Sérelmezi, hogy nem írták meg, hogy még akad néhány kormánykritikus médiatermék.

"Beszél ott valaki magyarul?" – Kovács Zoltán a New York Times szerkesztőit gúnyolta

"Oly éber" Magyarországot illetően a The New York Times szerkesztőbizottsága, amelyet nagyon "izgat" és "aggaszt" Orbán Viktor magyar miniszterelnök "jobboldali, nativista, nacionalista politikája"

- írta ironikus hangvételben szerdán az abouthungary.hu oldalon Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára, reagálva az amerikai újság egy, a közelmúltban megjelent, Magyarországgal és Orbán Viktor miniszterelnökkel foglalkozó cikkére.

Az államtitkár szerint

a "Manhattan-i klikkhez" a héten csatlakozott a The Guardian című baloldali brit újság egyik cikkírója, aki – mint megjegyzi – "véletlenül a Central European University (CEU) egy volt professzora, és "gyászolja a szomorú napot, amikor a CEU-t kiszorították Magyarországról".

"Csakhogy ez nem így történt" – írja az államtitkár, mivel – mint fogalmaz – az intézmény "teljes mértékben akkreditált Közép-európai Egyetemként még mindig szabadon működik Magyarországon". "A CEU viszont, saját bevallása szerint, még mindig nem folytat semmilyen felsőfokú képzést az Egyesült Államokban" – teszi hozzá.

Kovács Zoltán szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága

"álmatlanul hánykolódik a magyarországi médiaegyensúly miatt".

Egy olyan lap szerkesztőbizottságáról van szó,"amelyet tetten értek azon, hogy jelentős hirdetési kedvezményeket ad baloldali csoportoknak, például a MoveOn.org nevű lobbicsoportnak, miközben teljes árat számít fel a konzervatív csoportoknak" – fogalmaz.

Az államtitkár szerint a The New York Times szerkesztőbizottsága azt állítja, hogy "Magyarországon jelenleg több száz kormánypárti hírforrás van, szemben azzal a harminceggyel, amennyi 2015-ben volt".

"Nem mondanak semmit viszont arról a meggyőző nézettségi aránnyal rendelkező magyar médiáról – beleértve a legnagyobb televíziós hírcsatornát és a legnagyobb online hírportált –, amely következetesen és fennhangon kritikus az Orbán-kormánnyal szemben" – írja Kovács Zoltán.

