Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben kedd reggelre a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az eurót a hétfő esti 323,11 forint után kedd reggel nyolc óra előtt kissé magasabban, 323,49 forinton jegyezték.

A tüntetések alatt megnyengült a forint

A dollár jegyzése 284,59-ről 285,23 forintra, a svájci franké pedig 286,72 forintról 287,11-re ment fel hétfő estétől kedd reggelig.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Na ez a "munkaszerződés módositás" ,még az MT legelemibb szabályainak sem felel meg!
Ezt ki kell dobni a francba, vagy bevinni a munkaügyi felügyeletre. Ott még van néhány jó szakember.
menekült
@Manhattan: Jó lenne, ha a törvényhozók megmutatnák, hol van ebben a munkaszerződésben a munkavállaló védelme, hol van ebben a munkavállaló számára bármilyen kedvezmény. Amikor a munkáltató ELRENDELHETI a túlórát, az nem a munkavállaló szándéka a többletkeresetre - a munkavállaló nem feltétlenül akkor szeretne túlórát vállalni, amikor a munkáltatónak éppen az az érdeke. Amikor a munkáltatónak törvényi lehetősége van 36 hónapon belül, tehát akár 36 hónap múlva kifizetni a túlmunkát, az mitől a munkavállaló érdeke?
Nessy
@menekült: Ejnye, ejnye! Te is a saját szemednek hiszel, nem Gulyás Gergelynek, meg a Kósának? helytelen! :-)))
menekült
@Nessy: Ja, ilyen hülye vagyok. Talán egy kormánypárti megszólaló nem volt, aki ne azt mondta volna, hogy ez a törvény a munkavállalók érdekében született, hogy elhárították a bürokratikus akadályokat a szabad túlórázás elől, a túlórák számát a munkavállaló a munkáltatóval szerződésben határozza meg, és a 36 hónap egy végső határ, és ilyen a valóságban nem lesz. Kérdem én, ha a munkáltató jogában áll ELRENDELNI a túlórát, ezzel szemben a munkavállalónak milyen jogai vannak? Ha nem tud vagy nem akar túlórázni, akkor felmondhat? Ez az a nagy jótétemény, amit a kormány a munkavállalók érdekében tett?
Nessy
@menekült: Milyen joga van a munkavállalónak? A valóságban, ha nincs a környéken másik munkahely, vagy ott is ilyen a munkaszerződés, fülit, farkát behúzni, száját befogni, és dolgozni látástól mikulásig ingyen! Majd a távoli jövőben 5 % pótlékkal kifizetik a túlóráit, amennyit a munkáltató elismer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.