A Demokratikus Koalíció a munka törvénykönyvének a munkaidő-beosztás önkéntes megváltoztatásáról szóló módosítása visszavonására szólít fel.

Az ellenzéki párt arra hivatkozik, hogy a túlórák növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, valamint az agyvérzés kockázatát.

A DK frakciószóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta,

évi négyszáz túlóra ledolgozása esetén a munkavállalókra tízórás munkanapok vagy a hatnapos munkahetek várnak.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, hogy ez komoly veszélyekkel járhat, mert egy amerikai orvosi magazinban megjelent kutatás szerint heti 60-70 óra munka is 42 százalékkal növeli a koszorúér-megbetegedés esélyét.

Nincs az a pénz, amiért megérné megbetegedni, de a "Fidesz rabszolgatörvénye" még csak több pénzt sem jelent, mert lehet, hogy csak három év múlva fizetik ki a túlórákat

- tette hozzá.

Más témában feltett kérdésre Gréczy Zsolt azt felelte, hogy Magyarországon nem bevándorlási, hanem kivándorlási probléma van, és a kormánynak nem a menekültkérdésre kellene költeni az adófizetők tízmilliárdjait, hanem inkább az egészségügyre.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Mivel egy egyszerű számítással kiszámolható egy ember havi munkaideje 168- 176 óra a hónap hosszától függően !!! Na mármost a 400 óra az másfél havi plusz munka, és még azzal is egyet lehetne érteni, csak a kifizetését nem kéne a távoli jövőbe kitolni !!!
Mert mi van ha a cég megszűnik, a dolgozót elküldik, megbetegszik, akkor ismerve a mai állapotokat 10 cégből 8 nál futhat a pénze után !!!
Na ez az igazi geciség !!!
Fayeonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.