"Van-e egyáltalán olyan tagja a szerkesztőbizottságnak, aki beszél magyarul?" – teszi fel a kérdést írásában az államtitkár.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Azért nem jó a teljhatalom, mert a benne lévők felhatalmazottnak érzik magukat arra, hogy büntetlenül óriási baromságokat beszéljenek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
solidedge
Azért nem jó a teljhatalom, mert a benne lévők felhatalmazottnak érzik magukat arra, hogy büntetlenül óriási baromságokat beszéljenek.
Nessy
@solidedge: Mit gondolsz legalább szent este befogják a szájukat, vagy össze kell stoppolni, hogy nyugalom legyen már tőlük és a baromságaiktól? Kovács is mióta a nemzetközi kommunikációért felel, azóta mindenkibe beleköt! Szerinte mindenki hülye, csak ő helikopter!
volvós
Ekkora köcsögöt még nem választott egy felelős beosztásba a kormány...
Kis borostás arcu rózsaszín tangabugyis " álomtit - KÁR
F_Viktor
Zoltán, Zoltán, te bizony beszélni hazugol magyarul, felmondva kötelezőt sz@ros nyelvvel!
namihami
A Nemzeti Kopasz ismét villantott. Jelezte szakmai, erkölcsi és gazdához törleszkedő mrntalitását.
Újdonság semmi, már ismertük régóta.
desiro
Mondja ezt az a köcsög, aki a CEU-ra járt.
zoloka tudsz még ennél lejjebb süllyedni???
dr. prédikátor
Na a kis Himler utánzat megint kitett magáért!!! Buzi tetves geci köcsög!!!
justhpeter
Vajon mikor fogja Kovács belátni, hogy ezen a mélyen alacsony szinten nem érdemes.
dr. prédikátor
@justhpeter: SOHA nem látja be!!! neki a nyalás szopás életeleme!!!
Rockxy
Mi a baj?
A politikában mindennapos a gúny.
Qqberci
Valószínű, hogy a NYT-nál többen beszélnek magyarul, mint a Lokálnál angolul...
kokopelli
@dr. prédikátor: (05:50) Ha a Belvárosban elgáncsol egy német,akkor az nem azért
lehet,hogy védi a nazit,hanem azért mert egy "ilyen kétbiteshez" hasonlítod! ;-)
kereső
@justhpeter: miért kéne belátnia? Ez a szerinted ( szerintem is) mélyen alacsony szint, náluk a csúcs.Ezen a szinten kommunikálnak már vagy tiz+ éve. Hatásos,-a mégoly képzettek körében is, a molylepkékről meg már ne is beszéljünk.
Clavigo
Azért kíváncsi lennék a Konda 1-2 prominensének az idegen nyelvtudására...:) :)DD ,,Lala,,Szilárd,,Tömjén Zsóti,..és még sorolhatnám.. :))))) de minek..DDDDDDD
Eladott Ország
Magyarország hagyta elmenni a CEU-t. Nem kellett, mert túlságosan jó volt nekünk. Magyarország Mucsát választotta, az árvalányhajas, hátrafelé nyilazós, urambátyám világot, Kovács Zoltán nevű öntelt seggfejekkel. Ez az ország arra szavazott, hogy Semjén Zsolt a jövőben is gond nélkül vadászhasson Svédországban. És persze nem csak ott, hanem bárhol, ahol kedve tartja, mert a magyar adófizetők, ahogyan eddig, a jövőben is készséggel kifizetik ezeket a drága kiruccanásokat. Magyarország nem a versenyre, hanem a mutyira szavazott. Nem a teljesítményre, hanem arra, hogy Kósa Lajos, aki egy csengeri háziasszonyként elhíresült szerencsétlen ezerháromszázmilliárd forintját kezelte, még mindig szabadlábon lehessen. Hogy a Nemzet Veje és saját lábon álló neje tovább gazdagodjon, és Matolcsy Györgynek még a mostaninál is több unokatestvére lehessen, akiket bőkezűen támogat
kokopelli
@Clavigo: Nagyon szomorú a kép,mivel a sok ismerősöm,évfolyamtársaim ill.
volt bajtársaim közűl csak azok beszélik az idegennyelveket,akik elhagyták az
országot!Magas százalékuk közép-és főiskolai szakmai végzettséggel rendelkezik! (;-()
..lehet,hogy a kötelező orosszal mindent tönkre tettek?
Kutyuska
@Eladott Ország: Tulajdonképpen az ország lakosságának nagy része tényleg félázsiai, ahogy Orbán mondta. Nekik tök mindegy, hogy vannak-e egyetemek, oktatás. Az ő érdeklődésük kimerül a migráncsozásban, őket meg lehet venni 3 kg krumplival választások előtt. Nekik nem is jár több, ennyit érdemelnek. Sajnos ez van, a magyarok többsége minidg is primitív volt és az is marad.
Ezért lehet az, hogy a fidesz-kdnp uralkodhat lassan egy évtizede.
kokopelli
@Kutyuska: A bratyót meg a nejét (++) elvittem egy kicsit anno bevásárolni,és a sógor-
nőm hangosan: "Nézd Laci,itt is van Back spray, meg van Atlantic és Fa is!" A hangerő volt
szokatlan, és nekik az,hogy az áhított szappanok az alsó polcon hátul voltak "kirakva"!
Nessy
@kokopelli: Viszont a "Magyar ne lopj" felirat elől volt! Ha lehetett, nem szólaltunk meg magyarul. :-((
Eriksson
@kokopelli: Gondolom ez a sztori a rendszerváltás környékén történt, amikor ezek a termékek még slágercikknek számítottak. :)))
kokopelli
@Nessy: ..nyugatabbra és a 80-as évek közepén,amikor volt szerencsém odaát dolgozni!!
A túristavízumok már könnyebben elérhetőek voltak,ergo nálam átjáróház volt,de nem izgatott!
szalai7777
[--Itt találsz meztelen 18+ lányok a városodban_ : Huit.Re/Lanyok
balos
@szalai7777: Mutogatod a mamád!Nem szép és nem szép dolog!
kokopelli
@desiro: persze,mert a "Rókáczi"-téren kiröhögték az örömlányok őt!
-"Pubika!Ha talpig dákó lennél ,akkor is kevés lennél! Vegyél borotvát a kis "fuvarzsozsódért!"
Donnawasta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
papa.49
