Még összesítik a károkat, de milliós a nagyságrend. 

Több milliós a kár a Parlamentben a tüntetések után

Több millió forintnyi kár keletkezett az elmúlt hét tüntetései nyomán az Országház épületében és a Kossuth Lajos téren – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI érdeklődésére szerdán. Szilágyi Zoltán elmondta, hogy a károk összesítése jelenleg is zajlik, ezek pontos összegéről csak később tudnak információt adni.

Az eddigi felmérések alapján az Országház főbejáratánál két ólom-, továbbá több üvegablakot betörtek; a főlépcsőt több helyen festékekkel lefújták, a bronz oroszlánok és mellettük lévő kandeláberek szintén festéktől, tojásoktól szennyeződtek. A főlépcső előtti széles kordonláncok egyikét a főbejárat díszrácsozatának dobták, más részét elvitték. A Parlament falán számtalan helyen tojás- és festékszennyeződés, égésnyom keletkezett.

Az összesítésből az Országgyűlés sajtófőnöke kiemelte, hogy az Országház előtti nemrégiben felújított tér egészén festék-, tojás- és graffitinyomok maradtak. A Kossuth szoborcsoportot festékkel öntötték le és több helyen darabokat törtek le belőle, sőt a nemzet lobogójának árbocát is lefestették.

Több milliós a kár a Parlamentben a tüntetések után

A parkosított részek növényzetét is megrongálták, a padok egy részét festékkel fújták le, a helyükről kiszaggatott és részben összetört padokat rakásba halmozták fel. A karácsonyfát körülvevő szánkókerítést részben lebontották, 22 szánkót pótolni kellett, a díszkivilágítást pedig megszaggatták.

Az okozott károk felszámolását az Országgyűlés Hivatala azonnal megkezdte, de a teljes helyreállítás az egyedi darabok pótlásával akár hónapokig is eltarthat. 

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Shikari: Ahol te és többi csökött agyarkodik,ott valóban magyarnak lenni nem dicsőség!A horti is magyarkodott oszt szétbaszta az országot és 1millió magyar polgár bánta és szinte minden családban volt halotT!Nektek köcsögöknek köszönhetően,akik még tapsoltak is neki!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@creativehun: Libsik! Nem kéne törni zúzni és a magyarságot provokálni mert könnyen zászlórúd lesz a repedt seggetekbe!
creativehun
@Shikari: No csak...Te most már a szélsőséges nézeteiddel együtt a a komplett magyarságnak aposztrofálod magadat??? Mellesleg..pusztán az objektivitás kedvéért..ha ezt törés,zúzásnak nevezzük..akkor vajon miképp jellemezzük a 2006-os eseményeket...amikor autók lettek felgyújtva és az MTV székházba tört be a fideszes provokatőrök által felheccel tömeg. Netán az ellopott tv maci is a tehetett valamiről???
Shikari
@balos: Az ilyen hazaáruló szarok miatt volt Trianon.
Shikari
@creativehun: Mi vagyunk a magyarság. Kis csököt belpesti aberráltakkal nem törődünk.
creativehun
@Shikari: Látom nehéz a felfogásod.Mióta minősülsz te a magyarságnak egy személyben??? Tán csak nem te is oda jársz kezelésre ahova viktor???
vacsi
@Shikari: Amit vitéz nagybányai... stb-ről írtál, gondold át jobban! Nem volt olyan család az országban, aki ne siratott volna valakit! És a 1,5 millió zsidó áldozatról - nők, gyerekek, betegek, öregek, csecsemők(!) - most nem is szóltam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2020. August 12., 08:17
Nyáron megszülethet Ed Sheeran gyermeke
Itthon - 2020. August 12., 07:25
Eltűnt egy 16 éves fiú