A Szegedi Törvényszék szombaton úgy döntött, kiengedi a tavaly nyár óta előzetesben lévő Czeglédy Csabát, akit ezután lakhelyelhagyási tilalommal sújtanak.

Czeglédy Csaba a hvg.hu-nak azt mondta, a börtön udvarán, futás közben érte a hír, hogy pakolhat. Azonnal össze kellett csomagolnia, így azt az 55 ezer oldal nyomozati iratot is, ami a zárkájában volt, 14 dobozban tárolva. A politikusnak pár napja hosszabbították meg 30 nappal a letartóztatását, de fellebbezett a döntés ellen.

Az MSZP-s múltú Czeglédy ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és gazdasági csalás bűntette miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a vezetésével létrejött bűnszervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki,

amely munkaerő-közvetítéssel foglalkozott, és 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott azzal, hogy nem fizette szabályszerűen az áfát és az szja-t.

Czeglédy idén egyszer pár napra már elhagyhatta a börtönt, mivel a választási kampányban sikerült a rácsok mögül kétezer ajánlószelvényt összegyűjtenie.

Így az 5-20 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett politikust – az Országgyűlésről szóló jogszabály rendelkezései szerint –, képviselőjelöltként mentelmi jog illette meg, azaz büntetőeljárás nem volt folytatható vele szemben.

Miután azonban a legfőbb ügyész, Polt Péter indítványozta mentelmi jogának felfüggesztését, visszakerült a rácsok mögé.

Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő volt, de mandátuma – miután egy évig nem vett részt a közgyűlés munkájában – megszűnt. Ügyvédként az MSZP és a DK jogi képviseletét is ellátta több ügyben.

Cikk- és címlapkép: Facebook/Czeglédy Csaba

(HVG)