Ez a ,,beszélő,, szőrösszar megint úgy érezte meg kell szólalnia, KÁR VOLT !!!
volvós
@Pegero: tegnap 23:46
...ne irígykedj ! :-))))))
Eladott Ország
@Pegero: december 5., 23:46; Jó lenne ha a cikkhez érdemben is hozzá tudnál szólni a teli puttonyoddal, a fidfeszes zéró IQ-dal. Mert csak a fidesz!
hirhatar.com/wp-content/uploads/csak_a_fidesz.jpg
kokopelli
@F_Viktor: ...ha tudná ez az előember,hogy a "világ" különböző részein milyen gyakran hall
az ember ( pl.szabin) magyar beszédet,ill. megkérdezik, hogy "Magyarországról jöttek",akkor
tartaná a pofáját !..a legváratlanabb szitukban,mindíg az jutott eszembe,hogy a "magyarság"
olyan,mint egy nyitott kéz tele hangyával!
karma1
@Rockxy: Ez nem "guny", hanem tenynek probalja beallitani a hazugsagot. Na, az meg nem megy.
Viszonty kurvara meglepodne, ha tudna, hogy HANYAN beszelnek a NYT szerkesztosegeben magyarul. Mindig elfelejti a kis anuszfeju, hogy Amerika tele van elso-, masod-harmad- es negyedfoku magyarokkal, akiknek az osei igen regen kitantorogtak oda, hasonloan "jo" kormanyintezkedesek elol menekulve, es akik jobban beszelnek magyarul, mint o valaha is tette...
A legvaratlanabb helyeken talalhatsz embereket, akik bizony beszelnek magyarul, meg akkor is, ha orban miatt mar nem szivesen szolalnak meg ezen a nyelven...
Kinek kell a kollektiv szegyen kulfoldon?
karma1
@kokopelli: Bizony, a legvaratlanabb helyeken bukkan fel a magyar...:o)) Egy aranyos kolleganom itt megkert, hogy tanitsam meg neki a leheto legnagyobb magyar karomkodast, mert van egy itteni kolleganoje, akit ki nem allhat, de gondolta, hogy majd magyarul odamondogat neki, kozben mosolyog. Najo, mondtam, es megtanitottam neki az "orias lofule", a b+ es a budos qrva kifejezeseket. Na, ez utobbit aztan tobbszor a kolleganoje fejehez vagta, mosolyogva, de persze en nem voltam ott akkor, mindenki arra hasznalja a nyelvtudasat, amire tudja...:o))
Aztan tortent, hogy ez a fiatal holgy elment egy nagyvarosba, es az ottani boltunkban elkezdte kirakodni az arukat a polcra (a fiatal holgy a Cadbury csokigyar termekeit helyezte el mindenhol a szupermarketekben), es valami miatt nem jott ki jol a munkaval, nem kapott eleg helyet, vagy valami hasonlo, es ezert szepen, erthetoen elinditott egy "b+ es orias lof@" cimu feszultsegoldo kifejezessorozatot, amitol a kozelben allo , szinten 30-as eveiben jaro uzletfonoknek elakadt a szava, es behivta az irodajaba a volt kolleganomet: kerdezte, hogy tudja-e, hogy most mit mondott? Az ex- kolleganom szepen leforditotta angolra, hogy mit mondott, a fonokno egy jot rohogott rajta, es megkerte, hogyha lehet, ezeket legalabb ne mondja hangosan, mert sosem tudhatja, hogy ki erti ezt a szoveget, mert peldaul o is tud magyarul folyekonyan, hiszen a szulei 56-os magyarok voltak. Szoval sosem lehet tudni, hogy ki mikor erti meg a magyart, meg akkor is, ha nem valaszol a Te magyar szodra...:o))))
kokopelli
@karma1: Dubai!A szállodastrand két házaspárral!Kiáltok a nejemnek magyarul,mert hátha németek lapulnak valahol,hogy jöjjön be mert még elviselhető a víz!Erre hallom 10méterről,
hogy egy srác halkabban odaszól a parton álló felöltözött nejének:
-Te! Ezek tudnak magyarul!
De nagyon sokszor a legkülönbözőbb helyeken ill. időkben hallottam honfitársakat! ;-)
karma1
@kokopelli: Hat olyan velem is megtortent, hogy setaltam San Diegoban a nagybatyamekkal, es eppen nem beszeltunk egy szot sem, mert faradtak voltunk a sok tengeri latva nyossag utan, amikor egy par elsetalt mellettunk, (valoszinu hazaspar voltak), es magyarul beszeltek ok is,... Hat nem annyira szuksegszeru, hogy a vilag vegen ilyenekkel talalkozzon az ember...:o))) De az volt a csucs, amikor szoltak a lanyomnak, hogy masnap reggel o nyissa az uzletet, mert szerintuk a Coca Cola beszallitoja az egy magyar srac, mar hogy az akcentusabol ez szurheto le. Most kapaszkodj meg: a srac valoban az volt, magyar, es ugyanez a srac hozta a lanyomnak a Varban levo etterembe is a kolat 5 even keresztul, amig a lanyom ott dolgozott! Ilyen esetnek allatira kicsi a valoszinusege, de megtortent, mert a srac meg a felesege mar evek ota a Cola cegnek dolgoztak, es ok kertek, hogy mehessenek kulfoldre dolgozni. Mivel a Cola ceg nemzetkozi, igy nem is volt problema, igy megkaptak az itteni teritest is...:o) Szoval kicsi a vilag, es a magyarok mindenhol ott vannak...::o))
kokopelli
@karma1: Én a tengerentúlon,ahol nekem is,meg a nejemnek rokonai (kitelepültek)
mesélték,hogy a vegyesházasságok voltak a leggyakoribbak,és a gyerekek már
"kétnyelven" indultak az életbe! Nem erőszakolva,mert a szülők még akkor rend-
szeresen összejártak! A harmadik,negyedik generációról már nincs értesülésem!
RonaGyuri
szerintem nagy tévedésben vagytok; a zakkant Zotyókának magyarul azt jelenti, hogy Orbán marhaságait szajkózni! =))
kokopelli
@RonaGyuri: ..bocs lemaradtam a Fidesz káderképző tébolydájáról! (;-)
"Az ő sulijukba való felvételhez nem kell hülyének lenni,de az megkönnyíti a dolgot marhára?!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.