Csütörtökön ismét tüntetés kezdődött a Kossuth téren, plusz a szabadság téren is volt egy kisebb megmozdulás, ahonnan a Parlament elé vonultak a demonstrálók. A tömeg egy része a Margit hídról Budára ért és a Bem rakparton a Lánchídhoz ért.

19:11: A tömeg eleje már a Lánchídon,

a vége viszont még a rakpartokon halad a híd felé. (Mérce)

19:08: Az alsó rakparton és a Bem rakparton halad a tömeg

A tömeg, miután elérte a Batthyány teret, továbbvonult a Lánchíd felé, ám nemcsak a Bem rakpartot, hanem az alsó rakpartot is elfoglalták. A tömeget rendőrök kisérik már a Kossuth tértől kezdve. (Mérce)

18:48: A Margit hídról a Lánchídra tart a tömeg

A Margit hidat teljes szélességében elzáró tömeg Budára érve a Lánchíd felé vette az irányt. Várhatóan a rakparton fognak odáig eljutni, a Batthyány tér érintésével.  A várakozni kénytelen autósok közül sokan dudálással jelzik, hogy egyetértenek a tüntetőkkel. (Mérce)

A BKK a vonulásos tüntetés miatt több járatát ideiglenesen tereli, ezekről bővebb információkat a társaság honlapján, illetve Facebook-oldalán lehet találni.

Közben az MTI kiadta az első két képet a csütörtöki tüntetés elejéről:

Ismét tüntetnek a Kossuth téren, a tömeg egy része Budán a Lánchídhoz ért – élő videó

A Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstráció résztvevői a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án

Ismét tüntetnek a Kossuth téren, a tömeg egy része Budán a Lánchídhoz ért – élő videó

Tamás Gáspár Miklós filozófus felszólal a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet Tüntetés a rabszolgatörvény ellen / Diák-Munkás szolidaritás címmel meghirdetett demonstrációján a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 13-án

Fotók: MTI/Balogh Zoltán

18:33: A fővárosi főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el január másodikáig Budapesten

A BRFK közleménye szerint december 13-án 15 órától 2019. január 2-án 8 óráig Budapest egész területén fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya. Az ok: az adventi időszak nagy rendezvényei, karácsonyi vásárok.

18:27: Pénteken egyeztetnek a folytatásról a szakszervezetek

A szakszervezetek pénteken egyeztetnek a továbbiakról, az országos sztrájk lehetősége sem kizárt – értesült több forrásból a Zoom.hu.

18:23: A rendőrök lezárták a Margit hidat, visszafordítják a forgalmat

A Margit hídra ért a tömeg, a rendőrök lezárták a forgalmat, az autósokat visszafordítják. A demonstrálók Budára tartanak egyelőre. (Mérce)

Ezerfős tömeg tart a Margit híd felé

A Zoom.hu élőben a Margit híd felé vonuló tömegről:

A Mérce videója ugyancsak az általuk jó ezerfősre saccolt tömegről a Margit híd felé

Szerdán így nézett ki a Margit híd elfoglalása

Ismét tüntetnek a Kossuth téren, a tömeg egy része Budán a Lánchídhoz ért – élő videó

A fénykép a szerdai tüntetésen készült

Fotó, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

18:07: A tömeg egy része elindult a Margit híd felé

A tömeg egy része elindult a Margit híd felé, a csapat másik fele viszont marad egyelőre a téren. (Mérce)

17:55

A Mérce tudósítása szerint már ezernél is többen lehetnek a Kossuth téren, az egyik legnépszerűbb skandálás a 

Diák, munkás szolidaritás!

A másik népszerű rigmus az 

Orbán, takarodj!

és a 

Mocskos Fidesz!

- ahogy hallatszik az élő közvetítésben.

A lap szerint több ellenzéki politikus is feltűnt már a téren, ehhez csatlakozik majd a Szabadság téren gyülekező Momentum és szimpatizánsaik is.

Korábban írtuk:

A Mérce helyszíni tudósítása szerint csütörtökön is tüntetés indult a Kossuth téren. A Szabad Egyetem diákcsoport délután 5 órára hirdette meg a demonstrációt, a Momentum pedig fél hatra várja a Szabadság térre az elégedetleneket – onnan pedig majd átvonulnak a Kossuth térre ők is. 

Ismét tüntetnek a Kossuth téren, a tömeg egy része Budán a Lánchídhoz ért – élő videó

A fénykép a szerdai tüntetésen készült a Kossuth téren

Fotó, címlapi kép: MTI/Mohai Balázs

A tudósítás szerint jelenleg olyan 500 fő körül lehet a tömeg létszáma a Parlament előtt, de a szám folyamatosan nő. 

A rendőrség is okult a szerdai eseményekből, testpáncélos rohamrendőrök állnak a Parlament körül.

Vasárnapra is szerveződik már egy újabb megmozdulás a lap szerint.

TGM mondta az első beszédet

Tamás Gáspár Miklós filozófus mondta el az első beszédet a tudósítás szerint. TGM szerint a Fidesz olyan rendszert épített ki, amely a multiknak kedvez a munkavállalók helyett. 

Ennek a korszaknak vége!

- jelentette ki a filozófus, aki szerint új dolog, hogy a munkásság, az értelmiség és a diákság így összefogott.

Elég volt, elég volt, elég volt ebből az egészből

- zárta beszédét.

A diákok utána annak az öt fiatalnak a szabadon bocsátását követelték, akiket a rendőrség a tegnap éjszakai tüntetés után állított elő és még mindig a rendőrségen vannak. Mindezek mellett a rabszolgatörvény ellen is tiltakoztak. 

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Lehet a HATALOMBA, és a zsibizésbe belezavarodott ÜK UKI-tól tanulni
.
Közzététel: 2014. júl. 3.

--- Civil technikák-FIDESZ (1,29,10 mp)

www.youtube.com/watch?v=yvmLkDhHABY&t=544s
.
Csak hát ennek végrehajtásához SZÜKSÉGELTETNE egy pénzes zsák! (Soros, Simicska--féle) Fekete doboz már nem kell, van kütyi mindenkinek a zsebében!
hemami
Egyet lehet érteni TGM_el. abban, hogy a jelenlegi kormány azokat támogatja, akiknek erre nincs szüksége ( ők a kizsákmányolók ) és nem szolidáris az elesettekkel, kilakoltatottakkal, hajléktalanokkal és általában a kiszolgáltatott helyzetben élőkkel . Ugyanakkor a jövő generáció szempontjából nincs annál fontosabb, hogy ne engedjék betelepülni a muszlim migránsok tömegeit, annak az összes ismert következményeivel együtt. Ez Európa részéről maga az öngyilkosság. Elég, ha csak a szaporodási rátájukra gondolunk. Ahol ma pl. egymillióan vannak, ott egy generáció múlva már ötször annyian lesznek. És a kultúrák közötti különbség akkora, hogy a kettő soha az életben nem fog összeférni egymással, lehetetlen az integrációjuk, amit ők nem tudnak és nem is akarnak egyáltalán elfogadni. . Amint ők többségbe kerülnek az összes szörnyű törvényüket, ideológiájukat véghez is fogják vinni és akkor nekünk befellegzett. Hiába gúnyolódnak sokan azzal, hogy félünk tőlük, mert a félelem sajnos nagyon is jogos és indokolt. Nem véletlen és nem is magyarázat arra, hogy a terrorcselekményeket másod, vagy harmadgenerációs betelepültek követik el, sőt annál félelmetesebb , ez is az előbbi gondolataimat igazolja, miszerint reménytelen a beilleszkedésük, az integrációjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.