Elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten Tarlós István főpolgármester, miután a szálló por légszennyezettségi szintje december 18-án nyolc, 19-én hat mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket – közölte a Főpolgármesteri Hivatal csütörtökre virradó éjszaka az MTI-vel.

Tarlós elrendelte a szmogriadót Budapesten

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint

csütörtökön bizonytalan – várhatóan kis – mértékben ugyan, de javulás várható. Pénteken eleinte még nem lesz áttörő változás, de a légmozgás élénkül

- olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A fővárosi önkormányzat a további romlás elkerülése érdekében azt kérte, hogy elsősorban a kertvárosi peremkerületekben lehetőség szerint

mérsékeljék a szilárd- és olajtüzelésű berendezések használatát, továbbá lehetőség szerint szüneteltessék az egyéni gépjárműhasználatot, részesítsék előnyben a közösségi közlekedést.

Kérték továbbá, hogy az egyéni gépjárműhasználatot különösen a legszennyezőbb – a 0-4, és a 7-8 környezetvédelmi osztályba sorolt – gépjárművek, valamint a belső égésű motorral hajtott segédmotoros kerékpárok üzembentartói kerüljék.

A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy a módosult szmogriadó rendelet szerint súlyosabb esetben, ha a riasztási fokozatot is el kellene rendelni, akkor

a korábbi forgalomkorlátozási szabályok (a 0-4 környezetvédelmi osztályú gépjárművek forgalmának tilalma) kiegészültek a belső égésű motorral hajtott, rendszámtábla nélküli segédmotoros kerékpárok tilalmával.

Továbbá az "élelmiszer-áruszállító gépjárművek célforgalma" csak 6 órától 10 óráig lesz megengedett, tehát a forgalomkorlátozott napokon délelőtt 10 óra után ez a tevékenység már nem lesz végezhető.

A szigorítás október 1-jei hatályba lépéstől már a 7-es és 8-as környezetvédelmi osztályú gépjárművek forgalmának tilalmára is fel kell készülni – írták.

A tájékoztatási fokozat azon légszennyezettségi szint küszöbértékének elérését, illetve meghaladását jelenti, melynek rövid idejű hatása veszélyt jelent a lakosság egyes különösen érzékeny (gyermekek, időskorúak, krónikus betegek) csoportjaira. Nekik nem javasolt a szabadban való tartózkodás.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
-10 fok van te agyhalott. Hogyan mérsékeljék ott, ahol nincs más? Vagy gondolod hogy azok jókedvükben, mérhetetlen gazdagságukban akkor is fűtenek amikor nem kell?
balos
Az óvodákban a fűtést szabályozzák 27c fokra!Ahol a bacik jól érzik magukat!Az irodákat bezzeg 20 fok alatt tartják,hogy gyorsabb legyen a meló!Vajon a hon atya hány fokban nyomja a gombot?A szegények meg fussanak az erdőben,ha nem akarják hogy megfagyjanak a rőzse szedés közben!
papa.49
Bolondistók ebből a nyilatkozatodból is látszik, hogy TÖKHÜLYE VAGY !!!
wpym
Igy nem lehet, kisoreg:

A rendszammal nem rendelkezo, kornyezetszennyezo jarmuveket (motorok) mar regen nyilvantartasba kellett volna venni.
A nyilvantartott jarmuvek kozul a kornyezetszenyezo eszkozokre (autokra, motorokra) durva adot kellene kironi. A tobbseg azonnal elverezne, a maradek eseteben pedig egy tovabbi adoemeles lenne a megoldas.
Ami a futest illeti: a szen- es olajtuzelesu eszkozok forgalmazasat es hasznalatat megszuntetni, javitasat tiltani.
Igy mindjart tisztabb lenne a levego; de sajnos mindig az lesz a legfontosabb, hogy nehany ember ne dogoljon meg a fagyban, igy marad a kornyezetszennyezes es lassan mindannyiunkra rahuzzak az agyagot.
Es meg nem emleitettuk a tobbi szennyezo technologiat es jarmuvet (pl. banyaszat, repulogepek, stb.), ahol szinten ez az elv ervenyesul.
szalai777
-__-_Itt találsz meztelen lányok a városodban : My.Su/Lanyok

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.