Tiltakozott több ellenzéki párt amiatt, hogy Áder János államfő aláírta a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítását, és további ellenállást, harcot hirdettek az általuk "rabszolgatörvénynek" nevezett jogszabály ellen.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtökön tette közzé a honlapján Áder János nyilatkozatát, amelyben az államfő bejelentette, hogy a jogszabály megvizsgálása után aláírta a munka törvénykönyvének módosítását.

Erre reagálva a Jobbik közleményében azt írta: a kormány után most a köztársasági elnök is "teljesítette a külföldi nagyvállalatok parancsát" azzal, hogy aláírta a "rabszolgatörvényt". Azt hangsúlyozták: a Jobbik még nagyobb intenzitással fog harcolni Orbán Viktor miniszterelnök "korrupt és álnemzeti rendszere ellen", és erre a harcra szólítanak fel "minden tisztességes magyar embert".

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy fogalmazott: "a fideszes pártkatona, Áder János, akit a DK sosem fogadott el köztársasági elnöknek, aláírta a magyarok millióit megnyomorító rabszolgatörvényt". Közleményükben azt írták: ezzel a gesztussal az államfő "újra bűnrészessé válik, de egyúttal tovább erősíti az ellenállást, és rászabadítja az ország haragját Orbánra".

Az LMP értékelése szerint Áder János ismét bebizonyította, hogy "nem a köztársaság, nem a magyar munkavállalók, hanem csak és kizárólag a Fidesz és a külföldi nagyvállalatok érdekeit képviseli" köztársasági elnökként. Az LMP teljes politikai közössége a munkavállalók és a szakszervezetek oldalán áll – tette hozzá a párt, amely közleményét azzal zárta: "Ez nem a harc végét jelenti. Ez a harc kezdete!".

A Liberálisok szerint Áder János, a Fidesz korábbi alelnöke és egykori frakcióvezetője a "magyar emberek helyett kizárólag az Orbán-kormány érdekeit képviseli". Véleményük szerint

a törvény tartalma és elfogadásának módja is szembemegy a munkavállalók alapvető jogaival és a demokratikus értékekkel. "A Liberálisok továbbra is kiállnak a munkavállalók érdekei mellett és támogatják a tüntetéseket, a több helyen meghirdetett bojkottot és az országos sztrájkot is" – írták közleményükben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
"A Liberálisok továbbra is kiállnak a munkavállalók érdekei mellett és támogatják a tüntetéseket"
A liberálisok nagy része a fideszben rontja a levegőt, vagy a háttérben kavar. Kire gondoltak ugyan?
papa.49
Ki a ,,liberális, párt elnöke a fodoros gabesz, milyen érdekes csak 4 éven keresztül volt ,,szobatárs,, Meg ő a csuti ,,trójai falova,, !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.