A piaci szférában nő a foglalkoztatottak száma, a kormány támogatja a munkavállalók közszférából cégek felé áramlását – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A munkaadók nem mindig találják meg a munkaerő-piacon, amire szükségük van, ugyanakkor nincsenek kevesen, akik nem tudnak elhelyezkedni. Ennek egyik oka, hogy az adott régióban nincs munkalehetőség, a másik, hogy az állást keresőnek hiányzik a rendelkezésre álló munkahelyek betöltéséhez szükséges képzettsége – magyarázta a szakember.

Budapest vezet a beruházásokban, a magas munkanélküliséggel sújtott területek lemaradnak

Fotó: pixabay.com CCO

Szerencsés lenne, ha az átképzésekben az állam mellett a vállalati szektor is szerepet vállalnia – tette hozzá.

A beruházások harmadik negyedévi, előző év azonos időszakához képest több mint 20 százalékos növekedése kapcsán a közgazdász arra hívta fel a figyelmet: főleg az állami és ingatlanberuházások nőttek.

A beruházások regionális megoszlását tekintve Budapest vezet, ugyanakkor jelentősen le vannak maradva azok a területek, ahol a munkanélküliség magas, mint például Észak-Magyarország – figyelmeztetett Csath Magdolna.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Valójában LAKOSSÁGARÁNYOSAN nem Budapest, hanem Felcsút vezethet/hat összességében, hiszen mostanában adta át a FATORNYOS FALÚ büszkesége a pupákoknak a sport, v mi a fene arénát!!!
.
----- Így kell ezt csinálni, pupákok! - Orbán átadta az új konferenciaközpontot Felcsúton
.
444.hu/2018/10/13/igy-kell-ezt-csinalni-pupakok-orban-atadta-az-uj-konferenciakozpontot-felcsuton
.
Ami nem csak Budapesten, az ország egész területén HIÁNYCIKK a szociális lakásépítés, de arra nem futja, de FÉLBILLIÓT kiszorított a KÖZÖSBŐL kiemelt beruházásnak minősítve STADION ERDŐKET, amelynek az árnyékában kutyulhatnak a HAJLÉKTALANOK!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.