig Palkovics László eladja. Az új energetikai törvényekbe kibúvót tettek, ne kelljen az orosz-magyar gázüzletet Brüsszelnek is megmutatni.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: nevemnick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Kinek nem világos még mindig,hogy a "nemzeti érdek" alatt orbán viktor és családja érdeke értendő. Hazaárulás felsőfokon.
Jól bejáratott gyakorlat szerint: államositsd/vedd meg az adófizetők pénzén/, ölj bele milliárdokat az adófizetők pénzén,aztán áron alul add el valamelyik strómanodnak,vagy a MET-nek.Az ország stratégiai gázkészletezését meg felejsd el. Klimaváltozás van, úgy sem lesz hideg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
2012.10.12.
,,Egy a Parlament honlapján pénteken megjelent törvénytervezet szerint "a lakossági fogyasztók érdekeinek előtérbe helyezése" miatt biztosítani kell "a stratégiai jelentőségű földgázkészletekkel való gazdálkodás jelenleginél szigorúbb társadalmi és állami kontrollját".
A kormány ezért koncessziókötelessé minősítené a a földgáztárolást.
A javaslat indoklása szerint a koncessziós jogokat birtokló cég

"nem lehet a tulajdonosa a kizárólagos állami tulajdonban álló biztonsági földgáztárolónak".

A javaslat elővásárlási jogot is biztosít az államnak arra az esetre, ha a tározók jelenlegi tulajdonosa az értékesítés mellett döntene. A szövegből az is kiolvasható, hogy a tulajdonos nem is nagyon dönthet másként, hiszen

"biztonsági földgáztároló kizárólag a Magyar Állam tulajdonában állhat".
Nessy
érdekes lesz a vásárló "személye". Vagy az is titkosítva lesz?
dr. prédikátor
@nevemnick: De lehet hogy az univerzális nagy nemzethy gázbúvár lölö!!!A mészaros lölö!!!
desiro
Lopunk csalunk éjjel és nappal. gorbán már semmitől nem riad vissza..
F_Viktor
@nevemnick: Írod:
"Vlagyimir vagy Szása bácsi."

Természetesen putyler szólt orbánnak, hogy "hé, haver, van egy cuki gáztárolótok, adod-é?"
Mivel orbán a haverokat nem hagyja az árok szélén (akár magyar, macedón, vagy orosz), ezért egy csavarral előbb eladja (fenét eladja, odaadja!) valószínűleg garancsi pajtásnak, aki passzolja majd putyleréknek.
Mindenki jól jár anyagilag, az adózók 60-65 milliárdja bánja csak, közben a haver-pajtások jót kuncognak, hogy jól átdobták a palánkon az EU-t is.
S az oroszok is kitörhetnek a spájzból, elmondhatjuk, hogy már ott lesznek minden lakás gázvezetékében is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.