Téliesebbre fordul az időjárás a hétvégén: sokfelé havazhat, helyenként akár 15 centiméternyi hó is hullhat.

15 centi hó is hullhat a hétvégén
Fotó: Pixabay

Emellett nem csak hajnalban lehetnek mínuszok, napközben is fagypont körül alakulnak az értékek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken az Alföld nagyobb részén és Budapest tágabb környezetében még több órára kisüthet a nap, majd kora délutántól dél felől fokozatosan beborul az ég. Délutánig számottevő csapadék nem lesz, késő délutántól kezdve azonban dél, délnyugat felől egyre többfelé várható havazás (késő délután a déli határvidéken még átmenetileg havas eső is lehet). Hajnalban mínusz 7 és mínusz 2, napközben mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton többfelé várható havazás, a Tiszántúl keleti felén esetleg havas eső. Északnyugaton nem valószínű számottevő hóréteg kialakulása, ugyanakkor

a déli, délkeleti megyékben mintegy 5-15 centiméternyi hó is hullhat.

A szél megélénkül a Nyugat-Dunántúlon és Tokaj-hegyalja térségében megerősödik, emiatt arrafelé hófúvás is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 1 fok között valószínű.

Vasárnap nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az ország keleti felén egyre kevesebb helyen havazhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 3 és mínusz 1 fok között alakul, de a kevésbé felhős nyugati tájakon mínusz 8 és mínusz 5 fok közé is hűlhet a levegő. A nappali maximumok mínusz 1 és plusz 2 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Szeretnétek fütyiszek, hátha megszűnnének a tüntetések !!!
Remélem ez a bili most a pofátokba fog borulni, mocskos fütyiszek !!!
Sullianta
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
Mézike
@Sullianta: te magad árulod? kinn hideg van szentem?
3dwhite
@Mézike: Ti meg ezen mit finnyáskodtok, sokszor olyan ocsmányságokat irnak itt egyesek, mégsem válaszol rá senki.
Mézike
@3dwhite: Nem finnyáskodok csak aszittem valami téli képet látok . ha megnyitom a linket.:-)
simmering73
Az első előrejelzések még 30mm csapadékról szólt Budapest területére, ez mára 2mm-re csökkent. Ez durván 4cm havat jelent. Mondjuk ez a 4cm is káoszt fok okozni.
kokopelli
@simmering73:
persze ,mert nem modják meg,hogy hosszában,vagy magasságban!(;-))
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te idióta narancsos segglyuknyaló félfaroknyi Sügér! a 30IQ-s 30milis & Sexmanias-bálvány,a Ploesti a bányakecokba ? Péntek este? Te Űrtakony pofátlankodsz 1000km-ről itt-volt ? Ákkcentussal és Ploestiből ? báníalóvizeletpáleszt szivornyázva ?
takonykecos ? Hord el magad, de gyorsan!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.