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ez várható volt!!!
Ha nincs megdönthetetlen bizonyíték, és nem is vall Gyurcsány ellen, akkor polt csak hosszúcicizhet!!!?? Majd még jókora kártérítéyt is fog kapni???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ez várható volt!!!
Ha nincs megdönthetetlen bizonyíték, és nem is vall Gyurcsány ellen, akkor polt csak hosszúcicizhet!!!?? Majd még jókora kártérítéyt is fog kapni???
relatív
A személy valamikor gyerekkorában volt MSZP - s, de - ezért van ez a herce-hurca körülötte, bár a gyanú Vele szemben nem bizonyítható - mégis állandóan ezt a jelzőt használja a latorok gyülekezete.
papa.49
@relatív: Ugyanígy ezt használják arra a komára is akit a luxus prosti meggyilkolásával tartanak előzetesbe, hiába a szoci jelző HÍVÓSZÓ A BIRKÁKNAK !!!
lusta
@Jozefina: Ez a kártérítés is, mint az eddigiek, az adófizetők zsebéből lesz kifizetve. Az egybites 300 forintos budiforradalmár birkák zsebéből IS.
desiro
Igaz, hogy csak részlegekben, de ez is mag nyertük.
shikari f@sz, meg durbincs és a többi köcsög most pofázzatok.
desiro
Mindenki bűnös aki nincs velük, A KURVA ANYÁDAT VIKTOR MEG AZ EGÉSZ DISZNÓ ÓLADNAK!!!
Yoda69
Most pedig leperelheti a gaatyat a fideSSes gecikrol, hogy ok naelkul tartottak fogva masfel evig.
kissé felnőttem
nagyok lehetnek a gondok félelem témában, de valahogy tovább gyürüzött az elit félelme.Ezért léptek gyorsan a népharag csendesitésére ???
CSABA !!!
gyorsan sokat pihenni, és ERŐT EGÉSZSÉGET a megnyerendőkhőz. mert erre még szükség lesz !
Brysonenna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top
tulipan
TE HÜLYÉBBNÉL is hülyébb narancsos segglyuknyaló félfarokni SÜGÉR ! Hogy ityeg az a minivirsli ftyeg nálad??? az a 30IQ-s 30milis & Sexmanias-bálvány,a Ploesti a bányakecokban?? Jól megy a bolt a haver 102 éves Shikarival, mióta házhoz mentek, kinyalni a szaros seggeket??? Te abrom listakiiráy!! Ne vedelj már íannyit abból a vederből, a bányalóvizetpáletszetekből Hord el magad, Te degenera gumbolett ..!!! Ploesti ipari hulladék, kukalakó! Ez itt, nem szexlap!!!
Desischado
Hip hip hurrá! Sok sikert, és remélem, nem fog a babérjain ülni!
terlasz
@tulipan: Szerintem ez kamu, de nem lepődnék meg akkor sem, ha igaz lenne.
terlasz
Így a választások után már nem kell nekik Czeglédy. Figyeljük az MSZP aktivitását is a rabszolgatörvény kapcsán, mert elképzelhető a háttéralku.
terlasz
@durbincs: Gyakran felakad a lemez nálad Durbi, ezért most szeretném megkérdezni tőled az 50-s IQ-mmal, hogy mi a fene az a "degenera gumbolett"? Csak okosan, hogy a nehéz felfogásom ellenére is megértsem!
Grafix69
A munkaerő kölcsönzésre szakosodott cégek ( az összes ) adó és áfa csaló szervezetek , ennek a fajta vállalkozásnak ez a lényege , csak papíron mozgatnak munkaerőt a valóságban meg senkit. Csak azért írtam le ,hogy nem olyan ártatlan bárányka ő , viszont azt is tudni kell , hogy nem csak ő csinálta ezt a fajta lopást hanem Fideszes faszszopók is .
kereső
@Grafix69: azért ez nem teljesen igy van.Valószinűleg nem ismered a munkaerő közvetités- és a munkaerő kölcsönzés különbségeit. Az iskola szövetkezetek általában munkaerőt kölcsönöznek!!-mert vannak saját! munkavállalóik. A munkaerő közvetitők meg a saját kevés munkaerővel rendelkező cégeknek keresnek munkavállalókat,és jelen esetben tették ezt az iskolaszövetkezet tagjaival. A munkaerő közvetitő a munkájáért közvetitői dijat kap/ ha úgy tetszik jutalékot/, ami ÁFA fizetési kötelezettséggel jár. Igy a közvetitőnél nincs szja.!
Az iskola szövetkezeti tagok diákok, akik igy jutnak + jövedelemhez.
Ne felnóttekben gondolkodj- akikre te gondolsz azok inkább "munkaerő kölcsönzők"- bár amióta engedélyköteles lett ez a tevékebység is, azóta kicsit megcsappant a számuk.
Grafix69
@kereső: Tudom meg értem is , igazából én azokra gondoltam akik fiktív munkaerőt papíron kölcsönöznek pl külföldre . Nos ilyen kamu cégekkel volt kapcsolatom , én erre gondoltam . Az iskolai rendszerről is eltudok hasonlóakat képzelni.
kereső
@Grafix69: igen voltak/vannak ilyenek- bár a tapasztalat az, hogy egyre kevesebb- a NAV évek óta kiemelten ellenőrzi ezeket a cégeket- bár utánuk menni még nem sikerült,amikor jelentős adóhiányt halmoznak fel. Ehhez az is kellett, hogy a hazai jogszabályok nem mindig védték/védik a munkavállalók érdekeit, és a munkavállalók sem ismerték/ismerik a jogaikat, valamint nagyfokú a dolgozók kiszolgáltatottsága azokon a vidékeken,ahol kevés a munkahely.
És igen sok-sok esetről lehet hallani, amikor is a magyar munkáltató a magyar munkavállalót csapja be a külföldi munkavégzés során.Ja nem csak külföldön, itthon is.
desiro
@durbincs: hülye, hülyébb, @durbincs:.
Ezt már nem lehet fokozni.
tudode
Elhagyva bőven a 80. életévet, jól bevált gyakorlatom emberismeretben, hogy mindenkinek, még Orbán Viktornak is előlegeztem a bizalmat 1998-ban!
.
Czeglédi Csabával kapcsolatban is kételyeim vannak a meghurcoltatásával kapcsolatban, mivel rajta keresztül is Gyurcsány Ferenc a célszemély, olyan undorító módon, hogy először letartóztatta a rezsim a lóvéját, emiatt nem tudta teljesíteni fizetési kötelezettségét, arra számítva, mint a sukórói koncepciósan elitélteket meg tudják törni annak érdekében, hogy végre Gyurcsány Ferencben gyönyörködhessenek VEZETŐSZÁRON vezetve.
.
Ezzel kapcsolatban elszámították magukat, mert Gyurcsány Ferenc betartotta az ÁLLAMIGAZGATÁSBAN szokásos un. SZOLGÁLATI UTAT, emiatt még nem tudta régi KISZ társa, ÖRÖK ELLENSÉGE elkapni, mint floki a lábtörlőt, még a HALÁLBÜNTETÉS bevezethetőségével is kacsingatva.
.
Tehát Czeglédy Csaba a HírTv-ben nyilatkozott az előzetesből, előző kiengedése alkalmával:
.
----- Czeglédy Csabát kiengedték az előzetesből
www.youtube.com/watch?v=osSgYvpBK9E&t=386s
.
Nincs okom Czeglédytől megvonni a bizalmamat, mivel MÁSOKKAL is elbántak a SS hatalom más hadicsellel!
human
Majd megint eltartóztatják választások előtt, hogy legyen vágókép.
kereső
@human: meg az ügyészségnek "elfoglaltsága"!
tulipan
@durbincs: Hülye narancsos segglyuknyaíó, félfaroknyi Sügér! ! Nagy rakás Szar vagy, a minivisliddel, ott a Ploesti bányakecódban! Te degenera gumbolett ..!!! Ploesti ipari hulladék, kukalakó! Barom agyatlan ! Te bűzös undormány! Nevetséges, sötét, senkiházi, romány! Tünés innen! Menj a Ploesti bányahirlapba! a sexhirdetéseiddel, úgyis csak pár bani !!
wagabund
...kiengedték, aztán alig ért a szombathelyi lakásába, már csöngettek is a zsaruk, hogy otthon van-e?

szerintem amikor meglátta a yardot az ajtajában, minimum, hogy a szar is belefagyott..

tiszta szopatásra megy ez az egész...olcsó játék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.