A kormány családbarát országot épít – jelentette be Mátészalkán csütörtök este Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár a Még mindig a család? című programsorozat záró rendezvényén.

Az államtitkár előadása elején leszögezte: a kormány feladata segíteni a gyermekvállalást, ám a gyermeknevelés mindig a szülők felelőssége. Azt mondta: a népesedés alakulása sem hazánkban sem az Európai Unióban "nem ad okot derűlátásra". Magyarországon 1981 óta egyre fogy a népesség, évente 30 ezerrel. A mélypont 2011 volt, amikor a legkevesebb gyermek született.

A kormány majdnem kétszer annyit fordít családtámogatásra, mint a fejlett országok – közölte Novák Katalin, hozzáfűzve, hogy 2010-hez képest duplájára nőtt a családtámogatásra szánt forrás.

A kormány szándéka, hogy a családtámogatást munkához köti, hiszen jogos elvárás, hogy aki tud, az dolgozzon. Az ingyenes iskolai étkezés, az ingyenes tankönyv, a családi adókedvezmény, a bölcsődei helyek növelése, a Nők 40 program, az Erzsébet táborok mind, mind a családbarát ország képét erősítik – fogalmazott Novák Katalin.

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Nem veszi észre államtitkár asszony, és SZOLGÁLJA azokat, akik a CSALÁDOK békéjét még advent idején sem KIMÉLIK a felkészülést.
.
Arról nem is szólva, hogy csak PAPOL a családok évéről, akkor, amikor TIZEZREKET lakoltatnak ki, MINDENNAPI GONDOKKAL küzdenek azok a családok, akik nem a bégeken élnek fütetlen, fürdőszoba nélküli otthonokban, akkor, amikor akit szolgál, a SZENT CSALÁDJA 4,4 milliárdot vett ki a KÖZÖSBŐL, úgy urizálnak!
.
Kívülről az látszik, hogy NINCS GAZDÁJA az országnak a pecázó államfőtől kezdve, a vén morgó HÁZMESTEREN át, és a kaparjkurta kormányfőn keresztül!
.
Mennyit képeSSek kilobbizni ahhoz, hogy valahogy működjön a szakterületük a SZAVAK SZINTJÉN túl!
,
Egy családanyától több érzékenység várható el!
colibri
Nem jókedvemben, de röhögök ezen a nőn. Már akkor elkezdett röhejessé válni, amikor a 3. választást nyerték április 8-án, ez a nő ott vigyorgott narancsos, fideszes feliratú fülbevalóban gorbán oldalán. Hiteltelen, mint a pártja.
Nessy
Nem tudom hány évesek a gyermekei, de érdekes lesz, ha majd ezeket a szónoklatokat és a valóélet eseményeit egymás mellé téve, meg kell magyaráznia, mit és miért mondott.
Mit gondol kedvesem, amit a családoknak adnak, azt ki termeli meg, ki fizeti be az adókat? Az, akinek már felnőttek a gyermekei, vagy akinek valamilyen sokszor rajra kívűl álló ok miatt nincsenek gyermekei! Lehet pótszabadságot adni, de a munkát valakinek el kell végezni.
A jelenlegi, ön által is megszavazott Rabszolga törvény biztosítja ezt is, meg az elfuserált politikájuk miatt kivándoroltak munkájának az elvégzését is, töredékéért a maguk "csak" 30%-kal megemelt bérének! Hogy aztán látja e néha a családját a több műszakban többlet túlórára kötelezett az már maguknak részlet kérdés!
Adjon önnek is boldog karácsonyt az Egek Ura, mint amilyet önök szereztek sok tízezer dolgozónak és családjának!
csipetke
Tisztán látszik,hogy a fidesz mennyire családbarát.A saját családjuk barátja legfeljebb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.